SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI - Arhiva

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |   »


Veličanstveni Zvonko Bogdan u punom Sava centru

12/11/2017

Kralj ravničarske šansone Zvonko Bogdan u subotu uveče održao je koncert pred ispunjenom velikom dvoranom Sava centra, gde je sa svoim vernim tamburašima priredio Beograđanima emotivno dvoipočasovno muzičko putovanje kroz prošlost, "od Visokih Tatri i Karpata do Balkana". 
 
Koncert nazvan po jednoj od njegovih neprolaznih pesama "Ne vredi plakati", Zvonko je kao i toliko već puta u Sava centru, i ove nezaboravne večeri sjajno koncipirao kao šetnju kroz "pesme, pisme i pjesme", odnosno kroz bogatu muzičku, vekovnu zaostavštinu ovih prostora.  Euforični aplauzi, sve jači posle svake pesme, najbolje govore u prilog tome. 
 
Tradicija je i da njegovi koncerti počinju petnaestominutnim instrumentalnim izvođenjem tamburaškog orkestra, pa se tek onda Zvonko priključi na bini, te je tako, sasvim očekivano, bilo i ovoga puta. 
 
"Dobro veče, dragi domaćini, dobro veče, dragi gosti. Dobro veče, Beograde, dobro veče, Vojvodino. Dobro veče svim žiteljima države Srbije. Čast mi je velika ponovo biti ispred vas", u gospodskom maniru se obratio Bogdan na početku koncerta, da bi notna plovidba panonskom ravnicom započela pesmom za koju je stihove napisao Šandor Petefi - "Ako si ti pupoljak". 
 
Večiti šarmer Zvonko je očas posla osvojio srca dama u publici, pa je  već posle druge pesme, "Na te mislim kada zora sviče", od jedne gospođe dobio buket cveća. 
 
"Svaka Vam čast, eto meni iznenađenja", uz osmeh je stari džentlmen prihvatio neočekivan dar. 
 
Uz uvek nadahnute priče koje na neke davne dane posete i koje se srcem osete, nizalo se sve ono što Zvonkovo stvaralaštvo čini posebnim - "Ej, salaši na severu Bačke", "Govori se da ne varaš", "Neko sasvim treći", "Kad se mesec sprema na spavanje", "Kad sam bio mlađan lovac ja"... 
 
Izneo je Bogdan i, mnogima, verovatno nepoznat podatak - da rumunska narodna pesma koju u njegovom izvođenju znamo kao "Kada padne prvi sneg", ima i svetsku rok verziju još iz pedesetih. Snimio ju je čuveni gitarista Les Pol (Paul), pod nazivom "Johnny Is the Boy For Me". 
 
"Kolo iz 12 durova" je, takođe, nešto što je nezaobilazno, i to kad se koncerti približavaju kraju, te Zvonko tom prilikom ponovo u prvi plan istakne virtuoznost svojih tamburaša koji ga, kako kaže, "bolje prate nego beogradska policija". 
 
U tom delu, osvrćući se na savremeni repertoar, posebno imaju pesme pop autora koje su zahvaljujući Zvonkovim izvedbama "ušle u kafanu" i kojima je dao prepoznatljivu boju - "Vratiće se rode" i "Ko te ima, taj te nema. 
 
"Svirci moji, valja poći, i noć ima kraj..." - uz pesmu simboličnog teksta velikan panonske muzike je završio još jedno veličanstveno muzičko veče u Beogradu.

Zvonko Bogdan sutra puni Sava centar

10/11/2017

Legenda panonske muzike Zvonko Bogdan sa svojim vernim tamburašima održaće sutra (20:30) u ispunjenoj velikoj dvorani Sava centra u Beogradu koncert nazvan "Ne vredi plakati".
 
"Sve što doživim i vidim stavljam u stihove i melodiju. Sve što sam sakupio ili komponovao, vezano je za jedno vreme koje se ponoviti neće. Fijakeri, konji i salaši su otišli u istoriju, a ja ih čuvam za mlade generacije. Vremena su se promenila i ljudi, jedino što ostaje su uspomene, a sa mojim tamburašima ja ih ljubomorno čuvam više od 50 godina", poručuje Zvonko.
 
Bard panonske šansone Zvonka Bogdan tokom svoje višedecenijske karijere snimio je brojne albume na kojima je, pored sopstvenih kompozicija, snimio jedinstvene interpretacije narodnih i pesmama drugih autora kao što su "U tom Somboru", "Što se bore misli moje", "Ima dana", "Evo banke Cigane moj", "Ko te ima taj te nema", "Vratiće se rode"...
 
Kvalitet Bogdanovih autorskih pesama najbolje pokazuje činjenica da ih danas mnogi doživljavaju kao izvorne narodne pesme - "Ej salaši na severu Bačke", "Govori se da me varaš", "Već odavno spremam svog mrkova", "Ne mogu se tačno setit leta", "Prošle su mnoge ljubavi", "Život teče u laganom ritmu"... 
 
Ovaj koncert je nazvan po pesmi "Ne vredi plakati", koju je Zvonko napisao i snimio na svom albumu "Što se bore misli moje", od čijeg izlaska se upravo navršava 40 godina. Na tom albumu Zvonko je snimio i klasike tamburaške muzike kao što su "Na te mislim", "Osam tamburaša s' Petrovaradina", "Seoska sam lola"... 
 
Ulaznice za koncert Zvonka Bogdana "Ne vredi plakati" koštaju 2.100, 1.900, 1.600, 1.300 i 800 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Aplauzi za Zarobljeno vreme i Pecu Popovića

10/11/2017

Film "Zarobljeno vreme" u četvrtak uveče imao je beogradsku premijeru u Dvorani kulturnog centra, gde je publika burnim aplauzima nagradila dugometražni rok dokumentarac, i s oduševljenjem pozdravila njegovog glavnog aktera uticajnog rok publicistu Petra Pecu Popovića, kao i reditelja i scenaristu Milana Nikodijevića i celokupnu filmsku ekipu.
 
Od brojnih muzičara i novinara koji se pojavljuju u filmu, koji govori o Peci Popoviću i jugoslovenskoj pop-rok sceni, premijeri su prisustvovali Kornelije Kovač, Momčilo Bajagić Bajaga, Srđan Gojković Gile, Žika Jelić, Kaliopi, Petar Janjatović, Milomir Marić, Ivan Bećković i Bole Bošković.
 
Među zvanicama na premijeri bili su muzičari Dragi Jelić, Dejan Cukić, Ana Stanić i Nikola Čuturilo, predsednik SANU Vladimir Kustić, dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Rale Zelenović, legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Dule Savić, kao i mnoge druge ličnosti iz javnog i kulturnog života.
 
Publici su se predstavili i snimatelj i dizajner zvuka Aleksandar Stojšin, montažer Aleksandar Komljenović, snimatelj Aleksandar Ramadanović, direktor fotografije Jovan Milinov i producent Siniša Bokan.
 
"Prošlo je 43 godine od kada sam upoznao Pecu Popovića, na šestom rođendanu emisije Veče uz radio u dvorani Doma sindikata. Od tada čekam trenutak da izgovorim ovu najavu: Dobri duh jugoslovenskog rokenrola i dobri duh Beograda Petar Peca Popović“, rekao je Nikodijević.
Peca Popović je rekao da mu je "srce puno" što su premijeri prisustvovali njegovi "učitelji, uzori, prijatelji i porodica".
 
"Srećan sam što je večeras među nama nekoliko osoba koje su odredile moj život. Ovde je Miloš Sekulić, prvi gitarista prve beogradske grupe koja je svirala za Novu godinu 1960. a zvali su se Beogradske iskre. I sada se sećam 1966. kada smo osnivali časopis Gong, kada je jedan vojnik sedeo na radijatoru i pričao kako će doći u Beograd i praviti muziku - Kornelije Kovač", prisetio se Popović.
 
Prema njegovim rečima, pošto za jednu igranku 1966. godine u Topčiderskoj noći nije mogla da svira grupa Vesnici (od kojih je premijeri prisustvovao Nebojša Nešković), angažovana je grupa Džentlmeni. Pošto na kraju na svirci nije bilo prodato dovoljno ulaznica da Džentlmeni budu isplaćeni, Peca je njihovom članu Žiki Jeliću obećao da će mu dati novca koliko ima, a da će sutra doneti ostatak.
 
"Prodao sam reket sa kojim sam bio prvak osnovne škole u ping-pongu, i doneo sutra ostatak Žiki, koji se iznenadio, jer nije očekivao pare. To je čovek sa kojima nikada nismo pravili nikakve ugovore, a sve što smo radili bilo je na reč i na obraz. I zato je to što smo radili valjalo...Pripadam generaciji koja je verovala da rokenrolom možemo promeniti sebe i svet. Od tog urlika danas je ostao vapaj, a vama hvala što ste se setili tog vremena“, naglasio je Popović.
 
"Zarobljeno vreme“ je na redovnom bioskopskom repertoaru DKC-a 10, 11. i 12. novembra (17:00). Inače, premijera filma “Zarobljeno vreme” bila je 5. jula u Šibeniku na 8. Solo positivo film festivalu, jednom od najznačajnijih festival muzičkih dokumentaraca u region, gde je dobio Specijalnu nagradu. Prikazan je i u okviru programa “Kino region” na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu.

O filmu se nakon premijere rekli:
 
Petar Janjatović: Mogu misliti koliko se autor mučio sa tolikom količinom materijala da sabije u relativno kratku formu filma. Meni je sve jasno, znam te ljude, znam mnoge te priče... Ne mogu da pretpostavim kako će sve ovo doživeti mladi koji ne mogu da percipiraju celu priču. Ja sam Pecu upoznao 1971. godine, počeo sam u emisiji „Veče uz radio“, i to je jedna jako lepa istorija. Super je da je neko u ovo vreme, koje je jezivo komercijalno, uspeo da napravi jednu ovako divnu, a ujedno nekomercijalnu stvar.
 
Žika Jelić: Pun sam utisaka, super je sve zabeleženo, a Peca je živa enciklopedija, seća se momenata, imena, događaja, datuma, svega... Jako sam se pronašao u periodu koji je obrađen i sada me drži utisak kako je to vreme nekako jako brzo prošlo.
 
Dragi Jelić: Nisam očekivao ovakav film, strašno me je pogodio. Cela ta priča o Peci i tom vremenu, muzici koju smo stvarali. Film budi emocije, ali ne o Jugoslaviji kao takvoj, već za nekim bezbrižnim životom, sjajnim druženjem i atmosferom koja se verovatno neće nikada ponoviti.
 
Srđan Gojković Gile: Super su mi utisci, bio je ovo prelep povratak u vreme u kojoj smo mi, jedna sada starija generacija, odrastali.  Ovo je priča koja je bila deo našeg života. Jedva čekam da gledam seriju koja će biti duža i detaljnija.
 
Dušan Dule Savić: Peca i autor filma (Milan Nikodijević) su nas vratili u jedno vreme koje smo živeli i koje smo voleli. Ja sam čak kum Pecinoj ženi i veliki smo prijatelji, tako da verujem da je ne samo za mene, već i za njega ovo bilo jako emotivno veče.
 
Momčilo Bajagić Bajaga: Peca Popović je odavno zaslužio da neko napravi film o njemu i mnogo mi je drago zbog toga. Ovo je veoma lep film koji, naravno, ne može da pokaže sve što je Peca uradio, ali u dobrom delu može da ljudima, koji ga ne znaju dovoljno, skrene pažnju na izuzetnost njegovog rada.
 
Dejan Cukić: Moji utisci su potresni jer je to bio emotivan povratak u neko drugo, prelepo vreme. Veoma je bilo lepo setiti se nekih stvari.
 
Nikola Čuturilo: Puno dobre i pozitivne energije, mnogo emocija... Svi smo živeli i radili zajedno, a sada na filmu to izgleda kao „rijunajted“, kao da smo svi ponovo zajedno. Jako je bilo lepo gledati taj povratak u neka druga vremena.
 
Ana Stanić: Film je sjajan i jako sam ga emotivno doživela. Uživaće svi koji ga pogledaju, pa verujem čak i oni mlađi kojima nije blisko to vreme.

Novogodišnje Perverzije u Beogradu!

8/11/2017

Novogodišnje "Čikaške perverzije", u kojima igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević, biće izvedene 29. decembra (20:00) u beogradskom Sava centru! 
 
"Atmosfera koja vlada pred Novu godinu sjajno odgovara duhu 'Perverzija', i to će biti sjajna prilika da se još malo poigramo sa publikom u Sava centru, da se opušteno oprostimo od ove i poželimo svima mnogo ljubavi u 2018. godini... I naravno 'Perverzija'", poručuju Gagi, Branka, Olga i Igor. 
 
"Čikaške perverzije" 29. decembra samo nastavljaju trijumfalan niz u Sava centru - hit predstava koja na duhovit način govori, kako ističe Gagi, o " ljubavi, prijateljstvu i problemima između muškaraca i žena", u prestižnoj beogradskoj dvorani bila je rasprodata danima unapred u junu, oktobru i decembru 2016. kao i martu 2017. godine. 
 
Ulaznica za novogodišnje "Čikaške perverzije" u Sava centru košta 1.000, 1.200 i 1.500 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.
 
O Perverzijama
 
"Pozorište je živa stvar i uvek se mogu desiti neočekivane stvari, pogotovo u 'Čikaškim' gde ima dosta improvizacije. Nijedna predstava nam nije kao prethodna i dosta ljudi dolazi više puta da nas gleda", objašnjava Olga Odanović fenomen "Perverzija".
 
Radena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", predstava je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. 
 
Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija. "Čikaške perverzije" su narednu deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. I pored velikog i kontinuiranog uspeha, predstava je ipak poslednji put izvedena 2005. godine.
 
Kultnu predstava u režiji Omara Abvu El Ruba, Gagi Jovanović je posle duge pauze obnovio krajem 2014. godine i od tada je ubeleženo preko 100  izvođenja u Sava centru, Domu omladine Beograda, Pozorištu mladih u Novom Sadu, zagrebačkom Kazalištu Vidra i brojnim drugim pozorištima i dvoranama.
 
"'Čikaške perverzije' nas vraćaju u šezdesete i sedamdesete, u jedan od najlepših perioda čovečanstva kad su ljudi mislili samo na ljubav i na ništa drugo", ističe Gagi.

Zarobljeno vreme premijerno 9. novembra u Beogradu

6/11/2017

Dokumentarni film “Zarobljeno vreme”, koji govori o čuvenom rok novinaru Petru Peci Popoviću, reditelja i scenariste Milana Nikodijevića imaće beogradsku premijeru 9. novembra (21:00) u Dvorani kulturnog centra (DKC). 
 
“Zarobljeno vreme” će se potom naći na redovnom bioskopskom repertoaru DKC-a 10, 11. i 12. novembra (17:00), najavila je danas autorska ekipa filma na konferenciji za novinare. 
 
“Moja generacija se biološki proredila. Dobro je što smo nešto od tog mog odrastanja, od ljubavi i dobrote iz te zemlje u kojoj smo živeli, uspeli da prikažemo na filmu. Ja prosto pripadam budućnosti koja je bila negde bolja od ove sada, što je, nadam se, predstavljeno u filmu”, rekao je Popović novinarima.
 
U filmu se pojavljuju kultni jugoslovenski muzičari o kojima je Peca Popović pisao i čije je karijere pratio, poput Kornelija Kovača, Gorana Bregovića, Žike Jelića, Momčila Bajagića-Bajage, Vlatka Stefanovskog i mnogih drugih. “Zarobljeno vreme” je snimano u šest država, odnosno ekipa je obišla Beograd, Kragujevac, Sarajevo, Skoplje, Herceg Novi, Zagreb i Ljubljanu. Osim muzičara sagovornici su i bili i najuticajniji rok kritičari i producenti.
 
Nikodijević je istakao da je “Zarobljeno vreme” snimano skoro tri godine, kao i da mu je velika čast što je Popović baš njemu dozvolio da “zaviri u njegov život i rad”. Film je inače samo jedan deo dokumentarnog materijala, na osnovu koje je napravljena i dokumentarna televizijska serija u pet nastavaka, koja bi trebalo da bude prikazana krajem ove ili početkom iduće godine na nekoj od televizija. 
 
“Na sve iz moje generacije je Peca Popović je presudno uticao kasnih šezdesetih i u ranim sedamdesetim godinama. Ovaj film je posvećen rokenrolu, mojoj, Pecinoj i ljubavi mnogih od masa. Ovaj film je na neki način vraćanje duga mojoj profesiji i svemu onome što sam proživeo uz Pecu i muziku tog vremena. Od preko sto ljudi koje smo snimili jednostavno nismo sve mogli fizički da ubacimo u film i zato smo odlučili da napravimo i seriju”, objasnio je Nikodijević.
 
Direktor fotografije Jovan Milinov je rekao da mu je bilo posebno drago da učestvuje u snimanju filma kao pripadnik generacije o kojoj Peca Popović govori, dok je producent filma Siniša Bokan istakao je da muzičku scenu u Jugoslaviji “nisu činili samo muzičari i bendovi, već i Peca Popović koji ih je pratio”.
 
“Odmah sam bio za snimanje filma kada mi je Nikodijević izneo ideju o Peci Popoviću i njegovom delu. Znao sam da će sa Pecom pred nama biti mnogo široko polje koje ćemo moći sa takvim filmom da obuhvatimo”, rekao je Bokan.
 
Vlasnik promoterske kuće Long Play Zoran Vulović je naglasio da je Beograd samo prva stanica bioskopskog prikazivanja “Zarobljenog vremena”, odnosno da su predviđene i projekcije filma u Sarajevu, Zagrebu, Novom Sadu i drugim gradovima sa prostora bivše Jugoslavije.
 
“Dok sam gledao film imao sam utisak da je on o svima nama, o našim životima, o našoj prošlosti i budućnosti. Ovaj film je važan i za muziku sa kojom se svi na neki način bavimo. Nadam se i da će film nekim novim klincima pokazati neke nove puteve. Kada sam dobio poziv da učestvujem u distribuciji filma osećao sam se bukvalno kao da me je Bob Dilan pozvao lično da mu napravim jednu mini turneju po Srbiji”, naglasio je Vulović.  
 
Inače, premijera filma “Zarobljeno vreme” bila je 5. jula u Šibeniku na 8. Solo positivo film festivalu, jednom od najznačajnijih festival muzičkih dokumentaraca u region, gde je film dobio Specijalnu nagradu. Prikazan je i u okviru programa “Kino region” na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu.

Škrtice zatresle Amerikanu

4/11/2017

Supergrupa Škrtice u petak uveče održala je koncert u ispunjenoj "Amerikani" Doma omladine Beograda, gde je publika dobila obećano "grejanje na emociji i energiji", kako je bio najavljivao frontmen Zoran Kostić-Cane.
 
Koncertno promovišući debi album "Škrtice" (Lampshade Media 2016), Cane, gitaristi Boris Mladenović i Vladimir Kolarić, basista Boško Mijušković i bubnjar Danilo Luković protresli su dvoranu efektnim, skoro jednoipočasovnim setom, koji je otvoren sa "Mudrolijama".
 
Cane je kratko poručio: "Dobrodošli u škrtičnjak", a bend je tokom večeri moćno i raspoloženo zakotrljao "Amerikanom", uz podršku raspevane mase, "Paranormalno", "Kulise", "Vreme"... Škrtice su tokom koncerta raspalile i “Zaborava nema”, “Moja ljubav je teška”... a posle završne “Tik tak”, bend se na bučne pozive publike vratio na zasluženi bis. 
 
Cane je još jednom, sada definitivno, "odjavio" bend, i to na specifičan način - svakom članu dodat je "prefiks" Škrti. 
 
Koncert u Domu omladine definitivna je potvrda da Škrtice i u svom gradu imaju jaku bazu i podršku, baš kao i u regionu, gde je debi album zaradio hvalospeve kritike. 
 
Da ih publika dobro zagrejana dočeka, svojski se potrudio Slonz. Šabački ljuti alternativci su tokom polučasovnog seta dali sve od sebe da se prikažu u najboljem svetlu, ujedno najavivši i skorašnju promociju svog prvog izdanja. 

Škrtice sutra u Domu

2/11/2017

Supergrupa Škrtice održaće sutra (21:00) koncert u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, gde će promovisati svoj istoimeni, regionalno hvaljeni, debi album. Predgrupa su alternativci Slonz.
 
Frontmen Zoran Kostić-Cane kaže da će Škrtice u petak 3. novembra ponuditi "ljudima obilje emocije, mnogo energije i svirku koju ne mogu da nađu na svakom koraku".
 
Gitaristi Boris Mladenović (Jarboli) i Vladimir Kolarić (Veliki prezir), basista Boško Mijušković i bubnjar Danilo Luković (oba iz Straight Mickey and the Boyz), i Cane (Partibrejkers) okupili su se pre par godina u novi bend, koji se albumom "Škrtice" (Lampshade Media 2016) psihodelično, sirovo, jako, oštro i sa puno emocija osvrnuo na život koji se dešava oko nas i u nama. 
 
"Dođite da se ogrejemo na emociji i na energiji u ovom nevremenu koje vlada oko nas i u nama. Malo da budemo zajedno, da budemo solidarni u svome postojanju. Škrtice vas čekaju da vam daju obilje smislenih poruka", poziva Cane.
 
Ulaznica za koncert Škrtica 3. novembra u DOB-u košta u pretprodaji od 8. septembra 800 dinara preko mreže Eventim. Od 1. oktobra ulaznica je 1.000 dinara.

Rundek sa Ekipom napravio Tamni jorgovan

23/10/2017

Darko Rundek i Ekipa objavili su singl i spot "Tamni jorgovan", novu verziju pesme "Tigidigi Regge" sa njegovog kultnog albuma "Ruke" (2001). Izdavač singla i spota je Menart.
 
Singl "Tamni jorgovan" se od prethodne verzije razlikuje po jednom bitnom stihu, kao i u strukturi i aranžmanu na kojima je Rundekom zajednički radio sa Ekipom, odnosno muzičarima okupljenim za aktuelnu turneju "Apocalypso Now". 
 

"Kad smo tražili kojom pjesmom otvoriti slavljenički koncert 'Apocalypso Now', 'Tamni jorgovan' se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla suradnja na tom projektu. Iako je jesen, pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktuelnosti, pa tako u jesen čeznemo za proljećem", objašnjava Rundek. 
 
Ekipu čine bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basista Roko Crnić, trubač Igor Pavlica i saksofonistkinja Ana Kovačić (te Isabel i Dušan Vranić-Duco koji nisu sudelovali u ovom snimanju). Pesma za koju je muziku i stihove napisao Rundek nedavno je snimljena u studiju DM u Zagrebu, a snimatelj je bio Zvonimir  Domazet, producent Mario Domazet, dok je mastering uradio Dragutin Smokrović. 
 
Darko i ekipa uradili su za "Tamni jorgovan" spot u kom su korišteni delovi koje je režirao Vedran Perčić, a korišćeni su dokumentarne snimke Sande Hržić, kao i snimci koncerta kog je Rundek održao 15. juna na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10.000 posetilaca. 
 
Tim koncertom je i počela turneja "Apocalypso Now", povodom 20 godina od izlaska kultnog albuma "Apocalypso", na kojoj su do sada Rundek i Ekipa svirali pred ukupno oko 120.000 posetilaca, na festivalima In Music, Arsenal Fest, Beer Fest, Nišvil, Šabački letnji festival...   

Slonz sa Škrticama u Domu

12/10/2017

Supergrupa Škrtice održaće 3. novembra koncert u Domu omladine Beograda, gde će ispred njih nastupiti andergraund rokeri Slonz, koji su se regionalno pročuli nedavnim osvajanjem nagrade za najbolji bend na uticajnom Demofestu u Banja Luci. 
 
"Cenimo Škrtice, fanovi smo, i biće nam čast što ćemo otvoriti njihov koncert. Svirka sa Škrticama znači veliku priliku da se pokažemo pred širom publikom u Beogradu, jer za to nemamo često šansu. Svirali smo u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji, predstavili na pravi način naš rad, i sad konačno imamo priliku za to u Beogradu", poručuju Slonz.
 
Šabački Slonz muzički obrađuje teme koje se kreću od najapsurdnijih događaja koji su ostavili trag na njih do apstraktnih priča sa jakom suštinom, a od dosadašnjih nastupa pored Demofesta (najbolji bend i gitarista), ističu se prošlogodišnji Šabački letnji festival, finale "Bunt Rock Mastersa 2017", kao i ovog oktobra "Velika rok eksplozija" u Zagrebu. Basista Nenad Tošić, pevač i gitarista Nikola Mijailović i bubnjar Borivoje Tošić trenutno spremaju album prvenac, koji se očekuje sredinom 2018. godine.
 
Supergrupa Škrtice će svoj istoimeni, regionalno hvaljeni, debi album koncertno promovisati gromoglasno 3. novembra (21:00) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, za koji je ulaznica 1.000 dinara preko mreže Eventim.
 
"Dođite da se ogrejemo na emociji i na energiji u ovom nevremenu koje vlada oko nas i u nama. Malo da budemo zajedno, da budemo solidarni u svome postojanju. Škrtice vas čekaju da vam daju obilje smislenih poruka", poziva frontmen Škrtica Zoran Kostić-Cane.

Dingospo Dali objavljuje album za Long Play

4/10/2017

Alternativni rok sastav Dingospo Dali objaviće ove jeseni svoj prvi album "Sve dok mislim da je ovo drugi svet". Album će na CD-u izdati promoterska kuća Long Play.
 
Dingospo Dali, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka, na autentičan način spaja gruv i ritmičnost sa nežnošću i melodičnošću u 12 pesama albuma "Sve dok mislim da je ovo drugi svet", kog je nedavno najavio spot "Sa krova".
 

"Na albumu je uhvaćen i sačuvan trenutak jednog posebnog perioda u našim životima koji je neizbrisiv i neponovljiv. Smatramo da tim albumom dovoljno jasno predstavljamo ko smo mi, koji su naši koreni u muzici, kako smo napravili prve korake, i kuda smo se tim koracima uputili...", kaže pevačica Sandra Grubić.
 
Beogradski bend neobičnog imena ("Prvobitna ideja je bila da se zovemo Dingospo, ali dok smo sedeli okruženi ogromnim posterom Salvadora Dalija, tome smo dodali i nastavak"), čine i bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Miloš Kasalović.

Zvanična strana benda:
https://www.facebook.com/Dingospo-Dali-209092769135969/


Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206

KONCERTI

Dingospo Dali

30.11. Klub Doma omladine Beograda 20:00 besplatan ulaz

Mariza

7.12. Sava centar Beograd

Čikaške perverzije

29.12. Sava centar, Beograd

Josipa Lisac

14.2. Sava centar Beograd

Arsenal fest

21,22,23.6. Kragujevac

INFO

IZDVAJAMO