SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

Slavljeničko veče Galije za pamćenje u Hali sportova!

30/12/2016

Legendarna rok grupa Galija u četvrtak uveče u beogradskoj Hali sportova proslavila je 40 godina postojanja koncertom koji je bio prepun emocija, sviračkog majstorstva, značajnih pesama i velikih hitova iz svih faza karijere, što je oduševljena publika na kraju nagradila zaglušujućim ovacijama!

Foto galerija:
https://www.facebook.com/pg/grupa.galija/photos/?tab=album&album_id=10154198555156762
 
"Dobro veče Beograde. Srećan nam rođendan", frontmen Nenad Milosavljević-Neša Galija ovim rečima najavio je dvoipočasovno zajedničko slavlje benda i oko 4.000 fanova, koje su uveličali i specijalni gosti, bivši članovi Galije klaviaturista Saša Lokner i gitarista Saša Ranđelović, kao i pevač Kerbera Goran Šepa-Gale.
 
Koncert je otvoren sa "Mestom pored prozora", a u sjajno ukomponovanoj set listi, gde se o dinamici koncerta vodilo računa do najsitnijih detalja, sledili su stari biseri kao što su "Noć", "Da me nisi", "Seti se maja"“...
 
Posle teme iz "Zone Zamfirove" i "Na tvojim usnama", došlo je vreme za najavljene goste. Izlazak na binu 
Galeta iz Kerbera može se smatrati i istorijskim, jer je prvi put uživo duetski izvedena pesma "Sloboda", 
snimljena pre 27 godina. 
 
Na rođendanskom koncertu, uz Nešu i Predraga Milosavljevića svirali su nadahnutno i znalački bubnjar Boban Pavlović-Čarlton, zatim gitarista, „duša“ Galije Dragutin Guta Jakovljević (čije velemajstorstvo je na 
impozantan način došlo je do izražaja u "A kad me pogledaš"), basista Slaviša Pavlović-Stenli, i klavijaturisti Ivan Ilić i Goran Antović. 
 
Galija je u Hali sportova ponovo potvrdila svoj status jednog od najmoćnijih sviračkih postava u ovom delu Evrope punokrvnom rok svirkom, u kojoj je uživalo nekoliko generacija fanova – od onih koji su rasli zajedno sa bendom od 1976. godine, do obožavalaca rođenih u ovom veku.
 
Povratak u prog rok fazu s početka karijere ("Decimen", "Put") deo je u kom je bend možda i najubedljivije svirački zvučao, sa instrumentalnim deonicama u rangu najvećih svetskih sastava njihovog profila. Tome su 
dodatno doprineli gosti Lokner i Ranđelović. 
 
Usledio je akustični blok, gde je Neša sam sa akustičnom gitarom izveo "Da li si spavala" a po emotivnom 
naboju nadovezala se balada "Mlada, lepa i pametna" sa jednim od najlepših refrena u Galijinom opusu. Bez 
struje" su bile i pesme "Moj brat i ja", "Uzalud se trudiš" i "Ti možeš sve", uz raspevanu publiku. 
 
Galija je mnoge prijatno iznenadila specifičnom verzijom "Kotora", koji je obično čuvan za udarački, električni finiš. Ovoga puta pesmu je posebno obojio sa kavalom Miloš Jakovljević.
 
Elektrici se bend vratio uz "Možda sam lud", a onda je na binu izašao i fan iz Makedonije Aleksandar Runčev i pokazao zavidne glasovne sposobnosti pevajući "Pismo". 
 
Očekivan finiš zvaničnog dela ispunjen najvećih hitovima započela je "Dodirni me", pa se nastavilo uz "Trube", a bend je pred razaračku "Digni ruku" još dodatno "palio" publiku ponavljanjem uvodnog rifa nekoliko puta. Redovnim posetiocima koncerata Galije bilo je sasvim jasno da, za kraj zvaničnog dela sledi, šta bi drugo nego – raskošna i veličanstvena balada "Još uvek sanjam“. 
 
Zaglušujuće skandiranje "bis, bis, bis..." vratilo je bend na binu da izvede "Gospi" i "Burnu, pijanu noć", koju je pratilo grleno pevanje publike, a neizostavna "Skadarska" zaokružila je celu priču. Na binu su ponovo izašli svi gosti, čime je stavljen pečat na istinsko veče za pamćenje. 
 
Publika je, uoči nastupa Galije, veoma pozitivno odreagovala i na mladu predgrupu Vreme čuda, koja je kratkim nastupom zagrejala okupljene pred glavne zvezde. 

Vranjković moćno u Domu omladine

29/12/2016

Nikola Vranjković u sredu uveče održao je prvi od dva prednovogodišnja koncerta u ispunjenoj velikoj dvorani Doma omladine Beograda (DOB), gde su mu specijalni gosti bili povratnici na scenu Ništa ali logopedi. Drugi koncert Vranjković svira večeras u DOB-u od 20:30, a gosti su Mravi.
 
Tradiciju prednovogodišnjih koncerata u Beogradu Vranjković je nastavio u velikoj dvorani DOB-a, uz sedenje za publiku, a počeo je pesmom "Gusari" sa svog albuma "Za ovde ili za poneti" (2001), da bi sledila "Protiv sebe", stvar njegove nekadašnje grupe Block Out. 

Foto album (autor Teodora Ćirić):
https://www.facebook.com/pg/nikola.vranjkovic.official/photos/?tab=album&album_id=10155003203248729

 
"Fotelja" je imala impresivnu zvučnu sliku, sa gitarama nalik na oglašavanje sirene za uzbunu i teške udarce bubnjeva, i zasluženo je nagrađena ovacijama. Uz "Čarobni akord" publika je tapšala i pevala refren, a odlično je reagovala i na nedavni singl "Dve reči", koji najavljuje Vranjkovićev novi album planiran za iduću godinu.
 
"Tehno...logija" je stigla u znaku osvetljenja boje krvi i zvučnih efekata koji su prizivali zvižduk oluje, a "Raskorak" bila je praćena epskim prženjem elektične gitare. 
 
Vranjković je potom izveo "U krtogu", "Kraj je zimskog sna" i "Nagradu za strah", koje je publika otpevala zajedno sa njim. 
 
Posle moćnog "Trenja" usledio je kraj prvog dela koncerta, u čijoj su pauzi zasvirali povratnici na scenu posle 18 godina Ništa ali logopedi. Šabački alternativci čiji je zaštitni znak harmonika dugmetara izveli su četiri pesme – "Stao sam na stone called crazy", "Pigs From Space", "Serbs" i "Janjine" – praćeni klicanjem publike. 
 
Vranjković i bend vratili su se na scenu ponovo sa vrhunski produciranim, moćnim i teškim zvukom, a publika je, što se i ranije videlo, napamet znala svaki stih.  Počev od "Zadrži svoj dah" nije bilo pesme koju horski nije otpevala – sa Vranjkovićem ili bez njega – a usledili su "Majdan", "Nikad", "Težak slučaj pakla" i "Andrej". 
 
Za kraj su ostavljene pesme furioznog ritma "Moraćeš da naučiš da živiš sa tim" koja je posebno izazvala euforiju, "SDSS" i "Dan koji nikad nije došao". 
 
Posle troipočasovnog koncerta (uključujući nastup Logopeda) Vranjković je u holu DOB-a još dugo brojnim fanovima potpisivao primerke svojih pesničkih zbirki “Za ovde ili za poneti” i “Bremeplov”.
 
Uz gitaristu Vranjkovića nastupili su bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Ivan Petrović i Ivan Zoranović, kao i perkusionista Andrej Mladenović.
 
Ulaznica za večerašnji koncert košta 1.200 dinara i ima ih još malo na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.
Galija sutra slavi rođendan u Hali sportova

28/12/2016

Legendarna rok grupa Galija obeležiće 40 godina postojanja velikim koncertom sutra (29. decembar 20:30) u Hali sportova u Beogradu.
 
"Slavimo 40 godina rada i prirodno je da koncert bude retrospektiva. To znači da ćemo pored velikih hitova svirati i značajne pesme Galije koje su obeležile neki album ili fazu u radu grupe. Ako je prvi album bio simfo rok, normalno je da se svira 'Decimen’", najavljuje frontmen Nenad Milosavljević.
 
Na slavljeničkom koncertu specijalni gosti biće nekadašnji članovi Galije - klavijaturista Saša Lokner (Bajaga i Instruktori) i gitarista Saša Ranđelović (Neverne bebe), a dolazi i pevač niškog Kerbera Goran Šepa-Gale.
 
"Lokner je praktično počeo karijeru u Galiji, a sa nama je svirao kao i Ranđa poslednji put pre 18 godina. Jubilej benda je sjajan povod da ponovo podelimo binu. Gale nam je gostovao u pesmi 'Sloboda' sa albuma 'Korak do slobode', ali nikad je pre nismo otpevali zajedno uživo", otkriva Neša Galija.
 
Jubilej je povod i da Galija prvi put za 40 godina karijere održi koncert u Hali sportova, za koju 
Milosavljević kaže da je "rok ambijent gde Galija i pripada".
 
"Svirali smo Pionir i Pinki ali nikada u Hali sportova. Sada je i ona došla na red, što je sjajno, jer naš slavljenički koncert ne bi imao potrebnu energiju u nekoj dvorani sa pozorišnim ambijentom. Hala 
sportova je kompatibilna sa svime što smo radili 40 godina", kaže Milosavljević.
 
Galija je osnovana 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama kao što su "Gospi", 
"Decimen", "Burna pijana noć", "Još uvek sanjam"... Jednu od najupečatljvijih karijera na muzičkoj 
sceni Jugoslavije i Srbije, Galija je nastavila nižući hitove kakvi su "Skadarska", "Trube", "Da li si 
spavala", "Da me nisi"... Galija je nedavno objavila novi singl "Nešto me goni".
 
U Hali sportova Galija će nastupiti u postavi: pevač i akustična gitara Nenad Milosavljevic, pevač 
Predrag Milosavljević-Peca, bubnjar Boban Pavlović-Čarlton, gitarista Dragutin Jakovljević-Guta, 
basista Slaviša Pavlović-Stenli, i klavijaturisti Ivan Ilić-Ilke i Goran Antović.
 
Predgrupa je Vreme čuda iz Beograda. Ulaznica za slavljenički koncert Galije košta 1.500 dinara preko mreže Eventim.
 

Električni orgazam objavio živi album Puštaj muziku!

28/12/2016

Električni orgazam objavio je samo na vinilu živi album "Puštaj muziku!", koji je snimljen u decembru prošle godine u Domu omladine Beograda, gde je bend koncertno proslavljao 35 godina postojanja. Izdavač je Long Play.
 
"Puštaj muziku" donosi živa izvođenja deset pesama - od "Vi" sa početka karijere, preko kasnijih hitova "Ja sam težak kako konj" i "Kako bubanj kaže", do singla novijeg datuma "Bio sam loš" - što je zabeleženo 27. decembra 2015. godine na drugom od dva trijumfalna koncerta u dvorani "Amerikana" DOB-a.
 
Gitarista i pevač Srđan Gojković-Gile, klavijaturista i pevač Ljuba Đukić, gitarista Branislav Petrović-Banana, basista Zoran Radomirović-Švaba i bubnjar Blagoje Nedeljković-Pače uživo su odsvirali i pesme sa poslednjeg studijskog albuma "To što vidiš to i jeste" - "Ti to možeš" i "Pokaži mi".
 
Posebnu draž "Puštaj muziku!" predstavlja zabeležen nastup Gileta i Ljube sa članovima prve postave benda basistkinjom Marinom Vulić i gitaristom Ljubomirom Jovajovićem-Jovecom u novotalasnim klasicima "Konobar" i Zlatni papagaj", kao i sa basistom druge postave Jovanom Jovanovićem-Grofom u "Pođimo" i "Dokolici".
 
"Puštaj muziku!" štampan je u ograničenom tiražu i može se naći u Beogradu u prodavnicama Jugoton, Multimedija, Metropolis, Dallas Music Shop, Jugovinil i knjižarama Delfi, kao i u Vintage Shop-u u Nišu.

Nikola Vranjković od sutra u Domu omladine

27/12/2016

Muzičar Nikola Vranjković održaće sutra (sreda 28. decembar 20:30) prvi tradicionalni prednovogodišnji koncert u velikoj dvorani Doma omladine Beograda, gde će mu specijalni gosti biti alternativni bend Ništa ali logopedi. Drugi koncert je u četvrtak 29. decembra u DOB-u, a gosti su Mravi.
 
Vranjković će dvodelnim koncertima, koji će trajati preko tri časa uz sedenje za publiku, najaviti novi, dvostruki album koji bi trebalo da se pojavi na proleće. Nedavno se pojavio Vranjkovićev novi singl i spot "Dve reči". 
 
"Vraćam se u veliku dvoranu DOB-a jer se u njoj najbolje osećamo moja publika i ja. Sviraćemo pesme koje sam pravio u Block Out-u, sa 'Za ovde ili za poneti' i 'Bremplova', kao i nekoliko novih pesama sa predstojećeg albuma koje već sviramo uživo par godina unazad...Sve što može da stane u tri i po sata. A dva koncerta neće biti sto posto ista", najavljuje Vranjković.
 
Ključna autorska ličnost kultnog beogradskog Block Out-a, Vranjković je objavio samostalno debi "Za ovde ili za poneti" (2001), a nakon raspada matičnog benda, mini album "Bremeplov" (2014), kao i singlove "Fototapet" (2015) i sa Autogenim treningom "Moraćeš da naučiš da živiš sa tim" (2016).
 
Eklektični šabački alternativci Ništa ali logopedi prestali su sa radom posle dva zapažena albuma "Ad hok klića" (1994) i "Vaspostavljanje" (1998), ali su se posle 18 godina nedavno ponovo okupili svirkom u matičnom gradu.
 
"Informacija da se legendarna ABBA ponovo okuplja primorala je i Logopede da preispitaju odluku da više nikada ne zasviraju. Nakon relativno uspešnog angažmana na jednoj privatnoj rođendanskoj zabavi, na nagovor starog prijatelja benda, Nikole Vranjkovića, obreće se posle 18 godina i pred beogradskom publikom", kažu Ništa ali logopedi.
 
Beogradski Mravi pročuli su se obećavajućim debi albumom "Na travi" (1998), ali je usledio raspad benda i dugo se čekalo na singlove "Mlad čovek" (2011) i "Okovani" (2012). 
 
"Mravlja brigada je ponovo na okupu, vredno radimo u studiju Destilerija na novom albumu, a par novih pesama ćemo rado odsvirati 29. decembra kao gosti Nikole Vranjkovića u Domu omladine. Drago nam je što nas je Nidža počastvovao pozivajući nas u goste, biće nam enormno zadovoljstvo da malo prašimo pred njegovom vernom publikom", kažu Mravi. 
 
Uz Vranjkovićevom bendu nastupiće bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.
 
Oba dana ulaznica košta 900 dinara, a na dan koncerta 1.200 dinara preko mreže Eventim.

 


Arhiva vesti »

KONCERTI

Čikaške perverzije

26.1. Pozorište mladih, Novi Sad

Josipa Lisac

14.2. Sava centar Beograd

INFO

IZDVAJAMO