SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

Arsenal Fest 07 na Sajmu turizma!

22/2/2017

Arsenal Fest 07, koji će biti održan krajem junu u Kragujevcu, biće prvi put predstavljen javnosti u petak 24. februara od 17:00 na Sajmu turizma u Beogradu. 
 
Kragujevački instrumentalni rock sastav Fitnes nastupiće na promociji Arsenala 07, na kojoj će biti objavljen termin održavanja festivala i početak prodaje karata, a biće organizovana i nagradna igra za posetioce. 
 
Promocija Arsenala biće upriličena na štandu Centralne Srbije (štand 4036, Hala 4) na Beogradskom sajmu, gde će se GTO "Kragujevac" predstaviti zajedno s lokalnim turističkim organizacijama Topole, Rače, Knića i Lapova.

http://www.beogradskisajamturizma.rs/

Očekujemo da na našem štandu bude ponovljena sjajna atmosfera od prošle godine kada je svirka benda Vesele osamdesete privukla pažnju velikog broja posetilaca Sajma. 
 
Prošlogodišnji Arsenal Fest 06 u tri junske večeri u prostor istorijskog Kneževog arsenala privukao je oko 20.000 posetilaca iz Srbije , regiona i inostranstva, koji su uživali u nastupima izvođača kakvi su Skunk Anansie, Toy Dolls, Asian Dub Foundation, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Električni orgazam, Goran Bare i Majke, Neno Belan Zoster, Obojeni program... 
 
Ove godine očekujemo još uspešniji i posećeniji Arsenal.
 

Arsenal Fest predstavlja: Apokaliptični spot benda Organizam!

20/2/2017

Beogradski bend Organizam objavio je danas novi singl i spot "Kosmos" sa svog predstojećeg prvog albuma "Intergalaktički cirkus". Spot stiže kao nagrada za osvojeno prvo mesto na takmičenju perspektivnih bendova u okviru prošlog Arsenal Festa u Kragujevcu.
 
"'Kosmos' je pesma o ljubavi i patnji, o cikličnim krugovima univerzuma, u kojima sve u prah nestaje i iz praha ponovo nastaje. Režiser i scenarista Staša Tomić je kroz spot dao svoj doživljaj atmosfere pesme, a istovremeno ostavio prostora da svako pesmu doživi na svoj način", saopštava Organizam.

 
 
Za članove Organizma "Kosmos" je jedna od najdražih pesama sa prvenca "Intergalaktički cirkus", koji će se narednih meseci sukcesivno pojavljivati u vidu singlova. "Kosmos" je sniman u studijima Attic, Shoom i Huskee, a za audio produkciju je bio zadužen Mirko Luković, sa kojim je Organizam saradjivao i na pesmi "Hjuman".
 
Balerina Anja Nikolić i umetniku u oblasti izvođačkih umetnosti (savremeni ples i koreografija) Igor Koruga glavni su akteri spota kog je Tomić montirao na osnovu kadrova koje je kamerman Srđana Srđenovića "uhvatio" jednog izrazito hladnog decembarskog dana u Beogradu.  Za animaciju i post-produkciju su bili zaduženi Vladimir Kostić i Miloš Gojković.
 
Organizam je autorski bend iz Beograda, koji neguje eklektični pristup muzici kombinujući više tradicionalnih pravaca sa elektronikom. Članovi benda su Ivan Bošković (vokal, gitara), Bogdan Obradović (matrice, semplovi, frula, back vokal), Igor Šćepanović (bas) i Radosav Tijosavljević (bubanj).
 
"Nastup i pobeda na 'Jelen Rock & Demo' takmičenju u okviru Arsenal festa nam je značio mnogo više od nagrade u vidu snimanja spota. Nezaboravno iskustvo, odlični saveti zaista stručnog žirija, pre svih (producenta) Voje Aralice (Bajaga i Instruktori, Van Gogh), i veliki vetar u ledja za sve što nas čeka u ovoj godini", kaže Organizam.

Josipa veličanstvena u Sava centru

15/2/2017

Muzička diva Josipa Lisac u utorak uveče proslavila je jubilej, 50 godina karijere, veličanstvenim, rođendanskim koncertom na Dan zaljubljenih u ispunjenoj velikoj dvorani Sava centra u Beogradu. Koncert je bio rasprodat nekoliko dana unapred, a pred ulazom u Sava centar tražila se karta više!
 
Jedna od najvećih pevačica još iz vremena Jugoslavije odmah po izlasku na pozornicu dobila je snažne ovacije, a koncert je počela prisećanjem na 1967. godinu i početak karijere, kada je sa svega 17 leta, između ostalog, nastupala i u Domu omladine Beograda. Ipak, muzički početak večeri bio je znatno moderniji uz “Moju magiju” nastalu 2015. godine.
 
"Imam izuzetno snažnu tremu, ali to je više izraz odgovornosti“, sa prepoznatljivom emotivnošću u glasu priznala je Josipa u uvodnom obraćanju publici, a onda je odmah prešla na "Boginju" i klasik "O jednoj mladosti".
 
Publiku u prestižnoj beogradskoj dvorani činili su dobri poznavaoci Josipinog lika i dela, i znali su da ona, ni ove večeri, kao ni godinama unazad, najpoznatije pesme neće izvesti onako kako zvuče na albumima. Pesme na koncertnom podijumu dobiju novo ruho što je, čini se, neminovna posledica njenog muzičkog istraživanja kroz tih velikih pet decenija karijere.
 
"Nikad nisam u životu slavila obljetnice... meni je to bilo grozno. To je moj menadžment, to je sve njihova krivica, oni su mene nagovorili ovako jadnu naivnu... Pola stoljeća, 50 godina! Ma daj tišina!", našalila se Josipa.
 
Nanizala je Josipa poznate teme "Dok razmišljam o nama", "1000 razloga"“, "Živim po svome", "Ja bolujem"“, "Gdje Dunav ljubi nebo", vešto praveći ravnotežu između “nostalgičnog” repertoara i pesama novijeg datuma. 
 
Podsetila nas je, naravno, da je i ovaj koncert, kao i svi prethodni od njegove smrti 1991. godine posvećen Karlu Metikošu, njenoj životnoj ljubavi, i stvaraocu Josipinih najvećih hitova. Pesma "Vjerujem ti sve" vratila je publiku na stranice antologijskog debija "Dnevnika jedne ljubavi" (1973), da bi usledio nagli skok u 2015. godinu uz "Tu"“. 
 
Ubrzo je došlo vreme za finiš ispunjen dobro znanim temama kao što su "Hir, hir, hir" i "Danas sam luda", a za kraj zvaničnog dela stigla je "Magla". 
 
Vidno uzbuđena Josipa se od publike oprostila tek pošto je na bis izvela simbolično pesmu "Ispočetka"“, a zatim je dobila bukete cveća od obožavateljki. I naravno, gromoglasne ovacije publike u Sava centru. 
 
Sledeća prilika da publika vidi i čuje Josipu biće njen koncert 26. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.
 

Rasprodat koncert Josipe Lisac u Sava centru!

13/2/2017

Muzička diva Josipa Lisac proslaviće 50 godina karijere koncertom na Dan zaljubljenih 14. februara u RASPRODATOM Sava centru u Beogradu. Sledeća prilika da publika vidi i čuje Josipu biće njen koncert 26. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.
 
"Najljepši su susreti ako su iskreni, istiniti i prijateljski. Ja sam uvijek željela kroz muziku donijeti poruke ljubavi i prijateljstva. To je nešto najljepše što se svima nama može dogoditi", kaže Josipa.
 
Unikatna pojava muzičke scene - vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalna stila - Josipa je izgradila svoj karakteristični pevački i modni identitet s potpisom. Prepoznatljiva i po hitovima kakvi su "Magla", "Hir, hir, hir", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Boginja", "Danas sam luda"... 
 
"U tih 50 godina meni je apsolutno najljepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991). On je napravio za mene najljepše pjesme koje žive i danas. Napravio je antologijski album 'Dnevnik jedne ljubavi' (1973) i autor je dviju rok opera 'Gubec Beg' (1975) i 'Grička vještica' (1979). Napravio je sve moguće hitove kao 'Magla', 'Danas sam luda'... To su najljepši trenuci, na to sam ponosna", kaže Josipa.
 
https://www.facebook.com/events/1791849064361107/

Amira u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu...

3/2/2017

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, nakon nedavno ispunjenog beogradskog Sava centra, nastavlja promociju novog albuma "Damar" turnejom koja će tokom marta obuhvatiti Novi Sad, Kragujevac, Niš, Zrenjanin...
 
Datumi Amirine turneje su: 4. marta Kulturni centar Zrenjanin, 5. marta Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, 15. marta Dom kulture Čačak, 16. marta Dom sindikata u Kragujevcu, 26. marta Kulturni centar Pančevo, 27. marta Narodno pozorište u Užicu, 30. marta Dom vojske u Nišu i 31. marta Kulturni centar Smederevo.
 
"Istinska emocija će uvijek dotaći ljude ako slušaju pjesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugdje stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da vjerujemo riječima i osjećaju koji se kroz pjesmu priča. Vidimo se u martu", poručuje Amira.
 
Na novom albumu "Damara" (2016), koji je na CD-u u Srbiji objavila promoterska kuća Long Play, Amira je snimila "Kad ja pođoh na Bentbašu", "Šta ćemo ljubav kriti", "Vjetar ružu poljujkuje" i druge sevdalinke i tradicionale sa naših prostora, dajući im novim aranžmanima nove obrise i boje. 
 
Prvi put u karijeri snimila je dve nove, autorske kompozicije - “Pjevat ćemo šta nam srce zna” napisao je sarajevski sevdalija Damir Imamović, a druga je naslovna “Damar” na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić.
 
"Damar ima više značenja. Između ostalog to je žila kucavica, bilo, životna energija... Meni su to sve ove pjesme. One me čine živom. Nije mogla biti bolja riječ za sve što radim", objašnjava Amira.
 
 
"Amira Medunjanin je najbolji predstavnik sevdaha, melanholične i emotivne narodne muzike Bosne. Sjajna je ne samo zbog svog čistog i bolnog glasa, već i zbog načina na koji drži ravnotežu između poštovanja prema starinskoj izvedbi i eksperimenta" - Robin Denselow, Guardian 4/5.
 
https://www.theguardian.com/music/2016/nov/17/amira-medunjanin-damar-album-review-bosnian-folk
 
"Bosanska pevačica je snimila nekoliko sevdah albuma pre ovog, ali od svih 'Damar' najviše ispunjava" - David Honigmann, Financial Times 4/5.
 
https://www.ft.com/content/9a95d5d4-a489-11e6-8898-79a99e2a4de6
 
"Skoro predsedničku auru ima bosanskohercegovačka pevačica i humanitarka na crno-beloj fotografiji koja krasi omot njenog šestog albuma. Teško da je i sadržina (albuma) mogla biti manje samouverena i suptilno moćna" - Howard Male, Songlines 4/5.


Arhiva vesti »

KONCERTI

Amira Medunjanin

4.3. Kulturni centar Zrenjanin
5.3. Srpsko narodno pozorište, Novi Sad
13.3. Kulturni centar Lazarevac
15.3. Dom kulture Čačak
16.3. Dom sindikata, Kragujevac
26.3. Kulturni centar Pančevo
27.3. Narodno pozorište, Užice
30.3. Dom vojske, Niš
31.3. Kulturni centar Smederevo

Čikaške perverzije

24.2. Dom vojske, Pančevo
9.3. Kulturni centar Smederevo
11.3. Sava centar Beograd
30.3. Pozorište mladih, Novi Sad
31.3. Kulturni centar Ruma

INFO

IZDVAJAMO