SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

KKN s Kojotom i Epilog otvorili Zidić

25/5/2017

Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) pojačani Hornsman Coyote-om i Epilog danas popodne na Zidiću Doma omladine Beograda su na najbolji mogući način, besplatnom svirkom za fanove i prolaznike u samom srcu glavnog grada, promovisali Arsenal Fest 07 koji će biti održan 22, 23. i 24. juna u Kragujevcu.
 
Kako što će prve večeri Arsenala 22. juna otvoriti Main Stage, ispred Anthrax-a, Kerbera i Orthodox Celts, tako je Epilog i sada započeo seriju promo svirki četvrtkom od 13:00 "Arsenal na Zidiću DOB-a". Kragujevački hard rokeri su se predstavili žestokim i zategnutim izvedbama pesama "Rat sa sobom", "Nevolja" i Šta vreme nosi" sa nedavno objavljenog debi albuma "Nova Tempore".
 
KKN su prisutnima podarili "Veru, nadu, ljubav i stav" i poručili da "Sve je stalo u rokenrol", bili u tu i "Siroti Ani i Bo", da bi na kraju izveli "Šta s' to poj'o", pojačani sa Hornsman Coyote-om, kao što će to biti slučaj i 24. juna kada budu zatvarali treće veče Arsenala na Main-u, nakon Škrtica, Skindreda i Dub FX-a.
 
"Odličan je festival, to da znate", poručio je pevač KKN Oliver Nektarijević. Na Arsenalu druge večeri 23. juna sviraju Repetitor, Ana Popović, Thievery Corporation, Darko Rundek i brojni drugi.  
 
 Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom - u "Kneževom arsenalu", bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj "Zastavinoj bašti", kao i u obližnjoj rustičnoj "Čaurnici". Novina Arsenala 07 je Demolition Stage na kome će se prestaviti 15 perspektivnih izvođača u izboru Beograda 202, Emisije “Bunt” RTS-a i portala www.noizz.rs.
 
Za Arsenal Fest 07 koji će biti održan 22, 23. i 24. juna pojedinačna ulaznica košta 1.300 dinara, a komplet za sve tri večeri 2.300 dinara.
 
http://www.eventim.rs/…/arsenal-fest-07-kragujev…/event.html

Ostala prodajna mesta:
KRAGUJEVAC – Dom omladine, TC Radnički 27.matra 19 I sprat, Info pult (kod Balkana), Dom sindikata …
ČAČAK – Neven Tours (Eventim)
KRALJEVO – Caffeteria „Flash back“
KRUŠEVAC – Caffe club „Grizzly“
POŽEGA – Caffe „Burence“
UŽICE – Kuća čaja „ZEN“
ARANDJELOVAC – Caffe „Koje Kude“
ĆUPRIJA – Caffe „Bacardi“
SMEDEREVSKA PALANKA – Punk Rock Caffe

KKN i Epilog na Arsenalovom zidiću u Beogradu!

23/5/2017

Kultni Kanda, Kodža i Nebojša i hard rokeri Epilog promovisaće predstojeći Arsenal Fest 07 kratkim besplatnim nastupom u četvrtak 25. maja od 13.00 na Zidiću ispred Doma omladine Beograda!!!
 
KKN i Epilog otvaraju seriju "Arsenal na Zidiću DOB-a", gde će se u naredna tri četvrtka od 13.00 besplatnim svirkama od 15, 20 minuta, Beograđanima predstaviti neki od izvođači Arsenal Festa koji će biti održan u Kragujevcu 22, 23. i 24. juna.
 
Hard rokeri Epilog, koji su se nedavno oglasili debi albumom "Nova Tempore", sviraju 22. juna prve večeri Arsenala u Kragujevcu na Main Stage-u, kada nastupaju Anthrax, Kerber i Orthodox Celts. KKN sa Horsman Coyote-om zatvaraju Main Stage 24. juna treće večeri Arsenala, gde im prethode Škrtice, Skindred i Dub FX.

Rundek, Repetitor, Goblini, Bjesovi...na Arsenalu 07

18/5/2017

Kragujevački Arsenal Fest 07 upotpunio je spisak izvođača koji će nastupiti 22, 23. i 24. juna na Main i Garden Stage-u imenima kakva su Darko Rundek, Repetitor, Goblini, Pero Defformero, Bjesovi, Epilog...
 
Darko Rundek dolazi 23. juna u Kragujevac sa velikim pratećim bendom na turneji povodom 20 godina od izlaska svog kultnog prvog albuma "Apocalypso".  
 
"Živio Arsenal Feste! Ove godine vadim sav arsenal muzike, pjesama, scenskih čarolija i sjajnih novih i starih muzičara, samo za vas;) Veselimo se novom susretu, pa da skupa zaplešemo 'ApoCalypso Now'!", poručuje Rundek pred nastup na Main Stage-u.
 
Hard rokeri Epilog, koji su se nedavno oglasili debi albumom "Nova Tempore", imaju čast da otvore Main Stage Arsenala prve večeri 22. juna gde sviraju i legendarni metalci Anthrax, domaći Kerber i srpski Irci Orthodox Celts. 
 
Prve večeri na Gardenu pored pank legendi Buzzcocks, domaćeg Ritma nereda i slovenačkog Elvis Jackson-a, nastupiće i kragujevački instrumentalni rok bend Fitnes, treš metalci Alitor i Forever Storm, kao i death metal Dead Joker!  
 
Druge večeri 23. juna na Main-u Rundeku, bluz gitaristkinji Ani Popović i eklektičnom Thievery Corporation-u pridružiće se i regionalne zvezde alternativnog roka Repetitor, koji su nedanvo objavili novi album “Gde ćeš?” 
Na Gardenu-u druge večeri folk pankerima Brkovima pridružiće se metal kolege Pero Defformero, kao i kultni Bjesovi, a tu su i "koprofagičarski" rokenroleri Zvoncekova bilježnica, stoner grandžeri Larska, kao i pankeri Pankreas i Crveni karton.
 
Treće večeri, pank legendama Goblinima pripala je čast da zatvore Arsenal Fest 07 nastupom u sitne jutarnje sate na Gardenu, gde će im prethoditi Kralj Čačka, Damir Urban, Rambo Amadeus, kao i panke bendovi Bolesna štenad, Špajz i Raskid 13, kao i gotičari Electro Vampires. Na Main Stage-u 24. juna sviraju ranije najavljeni Škrtice, Skindred, Dub FX i Kanda, Kodža i Nebojša sa Horsman Coyote-om.
 
 Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom - u "Kneževom arsenalu", bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj "Zastavinoj bašti", kao i u obližnjoj rustičnoj "Čaurnici".

Novina Arsenala 07 je Demolition Stage na kome će se prestaviti 15 perspektivnih izvođača u izboru Beograda 202, Emisije “Bunt” RTS-a i portala www.noizz.rs.
 
Za Arsenal Fest 07 koji će biti održan 22, 23. i 24. juna pojedinačna ulaznica košta 1.300 dinara, a komplet za sve tri večeri 2.300 dinara.
 
http://www.eventim.rs/…/arsenal-fest-07-kragujev…/event.html

Ostala prodajna mesta:
 
KRAGUJEVAC – Dom omladine, TC Radnički 27.matra 19 I sprat, Info pult (kod Balkana), Dom sindikata …
ČAČAK – Neven Tours (Eventim)
KRALJEVO – Caffeteria „Flash back“
KRUŠEVAC – Caffe club „Grizzly“
POŽEGA – Caffe „Burence“
UŽICE – Kuća čaja „ZEN“
ARANDJELOVAC – Caffe „Koje Kude“
ĆUPRIJA – Caffe „Bacardi“
SMEDEREVSKA PALANKA – Punk Rock Caffe
 
 

Objavljena Neposlušna građanka Vlade Divljana

16/5/2017

Neobjavljena pesma Vlade Divljana "Neposlušna građanka" pojavila se danas kao animirani spot i vinilni singl, u izdanju promoterske kuće Long Play.
 
Autorska pesma Divljana (1958-2015), glavne kreativne snage kultnih Idola i kasnije uticajnog kantautora, na ploči je zabeležena u dve verzije: na A strani se nalazi "Neposlušna građanka" u miksu Vojislava Aralice, za koju su animirani spot uradili Miloš Tomić i Marija Đorđević, dok se na B strani nalazi osnovna, demo verzija. Araličin miks "Neposlušne građanke" urađen u stidiju SIENA, Beograd.
 

Divljan je još od jeseni 2014. godine najavljivao skori izlazak novog singla "Neposlušna građanka" koji je "snimio sa grupom beogradskih muzičara".
 
"Verovatno ću u skorije vreme, šta god to značilo, izbaciti novi singl. Na žalost, ne mogu mnogo više reći o tome, jer je to obavijeno velom tajne, ozbiljna misterija je u pitanju. :-)", govorio je Divljan pred planirani koncert 1. novembra 2014. godine u Domu omladine Beograda, koji zbog bolesti nažalost nikad nije održao. Preminuo je 4. marta 2015. godine.
 
"Neposlušnu građanku" su snimili i aranžman zajednički potpisuju Divljan (vokal i gitara) i bend za ovu priliku nazvan "Neposlušni", koji su činili Bojana Vunturišević (vokal, sint), Petar Rudić (sempler), Milorad Ristić (bas), Goran Milošević (bubanj) i Jamal Al Kiswani (saksofon).
 
Rudić objašnjava da je rad na "Neposlušnoj građanki" započet u Rovinju 2011. godine "uz dosnimavanje u beogradskom studiju 'Destilerija' za Vladinih poseta Beogradu, sve do njegove bolesti 2013. godine".
 
Vunuturišević i Rudić, tada članovi beogradskog benda Svi na pod, nekoliko dana pred polazak na odmor u Rovinj, slučajno su saznali da će tamo biti i Divljan, pa su odlučili da ponesu nešto opreme sasvim dovoljne za beleženje potencijalnih ideja. Divljan i Svi na pod su prethodno već bili sarađivali u singlu "Zvuci ulice".
 
"Vlada je došao u naš iznajmljeni apartman i tada je počela priča o 'Neposlušnoj građanki'. Kako smo bili na odmoru, nismo imali obzira prema kućnom redu, pa je našu sešku vlasnik apartmana prekinuo uz reči: 'Samo vi tamburajte, ali se ipak stišajte malo'. Bilo je leto u Rovinju, bio je 23. juli i bio je to dan kada nas je napustila Amy Winehouse", priseća se Vunturišević.
 
Spot za "Neposlušnu građanku" je nastao preprošlog leta, tako što je Đorđević slikala na staklu, odnosno na delu stare šoveršajbne nađene u dvorištu u Krašićima, naselju na moru, dok je Tomić seckao, cepao, mrdao i gužvao slike is časopisa iz četrdesetih ili šezdesetih godina, pronađenih u jednom već obijenom podrumu u Pragu, pre oko deset godina.
 
Đorđević je nastojala da se sve kreće i pretvara jedno u drugo, prateći ritam, dok je Tomić birao romantične prizore koje je rastavljao na delove i pravio neočekivane spojeve. Spot je montirao Vlada Radovanović.
 
"Meni je lično, ovo neka vrsta vraćanja duga jednom od svojih muzičkih heroja iz mladosti koga nikad nisam upoznao, i čini mi se, da bi mu se spot svideo, da bi ga nasmejao...", kaže Tomić.
 
Vinilna ploča "Neposlušna građanka" objavljena je u veličini longplejke, ali na 45 obrtaja, kako bi se postigle najbolje moguće audio performanse. Dizajn omota ploče uradio je Aleksandar Zograf.
 
Ploča se od danas može naći u prodaji u Beogradu u Dallas Music Shop-u (Sremska 2), Jugotonu (Nušićeva 27), knjižari Vulkan (Šoping centar "Ušće"), Metropolisu (Makedonska 21) i knjižari Delfi u SKC-u, a uskoro i u brojnim drugim muzičkim prodavnicama u Srbiji.
 

Arsenal primljen u Yourope!

16/5/2017

Arsenal Fest, koji se održava sedmi put u Kragujevcu 22, 23. i 24. juna uz nastupe velikih imena kakva su Anthrax, Thievery Corporation, Dub FX i drugi, primljen je u YOUROPE - Association of European Festivals (Udruženje evropskih festivala).
 
Arsenal se u maju pridružio najvažnijem evropskom udruženju čije člantsvo broji oko 90 festivala, među kojima su mađarski Sziget, danski Roskilde, nemački Wacken Open Air, švajcarski Montreux Jazz Festival, austrijski Nova Rock, španski Primavera Sound, belgijski Pukkelpop...
 
"Velika nam je čast da smo postali deo familije najvećih evropskih festivala. Pre sedam godina kada smo počinjali razmišljali smo samo kako da preživimo do sledeće godine. Nadamo se da ćemo u budućnosti učeći od najboljih uspeti da u Kragujevac i Srbiju donesemo najzanimljiviju muziku i duh modernih evropskih festivala", kaže Zoran VUlović, direktor Udruženja građana Arsenal Fest.
 
Osnovan 1998. godine Yourope je posvećen unapređenju festivalske scene putem poboljšanja radnih uslova, zdravstvenih i bezbednosnih uslova, ekološke svesti, razmeni informacija i promovisanju prekogranične razmene mladih talenata.
 
"Glavni cilj udruženja je da sarađuje, deli iskustva i utvrđuje oblasti koje mogu imati koristi od zajedničkog pristupa. Stekavši ugled unutar industrije i na nivou vlada država, Yourope ima moć lobiranja u interesu svojih članova oko svih pravnih i poslovnih pitanja koje se tiču festivalske industrije u Evropi", kaže Yourope.


Arhiva vesti »

KONCERTI

Darko Rundek

15.6. stadion "Tašmajdan"

Arsenal fest

22.6.
Main Stage 
Epilog, Anthrax, Kerber, Orthodox Celts
Garden Stage
Alitor, Forever Storm, Fitnes, Elvis Jackson, Buzzcocks, Dead Joker, Ritam nereda

23.6.
Main Stage
Repetitor, Ana Popović, Thievery Corporation, Darko Rundek
Garden Stage
Punkreas, Crveni karton, Larska, Zvoncekova bilježnica, Brkovi, Pero Defformero, Bjesovi

24.6. 
Main Stage
Škrtice, Skindred, Dub FX, KKN&Hornsman Coyote
Garden Stage
Špajz, Raskid 13, Bolesna štenad, Electro Vampires, Kralj Čačka, Urban&4, Rambo Amadeus, INFO

IZDVAJAMO