SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

Strana: «   | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |   »


Perverzije se vraćaju u Beograd!

4/12/2014

Kultna hit predstava "Čikaške perverzije" posle skoro decenijske pauze vraća se pred beogradsku pozorišnu publiku izvođenjima 22. i 26. decembra u velikoj dvorani Doma omladine Beograda, kao i pretpremijerom 18. decembra.

Ulaznica za "Čikaške perverzije" od sutra košta 1.000 dinara na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim. Predstave počinju od 21:00.
 
"Čikaške perverzije su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima", kaže glumac Dragan Gagi Jovanović.

Radena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", predstava je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija.

"Čikaške perverzije" su narednu deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. I pored velikog i kontinuiranog uspeha, predstava je ipak poslednji put izvedena 2005. godine, a Jovanović je tek ove jeseni odlučio da ih ponovo vrati pred publiku i to, pre Beograda, simbolično 500. izvođenjem upravo u Čikagu, u okviru uspešne američke turneje.

"Zašto je trebalo ovoliko vremena da se vrate 'Čikaške perverzije' ne znam. Jednostavno nije više bilo u meni neke želje da to igram. Igrati 500 puta jednu istu predstavu, to je stvarno naporno i potrebno je neko vreme da je se čovek ponovo zaželi. Sada sam to ponovo zavoleo", objašnjava Jovanović.

Uz Jovanovića, u "Čikaškim perverzijama" su iz prvobitne glumačke postave Branka Pujić i Olga Odanović, a sad im se  pridružio Igor Đorđević, za koga Gagi kaže:  "Igor je izvaredan glumac. Pre svega se radi o njegovom talentu, a pri tom je moj dobar drugar. Tako se potrefilo".


Dragan Gagi Jovanović

Diplomirao glumu na FDU. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1991. godine. Uloge koje je ostvario u svom matičnom pozorištu: Adrast (Pozorišne iluzije), uloga u Dozivanju ptica, Krokson (Hajde da se igramo), Sveta (Bure baruta), Mića (Beogradska trilogija), Barni (Čikaške perverzije), Markiz D’Orsini – Jednooki (Mlijer – još jedan život), Komandant, Klemenso (Kandid ili Optimizam). A u drugim pozorišnim kućama: Hamlet, Hitler i Neandertalac (Smešna strana istorije, Večernja scena „Radović“), Mutavi (Smešna strana muzike, Zvezdara teatar), Aleksa (U plamenu strasti, Zvezdara teatar), Dragi (Dobrodošli u Srbiju, Zvezdara teatar), Don Kihot (u predstavi koju je režirao Don Kihot, Madlenianum). Brojne uloge ostvario je u TV serijama (Zaboravljeni, Srećni ljudi, Korak do sna, Lisice, Laku noć deco, Metla bez drške, Stižu dolari, Moj rođak sa sela…) i na filmu (Šta radiš večeras, Početni udarac, Lajanje na zvezde, Bure baruta, Kaži zašto me ostavi, Stršljen, Profesionalac…).


Branka Pujić
 
Rođena 1963. godine u Zemunu. Na Fakultetu dramskih umetnosti radi kao docent na predmetu Igre. Muzički i baletski obrazovana.

Uloge u pozorištu: Zvezdara teatar: “Tri sestre - sto godina posle”, “U plamenu strasti”, "Dobrodošli u Srbiju". Jugoslovensko dramsko pozorište: “Baal”, “Revolucija svetih devica”, “Na letovanju”, “Čikaške perverzije”, “Nižinski”, “Ne očajavajte nikad”, “Buba u uhu”. Večernja scena Radović: “Braća po oružju”, “Džet-set”. Večernja scena pozorišta Boško Buha: “Klasni neprijatelj”. SKC: “Don Žuan”, Pozorište na Terazijama: “Vrteška”, Festival Budva- grad teatar: “Kanjoš Macedonović”. Festival u Kotoru: “Merdevine od snova”, Beogradsko dramsko pozorište: “Kraljević Marko”. Bitef
teatar: “Tramvaj zvani želja”, Kult teatar: “Slatke usne mladosti”, Madlenianum: „Don Kihot“.

Filmovi: “Najbolji”, “Sveto mesto”, “Prokleta je Amerika”, “Braća po materi”, “Nije nego”, “Vanbračno putovanje”, “Bračna putovanja”, “NI na nebu ni na zemlji”, “Tango je tužna misao koja se pleše”, “Senke uspomena”, “Matilda”, “Mađarski sluga”, “Jutro će promeniti sve”.
TV drame i TV filmovi: “Sentimentalna priča”, “Velika mala matura”, “Brod plovi za Šangaj”, “Koju igru igraš”, “Beograd-Zagreb preko Sarajeva, “Dečji bič”, “Pod žrvnjem”, “Svadbeni marš”, “Breg čežnje”, TV serije: “Geografski podsetnik”, “Putopisi”, “Kosovski boj”, “Prljavi inspektor Sreta”, “Korak do sna”, “Policajac sa Petlovog brda”, “Šešir bez dna”, “Braća po materi”, “Neki novi klinci”, “Mala redakcija”, “Stižu dolari”.


Olga Odanović

Rođena 29. avgusta 1958. godine u Celju. Diplomirala glumu 1985. godine na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Milenka Maričića. U stalnom angažmanu Pozorišta "Boško Buha" provela 18 godina, a od 2006. godine zaposlena je u Narodnom pozorištu.

ULOGE U POZORIŠTU (izbor): Gospođa Kapulet ("Boško Buha"), Helena - "San letne noći" ("Boško Buha"), Limenko - "Čarobnjak iz Oza" ("Boško Buha"), Džona Veb - "Čikaške perverzije" (JDP), Baba Poleksija - "Carev zatočnik" ("Boško Buha"), Grube - "Skup" (JDP), Arsinoja - "Mizantrop" (JDP), Olivija - "Bogojavljenska noć" ("Boško Buha"), Anđelija - "Šargor" ("Boško Buha"), Angust - "Dom Bernarde Albe" (Atelje 212), Milica Gerasimović - "Govornica" (JDP) ...

ULOGE NA FILMU I TELEVIZIJI (izbor): Gospođa Rada - "Kad porastem biću kengur",Jecina majka - "Lift", Paraskeva - "Guča", Direktorka - "Klopka", Zlatana - "Selo gori, a baba se češlja"...


Igor Đorđević

Rođen 19. decembra 1978. godine u Topoli. Završio Pozorišnu akademiju u Novom Sadu u klasi Vide Ognjenović. Član Narodnog pozorišta od 2002. godine.

ZNAČAJNIJE POZORIŠNE ULOGE: Roman - Dugi život kralja Osvalda (NP Subotica), Sebastijan - Bogojavljanska noć (NP Sombor), Huso - Zmijin svlak (CZKD), Albert - "Mileva Einstein" (NP Beograd), Asker Huso - "Hasanaginica" (NP Beograd), Roman - "Kod večite slavine" ("Joakim Vujić" Kragujevac), Romeo, Makbet, Kasio, Ričard III - "Play Shakespeare" (NP Beograd), Iže - "Ribarske svađe" (NP Beograd), Klaudije - "Hamlet" (NP
Beograd), Feliks Stjasni - "Nevjesta od vjetra" (NP Beograd), Stevan Savski Keser - "Sabirni centar" (NP Beograd), Friđeš - "Tišina treznih" (NP Beograd), Prozorov Andrej Sergejevič - "Tri sestre" (NP Beograd), Don Žuan - Don Juan (BITEF), Konobar - "Muke sa slobodom" (NP Beograd), Bruno - "Don Krsto" (Jugoslovensko dramsko pozorište), Oktavijan - "Antonije i Kleopatra" (produkcija BELEF - a i Centra Sava), Janko - "Odumiranje" (Atelje 212)...

FILM: Viktor - "Đavolja varoš" (režija Vlada Paskaljević), Kum Petrašin - "Jesen stiže, Dunjo moja" (režija Ljubiša Samardžić), Hamlet - "Hamlet" (režija Aleksandar Rajković). TV SERIJE: Mješoviti brak, Što mi spremaš, Urota, Zaustavi vreme, Žene sa Dedinja.

Masimo u Sava centru promoviše novi album!

1/12/2014

Pevač jedinstvenog glasa Masimo (Massimo) Savić održaće koncert 20. februara 2015. godine u beogradskom Sava centru, gde će promovisati predstojeći novi CD album, kog je pre nekoliko dana najavio hit singl "Ispod nekog drugog neba".

Ulaznice za Masimov beogradski koncert od danas 1. decembra su u prodaji po cenama 1.700, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra i preko mreža Eventim, Ticketline, Gigstix i DDtickets.

Nekadašnji frontmen sastava Dorian Grey, koji se sredinom osamdesetih pročuo hitom "Sjaj u tami", a potom pevač izuzetno uspešne solo karijere sa pesmama poput "Stranac u noći", "Samo jedan dan", "Zar više nema nas", "Iz jednog pogleda"... planira do kraja januara 2015. godine objaviti novi album, za zagrebački Aquarius Records. 

Novi album je odličan povod da se Masimo posle dve godine pauze vrati u svoju omiljenu beogradsku dvoranu - Sava centar:

"Presretan sam što se vraćam u Beograd, jer je to grad kog jako volim i čija mi publika što se tiče emocija svaki put strahovito puno pruža. A emocija je ključna riječ za sve moje koncerte u Sava centru. Jednostavno, to je dvorana u kojoj se izuzetno dobro osjećam".

https://www.youtube.com/watch?v=ydCwTAk2Aek

Album je najavio krajem novembra singl "Ispod nekog drugog neba", autora Predraga Pegija (P'Eggyja) Martinjaka koji je vec potpisao Masimove hitove "Iz jednog pogleda", sa prethodnog CD albuma "Dodirni me slučajno" (2012), i "Suze su nam stale na put".

"Pegi ima glazbeni rukopis koji meni odlično leži. Uživam radeći s njim u studiju, jer se u radu međusobno nadopunjujemo i nadahnjujemo. Mislim da će se tu poveznicu osjetiti i publika i uvjeren sam da će pjesmu 'Ispod nekog drugog neba' često vrtiti i slušati", kaže Masimo.

http://massimo.hr/biografija/

Novi singl Masima Savića - Ispod nekog drugog neba!

25/11/2014

Pop pevač Masimo (Massimo) Savić objavio je danas novi singl "Ispod nekog drugog neba" i najavio povratak pred beogradsku publiku koncertom 20. februara 2015. godine u Sava centru!

Ulaznice za koncert u Sava centru, u koji se Masimo vraća posle nešto više od dve godine pauze, biće u prodaji od 1. decembra.

https://www.youtube.com/watch?v=ydCwTAk2Aek

Novi Masimov singl "Ispod nekog drugog neba", koji objavljuje zagrebački Aquarius Records, nastao je iz pera Predraga Pegija (P'Eggyja) Martinjaka, autora koji je potpisao Masimove hitove "Iz jednog pogleda" i "Suze nam stale na put".

"Pegi ima glazbeni rukopis koji meni odlično leži. Uživam radeći s njim u studiju, jer se u radu međusobno nadopunjujemo i nadahnjujemo. Mislim da će se tu poveznicu osjetiti i publika i uvjeren sam da će pjesmu 'Ispod nekog drugog neba' često vrtiti i slušati", kaže Masimo. 

Sinergija Masima i Pegija najbolje se osetila na prethodnom Masimovom studijskom albumu "Dodirni me slučajno" (2011), a saradnja među njima nastavlja se nesmanjenim žarom sa pesmom "Ispod nekog drugog neba", za koju P'Eggy kaže: "Čim se rodila u mojoj glavi, znao sa da je pjesma idealna za Massima!"

Masimo će pored Beograda 20. februara održati i veliki koncert 14. februara 2015. godine u zagrebačkom Domu sportova, a u pripremi je i koncert u Splitu, tako da se već može govoriti o turneji "Jedan dan ljubavi".

Vlatko, Dedić, Brkić...sviraju sa Džibonijem u Beogradu

24/11/2014

Pop kantautor Džiboni na svoje koncerte "Gibonni Acoustic" 21, 22. i 27. decembra u beogradskom Sava centru dovodi nekoliko izuzetnih muzičara kakvi su pijanista Matija Dedić, gitaristi Vlatko Stefanovski i Marijan Brkić...!

"Sretan sam što ću se prvi put predstaviti u akustičnom ruhu, okružen dragim ljudima i vrhunskim muzičarima... Ti ljudi neće praviti gužvu na bini, već će svako svirati ono što mu najviše leži i zvuči u najboljem trenutku za to... Biće tu još iznenađenja, ne mogu vam baš sve otkriti!", kaže Džiboni.

Nekadašnji frontmen kultnog makedonskog benda Leb i sol Vlatko Stefanovski često sarađuje sa Džibonijem, kao na albumima "Judi, Zviri i Beštimje" (1999) i "Mirakul" (2001), dok je Marijan Brkić, bivši gitarista Prljavog kazališta a sada Parnog valjka, svirao na "Gibonni Live Acoustic/Electric" (2007).

Džez pijanista i kompozitor Matija Dedić u svojoj diskografiji ima jedan izuzetno zanimljiv album - "Tempera" (2004) na kome je ponudio 12 džez varijacija Džibonijevih pesama kao što su "Sve ću preživit", "Mirakul", "Dobro jutro, tugo", "Svi moji punti kad se zbroje"...

"Koliko god oni dragi prijatelji i sjajni svirači bili, nikada neće znati šta ćemo tačno svirati te večeri. Ne želim da koncerti budu rutina, pa će svaki biti različit...", kaže Džiboni.

Na koncertima u Sava centru 21, 22. i 27. decembra Džiboni planira da svira "numere koje najbolje zvuče u akustičnim aranžmanima – ima tu i starih i novih stvari, od ’Mirakula’ do ’20th Century Man’".

"Realno, obuhvatit' ću diskografiju poslednjih 15 godina svoje karijere. Možda prearanžiram i neke starije hitove, vidjet’ ćemo... Svakako se radujem toj toploj, intimnoj atmosferi i prisnosti s publikom u Sava Centru... Svirat’ ću i pjevati onako kako osjećam i biće tu dragih, ličnih pjesama koje nisam pjevao prošli put", kaže Džiboni.

Ulaznice za koncerte "Gibonni Acoustic’’ su u prodaji po cenama 1.500, 1.900, 2.300, 2.600, 3.000 na blagajni Sava centra i preko mreža Eventim, Ticketline, Gigstix i DDtickets.

Zvonko Bogdan ponovo oduševio Sava centar

21/11/2014

Legenda tamburaške muzike Zvonko Bogdan u četvrtak uveče održao je svoj tradicionalni jesenji koncert u Sava centru, na kome je raspoložene Beograđane odveo na nesvakidašnje putovanje kroz vekove i prostranstva Panonske ravnice, ispunjeno pesmom, pjesmom i pismom.

Verni čuvar tradicije kad je tamburaški zvuk u pitanju, Zvonko Bogdan je početak koncerta nazvanog "Od Bana ta prema Sremu" prepustio svojim vernim tamburašima koji su se petnaestak minuta pošteno rasvirali.

A kada se konačno pojavio, Zvonko nije odmah zapevao, već je u gospodskom maniru prvo predstavio sve, kako on voli da kaže, "svirce" i poželeo svima dobrodošlicu i dobro veče "svim žiteljima države Srbije"."Da bi ovo imalo što bolji efekat, zamolio sam tamburaše koji me prate, neću da kažem koliko godina, da me i večeras otprate, jer bolje me prate neg' beogradska policija", našalio se Zvonko. 

Uz osmeh se, kao i obično, krenulo hronološki,od 19. veka. Nikola Vladimir Nikolić u ta davna vremena napisao stihove za neprolaznu starogradsku pesmu "Na te mislim kada zora sviće", a nastavilo se uz biser Jove Jovanovića Zmaja "Tiho noći", pa prepev poeme Hajnriha Hajnea koji je bio opčinjen Bosnom "Kraj tanana šadrvana"... Red pesme, red Zvonkove priče, da nas obogati saznanjima o stihovima i melodijama koje su kroz vekove, malo je reći, izdržale test vremena.

Ne bi koncert panonskog šansonjera ni pod razno mogao da prođe bez "U tom Somboru", "Kad sam bio mlađan lovac ja", "Kad se mesec sprema na spavanje"... Prolazilo se na romantičan način kroz časove muzičke istorije ovih prostora – pre Prvog svetskog rata, pa između dva rata... Bilo je tu i Radičevića i Jesenjina – za svačiju dušu i svaki senzibilitet.

Posebnu emociju glas mu dobije kada priča o periodu sedamdesetih, jer to je vreme kada je i on, već uveliko znan pevač, počeo da se i kao autor iskazuje. 

"Jedan zaljubljenik u bačku ravnicu napisao je ovu pesmu '71. godine", o sebi je progovorio Zvonko najavljujući "Ej, salaši na severu Bačke". Utom su se nanizale "Već odavno spremam svog mrkova", "Da zna zora", "Kada padne prvi sneg" za koju mnogi ne znaju da je muziku napisao legendarni Les Paul...

Raspevao se Zvonko, nekoliko puta je pravim bravurama pokazao da ga glas još služi besprekorno, a uz "Zaustavite Dunav" dobio je cvet od obožavateljke iz publike.

Završnica je, kako je red, bila rezervisana za pesme koje su obeležile poslednjih desetak godina njegove karijere. Tu su nezaobilazne "Danas nije moja nedelja" iz pera Vlade Kanića, "Ko te ima, taj te nema" Baneta Krstića, "Ova pisma refren nema", kao i obrada čiji stih je poslužio kao ovogodišnji naziv koncerta, Bajagina i Lošina "A ti se nećeš vratiti" koju je Bogdan krstio po imenu serije gde se pojavila – "Vratiće se rode".

Pobrinuo se Zvonko da ni ovoga puta pred kraj ne izostane čuveno "nadsviravanje vrsnih tamburaša. A na samom kraju – naklon publici, uz želju da se novi susret desi naredne godine u ovo vreme.

Zvonko Bogdan sutra u Sava centru

19/11/2014

Bard tamburaške muzike Zvonko Bogdan sutra (20. novembra) u Sava centru (20:30) povešće Beograđane na novo putovanje kroz muzičku istoriju panonske ravnice koncertom simbolično nazvanim "Od Banata prema Sremu".

"Svake jeseni u Beogradu dovodim sa sobom najbolje tamburaše, jer samo tako možemo na najbolji način dočarati pesme i priče iz vremena koje se vratiti neće. Za početak, koncert se zove 'Od Banata prema Sremu' ali putovaćemo pesmom, melodijom i muzikom od Visokih Tatri i Karpata do Balkana, pa dokle stignemo!", najavljuje Zvonko Bogdan.

Autor tamburaških klasika "Hej, salaši na severu Bačke", "Već odavno spremam svog mrkova", "Govori se da me varaš"... za naziv novog koncerta u Beogradu odabrao je početne stihove pesme "Vratiće se rode", koju su ranije snimili kao "A ti se nećeš vratiti" autor stihova Momčilo Bajagić-Bajaga i muzike Saša Lošić za hit seriju "Vratiće se rode".

"Sa dozvolom Bajage i Loše napravio sam jednu malu tamburašku priču. Čim pomenete ravnicu na jedan interesantan način 'od Banata prema Sremu, nisko oblaci', to već daje jednu sliku. Meni je bilo interesantno da to na tamburaški način obradim", objašnjava Zvonko Bogdan.

Ulaznica za koncert "Od Banata prema Sremu" Zvonka Bogdana ima još ponešto na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim, Gigstix, Ticketline i DDtickets po ceni od 1.300, 1.600, 1.900 ili 2.100 dinara.


Zvonko Bogdan

Zvonko Bogdan je rođen u Somboru 5. januara 1942. godine. Odrastao je na salašu svoga dide, gde je proveo vreme do polaska u školu i, kako se kasnije pokazalo, najlepši deo detinjstva i života. Uspomene na te dane i danas su živih i vedrih boja.

Zvonko Bogdan je mogao biti glumac, ali se opredelio za muziku. Pored toga što je poznat kao interpretator, on je i kompozitor, pesnik i jedan od najboljih trenera i vozača kasačkih konja u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji. Osim konja, njegova ljubav su i golubovi pismonoše.

Sve kompozicije Zvonka Bogdana vezane su za njemu značajne trenutke u vremenu, ljude i događaje.

1971. godine napisao je jednu od svojih prvih pesama - "Ej salaši na severu Bačke". Zatim slede: "Govori se da me varaš" (posvećena ujaku), "Već odavno spremam svog mrkova", "Ne mogu se tačno setit leta", "Jedan stari kontrabas", "Markova čežnja", "Otvori prozor ljubavi moja", "Tamburice moja", "Prošle su mnoge ljubavi" (posvećena ćerki Evelini), "Život teče u laganom ritmu"...

Zvonko Bogdan je snimio 11 LP ploča, 5 singl ploča i mnoštvo kaseta i CD-a u raznim izdanjima. Najviše snimaka ima sa tamburaškim orkestrom Radio Televizije Vojvodine (nekada Tamburaški orkestar Radio Novog Sada, pod upravom Janike Balaža).

Sarađivao je i sa orkestrima "Veseli Vojvođani" pod upravom Lučijana Petrovića i cimbalistom Mirče Ardeljanuom iz Rumunije, Orkestrom Radio Beograda pod upravom Ljubiše Pavkovića, Orkestrom Branka Belobrka...

Kruna muzičkog stvaralaštva Zvonka Bogdana je LP ploča snimljena 1974. godine sa najboljim primašem Mađarske, Šandorom Lakatošem.

Poslednjih nekoliko decenija Zvonko Bogdan najviše nastupa sa tamburašima Radio Novog Sada. Imao je sporadičnih nastupa sa "Zagrebačkim tamburašima" iz Hrvatske, kao i sa tamburašima iz Subotice "Hajo" i "Ravnica".

Učesnik je nekoliko stotina dobrotvornih koncerata.

Zvonko Bogdan je dobio nebrojeno mnogo nagrada i priznanja:   
1976. Zlatna značka Turističkog saveza Grada Beograda za najboljeg zabavljača, 
2007. Nagrada "Pro urbe" Subotica;
2007. Srebrno priznanje za album "Ko te ima, taj te nema";
2009. Specijalno priznanje Evropskog Saveza tamburaške muzike (Kumanovo);
2011. Subotički Oskar popularnosti dodelio je Zvonku Bogdanu specijalnu plaketu i medalju kao najpopularnijem"sinu Panonske ravnice" i "zemaljskoj legendi".

http://www.vinarijazvonkobogdan.com/

I treći Gibonni Acoustic koncert u Sava centru!

14/11/2014

Pop kantautor Džiboni zbog izuzetnog interesovanja publike održaće u subotu 27. decembra u beogradskom Sava centru i treći u nizu "Gibonni Acoustic" koncert, pored dva ranije najavljena za 20. i 21. decembar, u organizaciji promoterske kuće Long Play!

Kao i za prva dva koncerta, ulaznice za treći "Gibonni Acoustic"  koštaju 1.500, 1.900, 2.300, 2.600 i 3.000 dinara i od ponedeljka 17. novembra se mogu naći na blagajni Sava centra, kao i preko mreža Eventim, Gigstix, Ticketline i DDTickets.

"Unaprijed se zahvaljujem svima koji će doći u Sava centar! Iskreno, ja nikoga ne mogu nagovoriti da dođe na moj koncert. Ima ljudi koji radije želi biti kod kuće i gledati tv. Očekujem da će te tri večeri doći ljudi koji znaju da će im biti super, a ja ću se potruditi da to tako i bude", kaže Džiboni.Splićanin poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, poznat po regionalnim hitovima poput "Oprosti", "Žedam", "Libar", "Tempera"... predstaviće se prvi put beogradskoj publici intimnijom akustičarskom svirkom u prestižnom Sava centru!

"Kad sviraš ovakve intimne koncerte sve počiva na emociji, na tome koliko si izabrao pravu pjesmu i koliko se možeš u nju unijeti. Volim pjevati onako kako se osjećam. U velikoj dvorani atmosfera je uvijek euforična i užarena, pa sama po sebi nameće pjesme bržeg tempa, tako da mi je nastup u Sava centru odlična prilika za neke balade ili jako intimne pjesme", kaže Džiboni.

http://gibonni.com/

http://www.longplay.rs/koncerti_more.php?id=106


Long Play

Rezervni plan je Beogradski pobednik!

12/11/2014

Bend Rezervni plan osvojio je priznanje "Beogradski pobednik" za najbolji debitantski album u kategoriji rok muzike u 2014. godini! Članovima Rezervnog plana priznanje za CD album "Vidi šta ću ti reći..." uručeno je u utorak uveče na manifestaciji "11. Beogradski pobednik" održanoj u Domu sindikata u Beogradu.

Članovi Rezervnog plana ističu da su "prezadovoljni priznanjem i pozivom za učešće na ovakvoj manifestaciji", na kojoj su nagrađeni i Riblja čorba, Dado Topić, Viktorija i mnogi drugi.

"Iskreno, nismo očekivali da ćemo tako brzo nakon izdavanja albuma biti laureati 'Beogradskog pobednika' i naći se u društvu velikana poput Riblje čorbe i Topića. Zahvaljujemo se Long Play-u, kao i svima koji su bili uz nas sve ove godine, posebno našoj vernoj publici bez koje sve ovo što radimo ne bi imalo nikakvog smisla", poručuju članovi Rezervnog plana.

Rok bend Rezervni plan objavio je krajem oktobra 2014. godine za promotersku kuću Long Play svoj debitantski CD album "Vidi šta ću ti reći...", kome je prethodio singl/spot "Kada se probudim". CD Rezervnog plana "Vidi šta ću ti reći... " možete naći u knjižari Vulkan i prodavnici Jugoton u Beogradu, i skinuti ga sa:

https://itunes.apple.com/us/album/vidis-da-sam-lud/id931186141?i=931186155&ign-mpt=uo%253

Sniman u pančevačkom muzičkom ateljeu "Stojanović" uz producenta Stefana Gaćešu tokom 2013. godine, album "Vidi šta ću ti reći..." donosi devet autorskih rokenrol pesama sa primesama bluza, kantrija i popa, kojima je dodata i zanimljiva rokabili obrada stare sevdalinke "Kad ja pođoh na Bembašu"!

Članovi benda iz Pančeva - pevač Bojan Košić, gitarista Aleksandar Travica, basista Vladimir Mandić, klavijaturista Bojan Ilić i bubnjar Zoran Galović - ističu da ono što sviraju "u suštini jeste rokenrol koji vuče korene iz muzike 80-tih na prostoru bivše Jugoslavije".

"Odrastali smo uz Čorbu, Dugme, Kazalište, Yu grupu...i svakako je to ostavilo uticaja na autorski rad benda. Ponosni smo što smo među velikanima naše scene tražili inspiraciju. Jednostavno se od korena ne može pobeći. Trebalo je to samo prepakovati u trend novog veka i prilagoditi današnjoj publici", ističe Rezervni plan.

https://www.facebook.com/pages/REZERVNI-PLAN/321613114628086?fref=ts

Ovacije za Teofiloviće i Tadića u Kolarcu

11/11/2014

Braća Ratko i Radiša Teofilović i gitarista Miroslav Tadić u ponedeljak uveče vratili su se pred beogradsku publiku koncertom simbolično nazvanim „Zaboravljeni svet Balkana“ - jednoipočasovnim nesvakidašnjim putovanjem kroz muzičko nasleđe naših prostora - u ispunjenoj prestižnoj dvorani Kolarčeve zadužbine, odakle su ispraćeni sa zasluženim ovacijama i to nakon dva bisa!

Teofilovići i Tadić interpretirali su repertoar sa prvog zajedničkog albuma „Vidarica“ (2012), ali i brojne druge pesme. Harmonija dvoglasnog pevanja, uz pratnju gitarskog virtuoza  - kombinacija je koja je beogradsku publiku osvojila od starta koncerta. Krenulo se od makedonskih tradicionala – „Ja izlezi stara majko“ se prelila u „Snošti go vidov“. Prvi u nizu frenetičnih aplauza se prolomio pre nego što je trio majstora započeo kosovsku „Gusta mi magla“.

Kratko su se umetnici obratili publici, smatrali su da njihova muzika treba prevashodno da govori. U ambijentu Kolarca, gde je trio već nastupio početkom 2013, ona ima posebnu notu. Za ovakav koncert čuvena klasična dvorana pokazala se se kao idealan prostor. Nizale su se „A što ti je, mila kćeri“, „Rosna livada“, „Kraj potoka“, a među njima nova obrada sastavljena od dve teme – „Nedo le arna devojko“ i „Goranine“. Jeste tradicija ali ovo je, kako je objasnio Tadić koji dugo već živi u Los Anđelesu, uvežbavano na moderan način – putem skajpa.

Ratko i Radiša su predahnuli dok je Miroslav instrumentalno izveo nešto što mu je, pre svega, jako dobro poznato kroz dugogodišnju saradnju sa Vlatkom Stefanovskim – „Kalajdžijsko oro“. Uloge su se nešto kasnije zamenile, pa su Teofilovići u njima svojstvenom „a capella“ maniru izveli „Marijo, bela kumrijo“ („Sa njom smo počeli, ona nam je otvorila svet muzike“) i „Duni mi, duni, lađane“. Publika raznolikog godišta osetila je i šum talasa („U đardina“/“Zaspalo je siroče“, „Majko, igla i bičvica“) da bi se točak nanovo okrenuo ka Makedoniji, Kosovu...

„Stojane, sine“ beše tema posle koje su se Ratko, Radiša i Miroslav prvi put poklonili publici, ali je sve zaista završeno tek posle dva bisa. Kada je okončana „Kaleš bre, Anđo“ posetioci su prepoznali da to, ovoga puta, zaista jeste kraj i priredili su gromke ovacije vernim čuvarima muzičke tradicije Balkana.

Teofilovići i Tadić vas vraćaju suštinskim emocijama

9/11/2014

Vokalni duo braća Teofilović i gitarista Miroslav Tadić u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu održaće sutra (ponedeljak 10. novembra) od 20:00 koncert simbolično naslovljen "Zaboravljeni svet Balkana".

"Našom muzikom želimo da dodirnemo ljude na poseban način i da ih vratimo dubokim i suštinskim emocijama koje svi nosimo u sebi, ali na koje često u metežu svakodnevice potpuno zaboravimo", kaže Tadić.

Ratko i Radiša Teofilović najavljuju da će publika na Kolarcu pored pesama sa aktuelnog zajedničkog albuma sa Tadićem "Vidarica" (2012) moći da čuje i "neke nove obrade starih pesama koje su nastajale inspirisane zajedničkim putovanjima i koncertima".

"Publika će imati priliku da čuje dobar deo pesama koje će se naći na našem novom zajedničkom izdanju. Uvek se javi neka pesma koju jedva čekamo da predstavimo publici. Pored toga publika će imati mogućnost da čuje i Miroslavljeve instrumentalne bravure, kao i neka naša nova a capella izvođenja", otkrivaju Teofilovići.

Ulaznica za koncert Teofilovića i Miroslava Tadića 10. novembra u Kolarcu košta 1.200 dinara na blagajni Kolarca i preko mreže www.eventim.rs.

 
Teofilovići i Tadić dolaze na Kolarac posle izuzetno uspešnog nastupa 7. novembra na Džez festu Sarajevu, o kome je portal www.klix.ba napisao da je "oduševio prepunu dvoranu Bosanskog kulturnog centra, iznimnom sintezom vokalnih bravura i majstorskog muziciranja na gitari".

"Braća Teofilović ostavili su bez daha publiku svojim izvođenjem tradicionalnih pjesama s Balkana, u maniru, kako su i sami rekli, 'dva čovjeka, jedan glas'. 
Tadić, sada već tradicionalni gost Jazz Festa omiljen u sarajevskoj publici svojim fascinantnim muziciranjem, bio je svojevrsna pratnja 'anđeoskim glasovima' braće Teofilović", izveštava portal.

http://www.klix.ba/vijesti/kultura/noc-vokala-za-pamcenje-na-jazz-festu/141108030

Magazin www.doznajemo.com primećuje da je koncert "publiku zatekao 'nespremnu' na očaravajuće pjevanje Ratka i Radiše i virtuoznost Tadića", koji su "zaslužili u više navrata gromoglasan aplauz publike Jazz Festa".


http://doznajemo.com/2014/11/08/sjajna-cetvrta-vecer-18-jazz-festa-koncert-brace-teofilovic-i-gitariste-miroslav-tadica-a-nakon-njih-nastup-dianne-reeves/


Blizanci Ratko i Radiša Teofilović jedinstvena su pojava ne samo na domaćoj, već i svetskoj etnomuzičkoj sceni - uspeli su da reše "misteriju drugog glasa" i pronađu davno izgubljene harmonije srpskog i balkanskog tradicionalnog pevanja, što se može čuti u njihovim izvedbama starih narodnih pesama poput "Oj goro, goro!", "Marijo, bela kumrijo", "Tri devojke zbor zborile", "Đurđa devojka", "Popoj mi slugo careva"...
Tajni svet balkanskog muzičkog nasleđa i davno zaboravljene glasove Teofilovići su slušaocima u Srbiji i svetu počeli da otkrivaju debijem "Čuvari sna" (1998), a nastavili albumima "Sabazorski vetrovi" (2002) i "Koncert - Belgrade Live" (2007). Novo poglavlje u karijeri Teofilovići otvaraju albumom "Vidarica" (2011) na kome počinju saradnju sa Miroslavom Tadićem, srpskim kompozitorom i gitaristom nastanjenim u SAD.

Sa veštinom sviranja raznih žanrova od klasike, prekoo bluza, džeza i roka, do world music-a, Tadić je do sada sarađivao sa brojnim svetskim imenima kao što su Howard Levy,  Joachim Kuhn, L. Shankar, Markus Stockhausen, Dušan Bogdanović, Vlatko Stefanovski, Wadada Leo Smith, David Torn, Maria João, Jack Bruce, Theodosii Spassov..."Miroslav je svojim autentičnim i posebnim gitarskim zvukom dao posebnu boju i dimenziju našoj interpretaciji koja je time dobila jedan novi kvalitet" - braća  Teofilovići.

"Mnogo pažnje, energije i ljubavi ulažem u saradnju sa braćom Teofilović jer ona me inspiriše i daje mi puno prostora da se izrazim kao svirač, aranžer i kompozitor. Već odavno sam fasciniran ljudskim glasom i ulogom gitare kao pratećeg instrumenta tako da mi je svaki nastup sa Teofilovićima veliko zadovoljstvo i šansa da još nešto naučim" - Miroslav Tadić.


www.teofilovici.rs

www.miroslavtadic.com


Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181

KONCERTI

Bajaga i Instruktori

31.7. Han Pijesak, Kamp Fest
7.8. Knjaževac, UNFEST
18.8. Bela Palanka, UNFEST
22.8. Varaždin, Špancir Fest
28.8. Škofja Loka
29.8. Novi Bečej, Velikogospojinski dani
24.10. Zagreb, "Tulum" Dom sportova
7.11. Split, "Tulum"
Spaladium arena
11.11. Rijeka, "Tulum" Dom mladosti


 
 

Babe

15.8. Nikšić, Lake Fest

Kolja i Grobovlasnici

16.8. Nikšić, Lake Fest

Rundek Cargo Trio

21.8. Niš, Banovina

PRETRAGA

INFO

IZDVAJAMO