SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

Strana: «   | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |   »


Novi album i nove cene karata za S.A.R.S.

14/1/2015

Bend S.A.R.S. objavio je prvi živi album u karijeri simbolično nazvan "Mir i ljubav" pred svoj do sada najveći samostalni koncert u Beogradu 7. marta u Hali sportova, za koji pretprodajna cena ulaznica od po 600 dinara važi samo do 1. februara!

Od 2. februara ulaznica za S.A.R.S. koštaće 800 dinara preko mreže Eventim, dok će na dan koncerta biti 1.000 dinara.

"Live" album "Mir i ljubav" donosi snimak sa trijumfalnog koncerta održanog 25. oktobra 2014. godine u ispunjenom Domu sportova u Zagrebu, koji su članovi S.A.R.S. doživeli kao "poprište dvoipočasovnog izliva međusobne ljubave između zagrebačke publike i benda".Album sadrži 15 pesama i predstavlja presek dosadašnje karijere i svojevrsnu "Best of" kompilaciju, obogaćenu nezaboravnim ambijentom i emotivnim nabojem koji prožima svih 73 minuta ove koncertne svetkovine. Album je izašao 1. januara za Lampshade Media, koja CD izdanje planira uskoro kao zajedničko izdanje sa Dallas Records-om.

Album je prvo objavljen u digitalnom formatu na Deezeru:
http://www.deezer.com/album/9387510

Koncertom u Hali sportova 7. marta, u organizaciji Long Play-a, S.A.R.S. samo nastavlja da potvrđuje status jednog od najvećih bendova na prostoru bivše Jugoslavije, što uostalom dokazuju Dom sportova i album "Mir i ljubav".

"Koncert u Zagrebu je bio jedan od najznačajnijih u našoj karijeri, jer nas je etablirao u jedan od velikih bendova u regionu. Naša očekivanja za beogradski koncert su velika. Halu sportova nikako ne možemo doživljavati kao samo 'još jedan' naš koncert, jer će to zapravo biti kruna svih lepih stvari koje nam se dešavaju u poslednje vreme. To je veliki poduhvat, ali mislimo da smo kao bend sazreli da se tako nešto desi", poručuje S.A.R.S.Bend koji je poslednjih godina ozbiljno prodrmao muzičku scenu u regionu sa nekoliko albuma i hitovima "Buđav lebac", "Perspektiva", "Lutka", "To rade"... najavljuje da će 7. marta u Hali sportova prirediti "veče za pamćenje".

Amira Medunjanin 14. marta u Sava centru

29/12/2014

Pevačica Amira Medunjanin vraća se u Beograd za koncert 14. marta 2015. godine u Sava centru gde će promovisati hvaljeni aktuelni CD album "Silk & Stone" (Svila i kamen).

"Moram napomenuti da je za mene nastup u Beogradu uvijek više od koncerta. I mislim da sam prošli put u Sava centru ostala dužna publici za neke pjesme koje smo izostavili, jer se nije uklapalo u tom trenutku. Tako da ćemo se družiti malo duže od predviđenog. Imamo puno toga za ispričati", najavljuje Amira. 

Svetski priznata pevačica na uspešnom prvom samostalnom koncertu zimus u Sava centru oduševila je publiku nadahnutim izvedbama tradicionala poput "Ah šta ćemo ljubav kriti", "Kradem ti se u večeri", "Kaleš bre Anđo", "Mito bekrijo", "Zajdi, zajdi", "Što te nema"...

Ovacije za Amiru na kraju prvog koncerta u Sava centru: "Dosta toga se dešavalo u posljednjih godinu dana. I red bi bio da napravimo neku rekapitulaciju i otvorimo godinu sa novom pričom. Voljela bih da 14. marta nastavimo gdje smo stali prošli put. Meni ona dva i pol sata u februaru nisu ni blizu bila dovoljna. Sada se već dobro znamo i šteta bi bilo da ne iskoristimo priliku za dobro druženje", poručuje Amira.

Ulaznice za beogradski koncert Amire Medunjanin 14. marta u prodaji su od 5. januara po cenama 900, 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.
 


Šta Amira poručuje Beograđanima pred novi susret u Sava centru 14. marta?

"Prije svega svima bih poželjela sve najbolje u Novoj Godini. Dobrog zdravlja, sreće i ljubavi. Da naredna bude bolja od prethodne, da nas sreća okrene jedne prema drugima i da se malo više družimo i volimo".

 

Silk & Stone

Na albumu "Silk & Stone" (april 2014 Aquarius Records), koji je producirao i aranžirao džez pijanista Bojan Zulfikarpašić, Amira je otpevala devet pesama među kojima su dragulji tradicionalne muzike balkanskih prostora "Ima dana", "Što te nema" i "Eleno kerko", zaradivši brojne pohvale kritike u regionu i svetu.

Hrvatsko izdanje uglednog muzičkog časopisa Rolling Stone uvrstio je "Silk & Stone" među deset najboljih regionalnih albuma u 2014. godini.

"Balkan je sjajan teren za razbacivanje epitetima i za prispodobe, no na svakih toliko promašaja bude i centralnih uboda. Prizivanje imena Billie Holiday u povlaci ove bosanske sevdah pjevačice. Pogotovo ako je fokus njen aktualni album regionalnih tradicionala" - Rolling Stone.

http://www.rollingstone.hr/vijesti/glazba/top-10-albuma-iz-regije-2014-godine


"...Sa svojim bolnim i nežno uverljivim glasom (Amira) ima emocionalnu snagu velike bluz pevačice" - Robin Denselow, Guardian 4/5.

http://www.theguardian.com/music/2014/dec/18/amira-medunjanin-silk-stone-review?CMP=share_btn_fb


"Amira... je postala jedan od najvažnijih glasova Balkana poslednjih godina" - Simon Broughton, Evening Standard 4/5.

http://www.standard.co.uk/goingout/music/albums-of-the-week-nov-28dec-4-9890827.html


"Kombinacijom pjesama iz krša Hercegovine i Crne Gore i tradicijskih, klasičnih ženskih pjesama nastalih u vremenu svile i kadife rodio se album 'Silk & Stone', jedinstveno glazbeno djelo koje će se dugo slušati" -  Mario Iličić, Slobodna Bosna.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14708/amirina_svila_i_kamen_ozbiljan_iskorak_kraljice_sevdaha.html


"Elegantan i karakteran, baš kao i njegova potpisnica...ovaj album balkansku muziku seli iz područja egzotične ljepote u svijet klasične prefinjenosti" - Vesna Andree Zaimović, Radio Sarajevo.

http://radiosarajevo.ba/novost/155068/amira-medunjanin-snaga-ljepota-i-lakoca-koju-nose-nase-pjesme-leze-u-nama-samima-

 

"'Silk & Stone' je u najmanju ruku briljantan. Amira jednostavno oduzima dah" - Marcus Agar, wild-rooster.com.

http://wild-rooster.com/silk-stone-amira-is-simply-breathtaking/


"Favoriti... su brojevi s orijentalnom putovnicom. U prvom redu sjajno aranžirana 'Kradem ti se u večeri' i fascinantna 'Telal viče', te makedonska 'Ajde da li znaeš, pametiš Milice' s prekrasnom instrumentalnom osmanlijskom arabeskom i onozemaljskim Amirinim vokalom. Čista petica!" - Zlako Gall, Slobodna Dalmacija

http://www.slobodnadalmacija.hr/Parangall/tabid/172/articleType/ArticleView/articleId/246610/Default.aspx


"Ljubav i bol su univerzalni, baš kao i ljepota glazbe, a to su i glavni sastojci Amirine 'škrinje'. Naravno, za to valja znati pjevati glasom nježnim poput svile i imati glazbenu pratnju kakvu ima Amira" - Aleksandar Dragaš, Jutarnji list.

http://www.jutarnji.hr/pise-aleksandar-dragas-amirinu-pjesmu-iz-podravine--quot-cula-jesam-da-se-dragi-zeni-quot--poslao-bih-nicku-caveu/1195424/


"Emocije kojima je protkan album ruše sve ono u vama, za što niste mislili da se može potaknuti na bilo koji način. Krik, bijes, snaga i tuga prisutna u svim pjesmama, obojane Amirinim vokalom koje se svojim snažnim emocijama provlače kroz slušatelja, nameću pitanje otkud Amiri snaga za emocije do granice boli" - terapija.net.

http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=19287


"Amirin CD 'Silk & Stone' u Zulfikarpašićevoj glazbenoj produkciji donosi deset regionalnih, korijenskih folk pjesama izabranih i izvedenih u očekivanom sevdah-blues-jazz tonu, bez naglašenijih skretanja sa smjera određenog „Amuletteom“. Kao i u koncertnoj izvedbi, teško je ili nemoguće istaknuti neki posebno uspješan broj ili trenutak, jer razina vrsnoće i izvrsnosti pa i ugođaja neprestano je vrlo visoka..." - Janko Heidl, www.ravnododna.com

http://www.ravnododna.com/amira-medunjanin-u-zkm-u-recenzija-albuma-silk-stone/
 


O Amiri Medunjanin

Rođena je u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, 23. aprila 1972. godine. Uspela je izgraditi vlastiti stil izvođenja dovodeći izvedbe do savršenstva. Nakon što je 2003. godine gostovala na albumu "A Secret Gate", Mostar Sevdah Reuniona, Amira Medunjanin 2005. godine snima svoj debitantski album "Rosa" u izdanju Snail Records. Album dobija sjajne kritike u Velikoj Britaniji i širom Evrope. U aprilu 2009. godine, Amira objavljuje album "Live", u izdanju Gramofona. Album sadrži snimke sa njenog koncerta u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo tokom Jazz Festa Sarajevo 2008. godine. Iste godine pravi još jedan korak napred, objavljivanjem već snimljenog studijskog album "Zumra", koji je pripremila u saradnji sa međunarodno priznatom harmonikašicom Merimom Ključo. Album predstavlja inovativni pristup muzičkoj tradiciji Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, spajajući primenjenu harmoniku sa aranžmanima tradicionalnih melodija, stihova i stila vokalne izvedbe. Album "Amulette", objavljuje Harmonia Mundi i urađen je u saradnji sa umetnicima kakvi su Bojan Zulfikarpašic, Bachar Khalife, Nenad Vasilić, Kim Burton, Walter Quintus i Vlatko Stefanovski.

Dobitnica je prestižne nagrade «La plue belle voix feminine 2012» (Najbolji ženski vokal 2012. godine) od strane Fondacije Orange (Francuska, Marseille, Babel Med Music).

Diskografija:

"A Secret Gate" (2003 Connecting Cultures)
"Rosa" (2005 Snail Records)
"Live" (2008 Gramofon) @ Jazz Fest Sarajevo
"Zumra" (2009 Harmonia Mundi/World Village)
"Amulette" (2010 Harmonia Mundi/World Village)
"Silk % Stone" (2014)

https://www.facebook.com/pages/Amira-Medunjanin/126437894033144

Džiboni pevao publici sa balkona Sava centra!

28/12/2014

Pop kantautor Džiboni u subotu uveče trijumfalno je završio niz od tri rasprodata "Gibonni Acoustic" koncerta u Sava centru, odakle je ispraćen višeminutnim ovacijama beogradske publike.

Poznat po tome što često ulazi u publiku, Džiboni je ovaj put Beograđanima priredio posebno iznenađenje - na drugi bis u završnici koncerta pojavio se na balkonu velike dvorane Sava centra, prigodno otpevavši "Činim pravu stvar".

Treći beogradski koncert Džiboni je počeo sa "Mirakulom", a praćen odlično raspoloženim mnogobrojnim bendom, kome se u pojedinim trenucima pridruživao kao gost pijanista Matija Dedić, odsvirao je Beograđanima tokom dva i po časa hitove kao što su "Cesarica", "Judi , zviri i beštimje", "Tempera", "Libar"...

Džiboni je između ostalog rekao da mu je posebno drago da se na njegovim koncertima 21, 22. i 27.
decembra u Sava centru "nije okupila elita novca, već elita duše".

"Svirali smo ovdje i u nedelju i ponedeljak, i bilo je super. Ovo mi je stvarno nešto posebno i nadam se da ćete i vi pamtiti ovaj datum", rekao je DŽiboni publici.

Naziv “Gibonni Acoustic” pokazao je da ima svoje opravdanje -  iako se u dobrom delu sve tri večeri večeri čula i električna gitara Zlatan Stipišić DŽiboni i njegov bend su uspeli da u Sava centru naprave prisnu, intimnu atmosferu sa publikom i pruže u odnosu na prošlogodišnji koncert u Kombank areni, drugačiji, a opet uzbudljiv i emotivno izuzetno snažan doživljaj. Pored Dedića, kao gosti na prav dva koncerta svirali su gitaristi Vlatko Stefanovski i Marijan Brkić.

Rasprodate i četvrte Perverzije! U februaru nove...

26/12/2014

Kultna predstava "Čikaške perverzije" ponovo uživa status apsolutnog hita pošto je dvadesetak dana unapred rasprodato i četvrto izvođenje predviđeno za 19. januar 2015. godine u velikoj dvorani Doma omladine Beograda (DOB).

"Čikaške perverzije" sa Draganom Gagijem Jovanovićem, Brankom Pujić, Olgom Odanović i Igorom Ðorđevićem biće ponovo pred publikom 13, 14, 15. i 16. februara 2015. u DOB-u.

Za februarske predstave ulaznica je 1.000 dinara (od ponedeljka 29. decembra) na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Predstave počinju od 20:00.

"Čikaške perverzije", rađene po motivima drame Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", od premijere 1993. do 2005. godine uživale su kontinuirani status hita kog je videlo preko 200.000 pozorišnih posetilaca.

Jovanović je posle skoro 10 godina pauze odlučio da vrati publici "Perverzije", za nedavnu izuzetno uspešnu severnoameričku turneju (u okviru koje se stiglo i do Čikaga!), kao i za rasprodata izvođenja 18, 26. i 28. decembra u DOB-u.

"'Čikaške perverzije' su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima izmedu muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima", kaže Gagi Jovanović.

S.A.R.S. u Hali sportova 7. marta!

24/12/2014

Bend S.A.R.S. održaće svoj do sada najveći samostalni koncert u Beogradu 7. marta 2015. godine u Hali sportova, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

"Halu sportova nikako ne možemo doživljavati kao samo 'još jedan' naš koncert, jer će to zapravo biti kruna svih lepih stvari koje nam se dešavaju u poslednje vreme. To je veliki poduhvat, ali mislimo da smo kao bend sazreli da se tako nešto desi", poručuje S.A.R.S.

Bend koji je poslednjih godina ozbiljno prodrmao muzičku scenu u regionu sa nekoliko albuma i hitovima "Buđav lebac", "Perspektiva", "Lutka", "To rade"... najavljuje da će 7. marta 2015. godine u Hali sportova prirediti "veče za pamćenje"."U narednom periodu ćemo osmisliti repertoar i eventualna gostovanja. Potrudićemo se da koncert bude totalno drugačiji od svega što smo do sada radili u Beogradu", najavljuje frontmen Žarko Kovačević.

Ulaznice za koncert S.A.R.S. u Hali sportova od sutra su u pretprodaji. Cena karte je 600 dinara preko mreže Eventim.Od objavljivanja albuma "Ikone pop kulture" početkom ove godine, S.A.R.S. su imali niz uspešnih koncerata u regionu, među kojima se ističu oni održani u Zagrebu - posle tri rasprodate "Tvornice" proletos, beogradski bend se vratio nedavno u glavni grad Hrvatske za koncert na kome je, ističe Kovačević, "9.000 fanova napunilo do poslednjeg mesta veliku dvoranu Dom sportova".

"U Zagrebu smo imali puno uspešnih koncerata, ali je poslednji jedan od najznačajnijih u našoj karijeri, jer nas je etablirao kao jedan od velikih bendova u regionu. Naša očekivanja za beogradski koncert su velika i nadamo se da će se tako nešto dogoditi i u Hali sportova", očekuje Kovačević.

Sa novog albuma S.A.R.S. su nedavno objavili treći spot i to upravo za pesmu "Ikone pop kulture"."Ova pesma nosi najjaču poruku i naslovna je numera poslednjeg albuma, tako da nije smela da ostane bez ekranizacije i nadam se da će se ljudima dopasti spot", kaže Kovačević.

http://sarsbend.com/

https://www.facebook.com/sarsbend/timelineS.A.R.S.Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Naredne godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutno postaje internet megahit s preko 3,6 miliona klikova na Youtube-u, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio stanicama i u klubovima.

Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim Buđavog lepca kao hitovi su se pokazale i pesme Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija, kao i Debeli lad, za koje su snimljeni i spotovi.

Svoj drugi album Perspektiva izdaju na prvi dan 2011. godine i nude ga u saradnji s MTV-em kao besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli preko 70 000 puta. Veliki hitovi sa ovog albuma su pesme To rade i Mir i ljubav, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju značajnu posećenost na Youtube-u. Album je bio nominovan za MTV Awards – Best Adria Act. Naslovna stvar albuma je bila izostavljena sa free downloada, te se godinu dana mogla čuti samo na koncertima. U januaru 2012. godine konačno izlazi i studijska verzije pesme Perspektiva zajedno sa spotom, koji momentalno ruši sve rekorde posećenosti i nakon manje od pola godine po broju klikova prestiže i legendarni Buđav lebac, a do današnjeg dana prešao je brojku od 5 miliona.

U leto 2012., u saradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pesmu Bojana, koja je nekoliko nedelja zauzimala prvo mesto na svim regionalnim top listama, a početkom 2013. objavljen je i drugi spot za novi album za pesmu Mir u svetu koja je 20 dana provela na prvom mestu regionalnog MTV-a, a već je postala hit i na koncertima.

U proleće 2013., neposredno pre izlaska novog albuma, grupi S.A.R.S. je u Beogradu, na svečanosti povodom početka rada regionalnog VH1 kanala, dodeljena godišnja nagrada “MTV Double Platinum Award” za spot Perspektiva, koji je tokom 2012. godine imao preko 800 emitovanja na MTV-u.

23. marta 2013. godine službeno izlazi treći album pod nazivom “Kuća časti”. Album je ponovo postavljen na free download na sajtu grupe www.sarsbend.com/download, kao i na regionalnim sajtovima MTV Adrie. Na albumu se pojavljuju četiri saradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pesmi “Malo mi je falilo”, Shamso69 iz Brkova u pesmi “Ti, ti, ti”, Dial-up Lama iz Bolesne štenadi u pesmi “Mir u svetu” i već spomenuti
crnogorski duo Who See u pesmi “Bojana”.

Četvrti album je izašao u januaru 2014. godine i zove se "Ikone pop kulture". Album je naišao na više nego pozitivnu kritiku kod publike, o čemu govori i veliki broj zakazanih nastupa do kraja godine u okviru promocije istog.

Grupa S.A.R.S. je do danas uz četri albuma izdala i 13 spotova, od kojih je sedam skupilo preko milion klikova na Youtube-u. S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspeo da održi preko 350 koncerata po zemlji i regionu i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU.

Žarko Kovačević - Žare: vokal
Aleksandar Luković - Lukac: gitara
Sanja Lalić: prateći vokal
Nenad Đorđević - Đole: bas gitara
Boris Tasev – Bora: klavijature, harmonika
Petar Milanović – Pera: trombon, saksofon
Tihomir Hinić – Tile: bubnjevi

Džiboni sjajan prve večeri u Sava centru

22/12/2014

Pop kantautor Zlatan Stipišić Džiboni prvi od tri rasprodata “Gibonni Acoustic” koncerta održao je u nedelju uveče u Sava centru, gde je beogradska publika mogla da uživa u veličanstvenoj dvaipočasovnoj muzičkoj čaroliji i maestralnoj vokalnoj izvedbi i svirci.

Naziv “Gibonni Acoustic” pokazao je da ima svoje opravdanje -  iako se u dobrom delu večeri čula i električna gitara Zlazan Stipišić DŽiboni i njegov bend su uspeli da u Sava centru naprave prisnu, intimnu atmosferu sa publikom i pruže u odnosu na prošlogodišnji koncert u Kombank areni, drugačiji, a opet uzbudljiv i emotivno izuzetno snažan doživljaj.

Tome je doprineo i sjajan izbor gostiju sa kojima je Džiboni nakupio godine i godine saradnje. Već u uvodnoj fazi koncerta, za klavirom je bio Matija Dedić, a Džiboni je krenuo uraganski hitovima iz kategorije najvećih. Gotovo svi su poustajali čim su se začuli prvi taktovi pesme “Činim pravu stvar”, usledio je “Mirakul”, a kad se tako počne posle su uzalud svi pozivi publici da sedne. A nije ih bilo malo!

“Veliki mi je kompliment što su tri dvorane pune mojih prijatelja... Da je večeras pola dvorane puno, ja bih bio presretan. Tri su pune – super, a moglo je biti pet. Ali mi smo tu da guštamo. Da bude ovaj trenutak, kad odemo poslije doma, da znamo da se ne bi ni sa kim mijenjao u životu“, ispovedao se  Džiboni. Kako je i najavio, pričao je dosta, i pri tom uvek uspevao da bude duhovit, romantičan ili na neki drugi način zanimljiv.

Iskrena euforija naterala ga je da u “Vrime da se pomirim sa svitom” preskoči, kako je rekao, tužan deo. Pesme u akustičnim aražmanima nisu ni zrnce energije izgubile. Naprotiv! A Džibo je podvukao da je počastvovan što nastupa na mestu gde su svirale veličine poput Majlsa Dejvisa ili, pre petnaestak dana, Herbija Henkoka.

Jedan od najemotvnijih momenata večeri priuštili su samo Džiboni i Dedić, kada je svedenu verziju “Cesarice” ispratilo horsko pevanje, uz svetla mobilnih telefona. Ubrzo je Džiboni prvu svoju šetnju kroz publiku, isprekidanu, naravno, slikanjem i pozdravima, završio na krajnje neočekivan način – pevajući “Judi, zviri i beštimje” sa klapom koja se nalazila u parteru!

Kasnije je i jedna devojčica iz publike završila na bini, i to pošto je na Džibonijevo pitanje “Ko ti se najviše dopada od svih na bini?” kao iz topa odgovorila – “Ti!!”

Razmišljao je Stipišić i o muškarcima koji su, kako je rekao, “po kazni” došli na koncert sa svojim lepšim polovinama, pa je jednom od njih udelio kao utehu čašu crnog vina!

Kada se na bini našao Marijan Brkić, legendarni gitarista nekad Prljavog kazališta a danas Parnog valjka  koji je, između ostalog, svirao nekoliko godina i sa Džibonijem, majstorija koja je osvojila publiku je “Tija bi te zaboravit”. Pesma idealna da se na nju nasloni čarobna “Tempera”, sada uz klapu na sceni.

Došlo je vreme i za trećeg gosta, standardnog na Džibonijevim velikim koncertima - gitarističku legendu Vlatka Stefanovskog. Džiboni je čak seo malo u publiku da uživa slušajući maestra gitare, čije su se bravure ubrzo prelile u “Libar”, pa u “Posoljeni zrak i razlivenu tintu”.

U električnoj završnici ponovio je Džiboni “Dvije duše” i to prelazeći iz “Ne odustajem” u “U ljubav vjere nemam”, da bi za kraj zvaničnog dela, uz nadahnut govor zahvalnosti publici, otpevao himnične “Zlatne godine”.

Na bis je usledila nova šetnja kroz parter uz “Tolerancu”. Ponovo su  blještali blicevi i ponovo su se na sceni našli Dedić i Stefanovski. Kraj je usledio tek kad su set listu upotpunili “Divlji cvit” i lagana verzija uvodne “Činim pravu stvar”.

Novo druženje sa Džibonijem i bendom na istom mestu zakazano je već za večeras (ponedeljak, 22. decembar, 20.30), dok je treći koncert 27. decembra. Karata više nema u prodaji.

Ovacije za Perverzije u Beogradu

19/12/2014

Predstava "Čikaške perverzije" izvedena je pretpremijerno u četvrtak uveče u ispunjenoj velikoj dvorani Doma omladine Beograda, odakle su Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević ispraćeni višeminutnim gromoglasnim ovacijama.

Premijera 22. decembra i sledeće izvođenje 26. decembra su odavno već rasprodati, a publika će novu priliku da pogleda "Čikaške perverzije" imati tek nakon božićnih i novogodišnjih praznika 19. januara 2015. godine. Ulaznica košta 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.

Četvoročlana glumačka ekipa, odevena u "glamurozna" odela rasplesanih disko sedamdesetih, izazivala je salve smeha tokom dvočasovne predstave, koja na pomeren, duhovit i ironičan način govori o ljubavi i seksu, prijateljstvu i problemima u odnosima između muškaraca i žena.

Kao što reče onomad Gagi Jovanović: "Čikaške perverzije su prosto nepromenjive u svojoj biti. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima".

Tako su beogradske "Perverzije", rađene po motivima drame Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", oduševljenoj publici u četvrtak otkrile značaj upotrebe maskirnog odela pri vođenju ljubavi ili voza za ljubavni život kralja Faruka, kao i bodovnik za seks na različitim mestima i prevoznim sredstvima.

DOB je većinom ispunila mlađa publika, koja još nije bila stasala tokom izvođenja originalnih "Čikaških perverzija" 1993-2005. godine, i sada je dobila priliku da overi kultnu hit predstavu. Međutim, primećeno je i dosta starijih fanova "Perverzija" koji su sa entuzijazmom iskusnih i pravih znalaca pratili njima odavno poznata dešavanja u predstavi.

https://www.facebook.com/cikaskeperverzije

Rasprodate Perverzije, nastavak u januaru!

18/12/2014

Kultna hit predstava "Čikaške perverzije" vraća se pred beogradsku publiku sa tri RASPRODATA izvođenja 18, 22. i 26. decembra u velikoj dvorani Doma omladine Beograda (DOB).

Sledeće izvođenje "Čikaških perverzija" biće 19. januara 2015. godine u DOB-u, a ulaznica košta 1.000 dinara i može se naći od sutra na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim. Predstava počinje od 21:00.
 
"Čikaške perverzije su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima", kaže glumac Dragan Gagi Jovanović.

U "Čikaškim perverzijama" su pored Jovanovića iz prvobitne glumačke postave Branka Pujić i Olga Odanović, a sad im se  pridružio Igor Đorđević.

Rađena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", predstava je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Rasprodati Gibonni Acoustic koncerti

16/12/2014

Rasprodate su sve ulaznice za "Gibonni Acoustic" koncerte koje će pop kantautor Džiboni održati 21, 22. i 27. decembra u beogradskom Sava centru, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Posetioci tri "Gibonni Acoustic" koncerat imaće jedinstvenu priliku da u Beogradu u prestižnom Sava centru čuju intimniju akustičarsku svirku splitskog muzičara, poznatog po hitovima kako što su "Oprosti", "Žedam", "Libar", "Tempera"...

"Kad sviraš ovakve intimne koncerte od samog početku ne znaš u kom smjeru će se stvari odvijati. Sve počiva na emociji, na tome koliko si izabrao pravu pjesmu i koliko se možeš u nju unijeti. To je najvažnija stvar", naglašava Džiboni, koji kao goste u Beograd dovodi pijanistu Matiju Dedića, uz gitariste Vlatka Stefanovskog i Marijana Brkića.

Kakva žurka Džinksa u Beogradu!

13/12/2014

Zagrebački pop bend Džinks vratio se u petak uveče, u koncertima prenatrpan Beograd, da bi potvrdili još jednom status miljenika publike srpske prestonice slavljeničkim nastupom povodom 20 godina karijere u ispunjenoj sali "Amerikana" Dom omladine!

Od početnih "Hodam" i "Da smo se voljeli manje", pevačica Jaja (Yaya - Jadranka Ivaniš), gitarista Coco Moskito (Goran Muratović) i ostali Džinks rasplesali su i raspevali dvoranu hitovima iz svih delova karijere, poput "Smijem se", "Šmiramo" i "Čuvaj me", vrativši se i do debi albuma "Sextazy" (1995) sa pesmom "Little Devil".

Jaja je primetila da ako je izda glas "neće bit' problema jer vi sve ovo znati pjevati", nakon što je publika grleno otpevala Džinks klasik "Tamo gdje je sve po mom" koji se bukvalno orio "Amerikanom". Posebno je bilo simpatično što je deo fanova u jednom trenutku glasno skandirao bendu "Srećan rodendan!"

https://www.youtube.com/watch?v=wkdxrqkmd90&feature=youtu.be

Veliko finale rođendanske žurke pripao je pesmama "Na zapadu", "Ruke", "Na čemu si ti" i "Bye Bye Baby Bye", a potom su se na dva ovacijama izmamljena bisa čule "Čuvar močvara i trava", "Avantura" i "Koliko suza", odnosno "Klinci su u redu".

https://www.youtube.com/watch?v=ROsUkuIMmRw

"Džinks i Beograd vole se javno", poručio je bend sa koncerta na svom fejsu, gde je kasnije postavljena i ova poruka iz Savamale: "Nakon vrhunskog tuluma u srcu Beograda, išli smo u štetu. What happens in Belgrade, stays in Belgrade..."


Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182

KONCERTI

Bajaga i Instruktori

24.10. Zagreb, "Tulum" Dom sportova
7.11. Split, "Tulum"
Spaladium arena
13.11. Rijeka, "Tulum" Dom mladosti
11.12. Melburn, The Croxton
12.12. Sidnej, Enmore Theatre
26.12. Maribor


 
 

Čikaške perverzije

27.10. Dom omladine Beograda 20:00
30. oktobra Pozorište mladih, Novi Sad 20:00 RASPRODATO
31. oktobra Pozorište mladih, Novi Sad 20:00

Gibonni

30.10. Niš, Čair 20:00

Sa ženske strane jastuka

9.11. koncert Sa ženske strane jastuka, Zvezdara teatar, Beograd

PRETRAGA

INFO

IZDVAJAMO