SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

Pogledajte Gibonnijev novi spot Udica

21/10/2016

Splitski muzičar Gibonni (Džiboni) pred koncerte 11, 12. i 15. novembra u beogradskom Sava centru objavio je novi spot za pesmu “Udica”.

„Kako se sada osjećam, 'Udica' mi je jedna od tri najdraže pjesme u životu iz pogleda autora. Hermetična je i intimna, neobične teme i aranžmana, u njoj dominira muški zbor Brodosplit i akustična gitara, i ja stojim iza nje milijun posto“, - kaže Gibonni.Spot “Udica” je režiser Zdenko Bašić snimio u skladištu, devastiranom fabričkom pogonu u okolini Splita. Bašić je doneo pesak, staro oružje, kubure, sablje... sve ono što se u mašti režisera nalazi ispod mora. Zbog teme pesme, "Udica" je jednostavno zahtevala takvu scenografiju, koja je oduševila Gibonnija i njegove saradnike. “Udica” je četvrti singl sa aktuelnog albuma “Familija”, kog je Džiboni snimio sa Oliverom Dragojevićem.

Svoje deo “Familije” Džiboni će promovisati 11, 12. i 15. novembra u Sava centru.Ulaznice za koncerte koštaju 1.600, 1.900, 2.300, 2.800 i 3.200 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/g...

"Publika će čuti neke pjesme sa 'Familije', ali će koncerti biti presjek čitavog mog rada. Nove pjesme zaslužuju da stoje sa najboljim starima. Kad neko predstavlja novi album, zna udaviti sa novima pjesmama, ili bude premalo novih pa je dosadno. Treba ispoštovati publiku kojoj stare pjesme znače mnogo. Ali moraš svirati i nove, čime pokazuješ da nisi za staro željezo", kaže Gibonni.

Amira promovisala Damar u Beogradu

19/10/2016

Pevačica sevdalinki Amira Medunjanin danas je u prostoru pozorišta Atelje 212 održala beogradsku promociju svog novog albuma “Damar”, koga je u Srbiji upravo objavila na CD-u promoterska kuća Long Play, i koga će koncertno predstaviti 8. decembra u Sava centru.

Amira je u pratnji vrsnog gitariste Ante Gela na oduševljenje beogradskih novinara i prijatelja sa novog albuma izvela uživo “Kad je pođoh na Bentbašu”, najavni singl “Pjevat ćemo šta nam srce zna”, kao i a kapela verziju “Vjetar ružu poljuljkuje”.

Govoreći o snimanju albuma “Damar” početkom ove godine u Real World Studios u Engleskoj, čiji je vlasnik čuveni muzičar Piter Gebrijel (Peter Gabriel), Amira je istakla “apsolutno savršenstvo što se tiče uslova za rad i studio tehnički opremljen do perfekcije”.“Imali smo tišinu kao najboljeg saveznika, a energija koju smo osjetili kad smo ušli u studio, prosto je nevjerovatna. Sad kad me ljudu pitaju kakav ti je novi album, a ja im kažem: ‘Album je baš lijep’”, istakla je Amira, koja potpisuje “Damar” i kao producent, uz pijanistu Bojana Zulfikarpašića.

Kao novinu koju donosi “Damar” u njenu bogatu diskografsku karijeru, Amira je istakla dve autorske pesme - pomenutu “Pjevat ćemo šta nam srce zna” napisao je Damir Imamović (“sarajevski sevdalija, prvi put sarađujemo zajedno”), a druga je naslovna “Damar” na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić.

Od sedam tradicionala koji su snimljeni na albumu “Damar” Amira je posebno izdvojila “Vjetar ružu poljuljkuje”: “Našla sam snimak kod nas zaboravljenog Ede Ljubića koji je snimio tu pjesmu 1942. godine u Čikagu sa čikaškim tambureašima. Pala sam na glavu kad sam našla tu pjesmu! ‘Šta ćemo ljubav kriti’ godinama izvodimo na koncertima i nikako da je snimimo. To je grehota. Boško je napravio fenomenalan aranžman, maltene novu kompoziciju. A inače mi je pjesma užasno draga. ‘Kad ja pođoh na Bentbašu’ je kažu sarajevska himna. Meni jako draga. Boško je tu fantastično odsvirao 12-žičanu gitaru. Sasvim slučajno smo je našli u studiju. Mislim da je čak od Van Morisona”.

Ugledni i uticajni publicista Petar Peca Popović istakao je da je “Damar” prvi Amirin album zvanično objavljen u Srbiji, naglasivši da je zahvaljujući sarajevskoj pevačici “duh sevdaha došao u 21. vek i srećni smo što možemo da mu prisustvujemo”.

“Imate na teritoriji zemalja našeg emitovnog zavičaja više pevača koji se bave sevdahom, ali niko ne tumači te stare pesme na način kako ih tumači Amira. Ovaj album je meni interesantan zato što uvodi dve pesme pisane i pravljene za nju. Sad ćete Amiru prepoznati u novom svetlu. Divno je što je album sniman gde je sniman, i to se čuje”, istakao je Popović.

Podsetivši da je ugledni Njujork tajms svojevremeno za Amiru napisao da je “balkanska Bili Holidej”, Popović je naglasio: “Šta mislite da je Njujork tajms na pola strane o nekom političaru sa Balkana napisao da je balkanski Gandi, Čerčil ili De Gol, da li bi mi danas mogli da živiimo od toga? Ne bi. Ali imamo nekog ko je uprkos svemu tome ostao skroman. Za mene je lično Amira “sultanija sevdaha”.

CD “Damar” od sutra se može naći u Beogradu u Dallas Music Shop-u, a uskoro i u drugim bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama i knjižarama.

Ulaznice za beogradsku koncertnu promociju “Damara” 8. decembra koštaju 1.000, 1.300, 1.600, 1.900 i 2.200 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

https://www.facebook.com/events/667181983445262/

Van Gogh pesmom zove na rođendansku žurku

13/10/2016

Rok bend Van Gogh pozvao je fanove prigodnom pesmom na proslavu tri decenije postojanja 26. novembra u Belexpo centru u Beogradu.

"Biće nama divan dan slavimo rođendan, sviraćemo pesme sve nek Beograd trese se. Akustično, električno biće nam fantastično...", poručuju kroz pesmu Đule, Srba, Cvika i Bane.Za Van Goghov rođendanski parti, događaj koji će biti više od običnog koncerta, u prodaji su ulaznice preko mreže Eventim! Ulaznica košta 1.300 dinara, "Van Gogh karta za dvoje" 2.000 dinara i VIP karta 2.000 dinara.

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/v...

Kao što i dolikuje rođendanskoj proslavi poklon je obavezan: uz svaku ulaznicu grupa Van Gogh poklanja svoj novi CD "Ako stanemo gubimo sve"! Diskovi se dobijaju 26. novembra na ulasku u dvoranu.

Van Gogh 26. novembra u Belexpo centru priprema nastup u dva čina. U prvom činu predstaviće se publici u akustičnom izdanju, dok je drugi čin rezervisan za "potpuno novi, nabrijani elektrik set benda". Program će upotpuniti i didžej nastupi.

“Tog 26. novembra ćemo se zauvek oprostiti od nekih pesama koje su godinama unazad činile okosnicu naših set lista. Noć našeg rodjendanskog slavlja biće i prilika da po prvi put uživo odsviramo, nama neke drage pesme, koje su tokom godina karijere ostale nepravedno zapostavljene. Nakon aktuelne turneje, pred nama je vreme, koje nas mami da se kreativno otisnemo u nekom za nas, skroz nepoznatom, a inspirativnom muzičkom pravcu”, kaže frontmen Zvonimir Đukić-Đule.

https://www.facebook.com/events/250286335373020/

Gagi trenira za Perverzije

11/10/2016

Glumac Dragan Gagi Jovanović ozbiljno je shvatio izvođenje "Čikaških perverzija" 22. oktobra u beogradskom Sava centru, pristupivši svakodnevnom treniranju tenisa i drugim kondicionim pripremama.

Izuzetno prostrana i fizički zahtevna pozornica Velike dvorane Sava centra izazov je za svakog glumca, a Gagi je odabrao Adu Ciganiliju kao idealno mesto za kondicionu pripremu kroz lagani džoging i još lakši odmor u jednom od ugostiteljskih objekata.Ako uskoro budete dolazili sa porodicom na piknik u predivnoj prirodi Ade, možda vam se posreći da odaberete upravo drveni sto na kome je Gagi radio sklekove i potom meditirao!

I najvažnije od svega, majka svih priprema - tenis! Najbolji teniser sveta Novak Đoković gostovao je kao glumac u jednom izvođenju "Čikaških perverzija", a sada je Gagi uzeo reket u svoje ruke i uzvratio udarac!!!

Ulaznice za "Čikaške perverzije - Integralno" 22. oktobra koštaju 800, 1.000, 1.200 i 1.500 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

https://www.facebook.com/events/355749214814141/

"Čikaške perverzije" biće izvedene i 23. oktobra u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

https://www.facebook.com/events/1742234929360219/

Novi singl Amire Medunjanin

10/10/2016

Pevačica sevdalinki Amira Medunjanin objavila je “Pjevat ćemo šta nam srce zna” kao prvi singl sa predstojećeg albuma “Damar” kog će koncertno promovisati 8. decembra u beogradskom Sava centru.

Amira je na “Damaru” sa svojim stalnim saradnicima u novim aranžmanima oživela stare sevdalinke i tradicionale, ali je prvi put u svoju umetničku paletu uvrstila i dve nove, autorske kompozicije od kojih je jedna "Pjevat ćemo šta nam srce zna”. Tekst i muziku potpisuje Damir Imamović, još jedan cenjeni Sarajlija, a aranžman potpisuje Medunjanin sa vrsnim džez gitaristom Antom Gelom.“Pjesma me mora pomjeriti, na neki način dotaknuti.. kad se to dogodi, tek tada postajemo jedno i tek tada sam je spremna iznijeti…”, objašnjava Amira.

Novi album "Damar”, kog promoterska kuća Long Play objavljuje u Srbiji 18. oktobra na CD-u, snimljen je u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios u Velikoj Britaniji. U Hrvatskoj album izdaje Aquarius Records. Prethodni Amirin album bio je odlično prihvaćeni "Silk and Stone" (2014).

https://www.facebook.com/events/667181983445262/

Ulaznice za beogradsku koncertnu promociju “Damara” 8. decembra koštaju 1.000, 1.300, 1.600, 1.900 i 2.200 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

http://www.amiramedunjanin.ba/


Arhiva vesti »

KONCERTI

Bajaga i Instruktori

25.11. Festsall Langenfeld, Beč
26.11. Koper
2.12. Pozitivan koncert, Dom sportova Zagreb
3.12. Skoplje

Čikaške perverzije

22.10. Sava centar, Beograd

Gibonni

11, 12. i 15.11. Sava centar 20:30

Van Gogh

26.11. Belexpo centar, Beograd 20:30

Buika

28.11. Sava centar Beograd

Električni orgazam

23.12. Dom omladine Beograda

Galija

29.12. Hala sportova Beograd

INFO

IZDVAJAMO