SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

Strana: «   | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |   »


Dirljiv oproštaj prijatelja od Vlade Divljana

10/3/2015

Od velikog muzičara Vlade Divljana (1958-2015) oprostili su biranim rečima i dirljivim izvođenjem nekoliko njegovih pesama prijatelji, saradnici i kolege muzičari danas u podne na komemoraciji u Domu omladine Beograda.

Komemoracija je održana u prisustvu Vladine supruge Dine Đurović, sinova Stevana i Pavla Divljana, članova rodbine, kao i mnogobrojnih Beograđana i ljudi koji su došli iz iz svih krajeva bivše Jugoslavije, u ispunjenoj dvorani "Amerikana" Doma omladine.

Divljanu u čast, zagrebačko Ljetno kino Big Band kog predvodi gitarista Maks Juričić izvelo je najpre "Samo jednu ljubav imam", pesmu koju su sa Vladom snimili na zajedničkom mini album "Četiri godišnja doba" (2012).

Ljetnom kinu pridružio se potom Divljanov dugogodišnji saradnik, frontmen Električnog orgazma Srđan Gojković-Gile otpevši "Nebesku temu", sa kultnog albuma Idola "Odbrana i poslednji dani" (1982) koju je posvetio "Vladi, Dini, Stevi i Pavlu". Gile je istakao da je Vlada Divljan bio najbolji iz njihove novotalasne generacije muzičara."Za mene je bila izuzetna čast da svaki put mogu da se popnem na binu sa Vladom. Mogu da kažem: 'Hvala brate Divljo, hvala ti na ljubavi, osmesima i muzici koju smo podelili", rekao je Gile.

Goran Vasović-Vaske iz Eve Braun otpevao je "Odnesi me" sa Bojanom Vunturišević, koja ja uputila "poslednji pozdrav našem najboljem ortaku iz '58. generacije".

"Jedna Vladina pesma koju sam uvek najviše voleo. Nikad nisam pretpostavljao da ću da je pevam u ovakvim situacijama", najavio je "Rusiju" Momčilo Bajagić-Bajaga.

"Rusiju" je Bajaga emotivno otpevao uz pomoć Bojane, Vasketa i Gileta, a za njeno izvođenje Ljetnom kinu su se pridružili na gitari Dušan Kojić-Koja, vođa Discipline kičme, kao i dugogodišnji Divljanovi saradnici - basista Idola i potom Old Stars benda (kasnije preimenovanog u Nevladinu organizaciju) Zdenko Kolar, a uz njega i pijanista Aleksandar Šandorov, bubnjar Marko Milivojević i perkusionista Boris Bunjac. Njima se priključio i nekadašnji bubnjar Idola Kokan Popović.

Na kraju poslednje pesme muzičarima na bini pridružili su se Vladini sinovi Stevan i Pavle Divljan, pozdravljeni aplauzima prisutnih.

Pre nastupa, na početku komemoracije okupljenima se obratio nekadašnji muzički urednik radija Studio B Sloba Konjović rekavši da je u muzici i ličnosti Vlade Divljana posebno cenio "saosećanje i ljubav".

"To je sastavni deo njegove muzike i to je ono što nam je svima potrebno. Vlada je bio muzika, i vlada je bio rokenrol", rekao je Konjović.

Evocirajući uspomene iz zajedničkog detinjstva i odrastanja sa Vladom, glumac Svetozar Cvetković je rekao da nam je Divljan u svojoj muzici "ostavljao sebe, svoju bol, svoju sreću, svoju ljubav, svoju umetnost".

"Nekad prevratnički 'Paket aranžman' danas deluje kao futuristička bajka o slobodi nekog vremena koje nećemo dostići. To jeste muzika, ali i mnogo o više od života samog, i mnogo dublje od trajanja koje ima ograničenje u životu. To jeste klica koja je izrodila drvo umetnosti jednog smislenog života od kog se danas rastajemo, svesni da se život Vlade Divljana nikad neće završiti. Vidimo se Vladice. Tvoj Svetica", rekao je Cvetković.

Pesnik Ljubivoje Ršumović rekao je da ga je vest o smrti Vlade Divljana naterala da odmah izrazi saučešće članovima vlastite porodice "kao da je najrođeniji naš otišao", a izlaganje je zaključio rečima: "Vlada nije otišao...Vlada će biti sa nama. Neka mu je slava i hvala".

Spektakl S.A.R.S-a u rasprodatoj Hali sportova!

8/3/2015

Beogradski bend S.A.R.S. u subotu uveče održao je svoj dugo očekivani, najveći koncert u matičnom gradu pred oko 5.000 posetilaca u rasprodatoj Hali sportova, uz euforičnu atmosferu koja je potrajala dva i po časa!Fanovi, koji su nestrpljivo čekali da grupa posle silnih uspeha po regionu konačno stavi adekvatan pečat i u Beogradu, snažnim vriskom još pre prvog tona "Sarsovaca" jasno su pokazali da će "nositi" bend od prve pesme, balade "Praštaj".

Žarko Kovačević, koji je još jednom dokazao da izrasta u vrhunskog frontmena, naglasio je da u dvorani ima i fanova iz Novog Sada, Banjaluke, Makedonije, Crne Gore... Krenuo je, zatim, uvodni rafal hitova – "Ana", "Mir i ljubav", "Ti, ti ti", "Ratujemo ti i ja"...

"Čekali smo ovaj momenat. Nije nam se Beograd otvorio. Ovaj trenutak je potvrda da to više ne važi", poručio je Žare.

Bend je ugostio nekolicinu muzičara koji su sa njima i u studiju sarađivali, a prvi je bio Dee Jay Coldie ("Fanki Mjuzik"). "Brani se" i "Zimski san" odličan su uvod bile za "To rade" koja je izazvala veliko oduševljenje. Na nju se tematski nadovezala naslovna sa prošlog albuma, "Ikone pop kulture".

Pošto je Žare priznao da je "Lud", došlo je vreme za nešto novo, i publici nepoznato. Peti studijski album "Proleće" izlazi danas (8. mart), a singl šarmantnog teksta "Praktična žena" je osvojio publiku na prvo slušanje. Usledio je povratak na "staro gradivo" ("Dane brojim"), a onda i minuti koji su se, zasigurno, mnogima posebno urezali.

Ostao je Kovačević na bini sam sa Sanjom Lalić koja peva prateće vokale i svira klavir. Svedena verzija "Lutke" je dovela do veličanstvenog prizora koji su stvorili mobilni telefoni, ali i "staromodni" upaljači. Nadovezala se, očekivano, "Klinka", da bi usledio najdirljiviji momenat koncerta.

Uputio je Žarko poslednji pozdrav, kako je rekao, svom Idolu, nedavno preminulom Vladi Divljanu, i u to ime  izveo deo čuvenog hita Idola – "Malena".

Vreme je, zatim, bilo za "Klovna", pa za "Mir u svetu" uz novog gosta, Lamu iz Bolesne štenadi. Harmonika je rasplela uvod u "Novo doba", a uz "Bojanu" je predstavljen čitav bend - u kome su i gitarista Aleksandar Luković Lukac, basista Nenad Đorđević Đole, klavijaturista Boris Tasev Bora, saksofonista i trubač Petar Milanović Pera i bubnjar Tihomir Hinić Tile - zajedno sa "mozgom operacije", Žaretovim bratom Draganom Kovačevićem zvanim Žabac.

"Buđav lebac", ta senzacija koja je lansirala svojevremeno S.A.R.S., ima svoje zacementirano mesto u finišu koncerta, verovatno, dokle god grupa bude postojala. Naslonio se na to još jedan hit iz ranije faze, "Debeli lad", a zatim i pesma koju je publika upoznala pre nekoliko dana – naslovna sa "Proleća". Obogatio ju je, baš kao i na albumu, Straight Jackin, koji je, specijalno zbog koncerta, doputovao iz Rusije gde sada živi.

Jasno je bilo da će, posle "Rakije", konačno da usledi "Perspektiva", to čudo od pesme koje publika na koncertima redovno priziva još mnogo pre nego što na nju dođe red. Hala je tada bukvalno proključala, a u parteru – šutka do šutke i potpuni trans.

Da se publika nikad i nikako, izgleda, ne može zasititi "Perspektive", pokazalo je ubrzo i ponovno izvođenje na bisu, a pre toga je usledila, očekivano, još jednom "Lutka", ali sad u bendovskoj verziji.

Publiku je pred S.A.R.S. zagrejao grandž bend Sharks, Snakes & Planes, a na najtopliji prijem je naišla najpoznatija, završna pesma njihovog polučasovnog seta "Nebeska mehanika".

Poziv prijateljima i poštovaocima Vlade Divljana

7/3/2015

Pozivamo sve prijatelje i poštovaoce Vlade Divljana (1958-2015) na komemoraciju koja će biti održana u utorak 10. marta u 12:00 u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda.

Kremacija će biti održana istog dana, u utorak 10. marta, od 15:00 na Novom groblju u Beogradu.

Preminuo Vlada Divljan

5/3/2015

Jedan do istinskih velikana jugoslovenske i srpske muzike Vlada Divljan (1958-2015) preminuo je jutros u Beču nakon duge i teške bolesti.
 
O datum, vremenu i mestu sahrane odlučiće porodica.

Beogradske Perverzije osvajaju Zagreb!

4/3/2015

Hit predstava "Čikaške perverzije" prvi put od kako se izvodi konačno stiže pred zagrebačku publiku 2. i 3. aprila u pozorištu Vidra!

Bilo je samo pitanje vremena kada će
do zagrebačke pozorišne publike stići univerzalni humor "Čikaških perverzija", u kojima igraju beogradski glumci Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Ðordević. "Perverzije" ne poznaju granice jer je, kako ističe  Gagi Jovanović, njihova "tema za sva vremena".

"'Čikaške perverzije' su priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. Predstava se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima", kaže Gagi Jovanović.

Humoristička predstava "Čikaške perverzije" u Srbiji već odavno uživa status ogromnog hita - zbog izuzetnog interesa publike zakazana su nova izvođenja 7, 9. i 19. aprila u Domu omladine Beograda, kao i 14. i 15. aprila u Pozorištu mladih u Novom Sadu!

Izvođenja 13. i 14. marta u novosadskom Pozorištu mladih, i 28. i 30. marta u Domu omladine Beograda već sada su RASPRODATA! Za 27. mart u Domu vojske u Pančevu ostalo je u prodaji još jako malo karata!

Ulaznica za aprilska izvođenja "Čikaških perverzija" u Beogradu je 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Informacije o prodaji ulaznica za Novi Sad i Panćevo mogu se naći u Pozorištu mladih i Domu vojske.

http://pozoristemladih.co.rs/

http://www.vudedinje.mod.gov.rs/klub-vojske-srbije-pancevo

"Čikaške perverzije", rađene po motivima drame Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", od premijere 1993. zaključno do 2005. godine uživale su kontinuirani status hita kog je videlo preko 200.000 pozorišnih posetilaca.

Gagi Jovanović je posle skoro deset godina pauze odlučio vratiti publici "Perverzije", jesenas izuzetno uspešnom severnoameričkom turnejom (u okviru koje se stiglo i do Čikaga!), kao i za rasprodata izvođenja 18, 26. i 28. decembra, 19. januara, 13, 14, 15. i 16. februara u DOB-u.

Čuveni srpski teniser Novak Đoković pojavio se na iznenađenje publike i javnosti kao specijalni gost-glumac "Čikaških perverzija" tokom izvođenja 16. februara u Domu omladine Beograda.

Kolja i Grobovlasnici u Zrenjaninu!

3/3/2015

Kolja i Grobovlasnici konačno će se premijerno predstaviti beogradskoj publici koncertom 21. marta u Domu sindikata, ali tome će ipak prethoditi svojevrsna pretpremijera 15. marta u Zrenjaninu!

Zrenjaninci će imati tu čast da kultnog kantautora Nikolu Pejakovića-Kolju i njegov bend vide i čuju pre Beograđana na koncertu u nedelju 15. marta (20:00) u velikoj Sali Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović''.

Kolja, autor "poročnih" hitova kao što su "Sjeo sam za švedski sto", "B.J. Blues" i "Eto, udade se ti za konja" i Zrenjanincima najavljuje "beskompromisnu, emotivnu i razarajuću svirku, ono što su čekali sve ove godine".

Ulaznica košta 500 dinara i može se naći u Pozorišnom klubu "Zeleno zvono" u Zrenjaninu od  3. marta. Zbog ograničenog kapaciteta savetujemo vas da karte nabavite na vreme.

Organizatori koncerta su Long Play, Pokret ,,Novioptimizam'' i Pozorišni klub ,,Zeleno zvono''.

http://www.novioptimizam.rs/component/k2/kolja-grobovlasnici-zeleno-zvono-zrenjanin-koncert.html

https://www.facebook.com/events/1575525032689938

S.A.R.S.: Proleće je već stiglo!

2/3/2015

Bend S.A.R.S. objavio je singl "Proleće" kao najavu istoimenog novog albuma koji će se pojaviti dan posle velikog beogradskog koncerta 7. marta u Hali sportova."Ko nije skapirao, proleće je stiglo", kratko je saopštio S.A.R.S. na svom fejsbuk profilu povodom singla na kome gostuje JP Straght Jackin'. https://www.facebook.com/sarsbend?fref=ts

Album "Proleće" objaviće 8. marta Lampshade Media, a singl se može čuti osim na jutjubi i na na Deezeru: www.deezer.com/album/9664666.

Bend S.A.R.S. održaće svoj do sada najveći samostalni koncert u Beogradu 7. marta 2015. godine u Hali sportova, u organizaciji promoterske kuće Long Play. Predgrupa su grandž rokeri Sharks, Snakes & Planes.

"Halu sportova nikako ne možemo doživljavati kao samo 'još jedan' naš koncert, jer će to zapravo biti kruna svih lepih stvari koje nam se dešavaju u poslednje vreme. To je veliki poduhvat, ali mislimo da smo kao bend sazreli da se tako nešto desi", poručuje S.A.R.S.

Bend koji je poslednjih godina ozbiljno prodrmao muzičku scenu u regionu sa nekoliko albuma i hitovima "Buđav lebac", "Perspektiva", "Lutka", "To rade"... najavljuje da će 7. marta 2015. godine u Hali sportova prirediti "veče za pamćenje".

Ulaznica za koncert S.A.R.S. u Hali sportova je 800 dinara, preko mreže Eventim, dok će na dan koncerta biti 1.000 dinara.

Wovenhand 25. aprila u Domu omladine Beograda

24/2/2015

Kultni američki bend Wovenhand (Vovenhend) održaće koncert 25. aprila u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

"Na naše koncerte ljudi ne dolaze samo zato što se bend zadesio u vašem gradu. Znaju u šta se upuštaju ako dođu. Čitali su ili čuli o nama. Ovo nije zabava, naši koncerti nisu žurke, čak mogu biti pomalo neugodni. Ali ljudi svejedno dolaze, očigledno ne zbog hitova, jer ih nemamo! Naši koncerti su komunikacija", kaže vođa Vovenhenda Dejvid Judžin Edvards (David Eugene Edwards).

U
laznica košta 1.200 dinara do 6. marta, a nakon toga biće 1.400 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim.

Wovenhand se ne može opisati uobičajenim terminima i staviti u uobičajene okvire. Njihov zvuk je organska mešavina neofolka, postroka, panka, alternativnog kantrija i alternativnih zvukova. Sve to je sredstvo za Edvardsovo iskazivanje duhovnog i neprekidno duhovno samoispitivanje. Ponekad tužan, ponekad uzdižuć, Wovenhand je uvek nezaboravan po duhu i po zvuku.
 
"Refractory Obdurate" (2014) je aktuelni album Wovenhand-a na kome Edvards - uz perkusionistu Ordija Garisona (Ordy Garrison), gitaristu Čaka Frenča (Chuck French) i basistu Nila Kinera (Neil Keener) - istražuje bučnije korene nagoveštene na ranijim albumima. Uz zadržanu melodioznost, pesme kao što su "Good Shepherd", "Field of Hedon" i "Hiss" dolaze sa naglašenim pank rok stavom, dok se "The Refractory", "Salome" i "Obdurate Obscura" uzdižu epskom višeslojnošću.

Wovenhand je pokazao prve znakove života debi albumom "Woven Hand" (2002), u trenutku dok je Edvardsov glavni bend 16 Horsepower bio još uvek aktivan, premda su njegova tri člana već bila počela polagano se međusobno udaljavati. Pa ipak iste godine 16 Horsepower su uspeli da objave svoju labudovu pesmu, album "Folklore".

Mnogo godina kasnije, Wovenhand je definitivno izašao ispod duge senke 16 Horsepower. Wovenhand je do sada objavio sedam albuma koji su usrećili stare fanove, pridobili nove i pokazali stalno muzičko napredovanje Wovenhand-a. U poslednje dve decenije Edvardsov bogat rad u Wovenhand-u i legendarnom bendu 16 Horsepower uticao je i nadahnuo generacije muzičara širom alternativnog muzičkog sveta.

http://wovenhandband.com/shows

Ajkule ispred S.A.R.S.

19/2/2015

Grandž rok bend Sharks, Snakes & Planes nastupiće ispred S.A.R.S. na njihovom velikom beogradskom koncertu 7. marta u Hali sportova (20:00).

"Dosta se žanrovski razlikujemo od S.A.R.S. Njihova publika može da očekuje tvrđe grandž rok note koje u nekim momentima mogu da izazovu stampedo", najavljuje gitarista Mladen Miljuš.

Beogradski Sharks, Snakes & Planes, sa čijeg prvog izdanja EP-a "Nebeska mehanika" (2012) su bili singl/spotovi "Crni gnoj" i "Mi plovimo jugom", ističu da su već "dugo drugari sa momcima iz S.A.R.S., skoro od samog početka njihovog rada".

"Pratimo šta rade i koliko su uradili za ovako kratko vreme i mislimo da je pravi momenat za osvajanje Hale sporotva. Ipak je ovo njihov grad i vreme je da se i Beograd osvoji", kaže Miljuš.

Sharks, Snakes & Planes su nedavno na jutjubu objavili "Official Live", snimak nastupa na prošlogodišnjem "Bir festu" (Beer Fest), za novi singl planiran za sredinu marta trenutno rade spot koji se snima u preko deset zemalja širom sveta (skoro na svakom kontintetnu), a u pripremi su i dva nova EP izdanja sa dve različite producentske ekipe.

https://www.facebook.com/pages/Sharks-Snakes-Planes/113654685402101

Bend S.A.R.S. održaće svoj do sada najveći samostalni koncert u Beogradu 7. marta 2015. godine u Hali sportova, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

"Halu sportova nikako ne možemo doživljavati kao samo 'još jedan' naš koncert, jer će to zapravo biti kruna svih lepih stvari koje nam se dešavaju u poslednje vreme. To je veliki poduhvat, ali mislimo da smo kao bend sazreli da se tako nešto desi", poručuje S.A.R.S.

Bend koji je poslednjih godina ozbiljno prodrmao muzičku scenu u regionu sa nekoliko albuma i hitovima "Buđav lebac", "Perspektiva", "Lutka", "To rade"... najavljuje da će 7. marta 2015. godine u Hali sportova prirediti "veče za pamćenje".

https://www.facebook.com/sarsbend?fref=ts

Ulaznica za koncert S.A.R.S. u Hali sportova je 800 dinara, preko mreže Eventim, dok će na dan koncerta biti 1.000 dinara.

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/sars-beograd-hala-sportova-383697/event.html

Rasprodate ulaznice za Masima!

18/2/2015

Rasprodate su sve ulaznice za koncert Masima (Massima) Savića koji će biti održan u petak 20. februara (20:30) u beogradskom Sava centru, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Masimo se vraća pred publiku prestižne beogradske dvorane kako bi promovisao pre nekoliko nedelja objavljeni album "Jedan dan ljubavi" (Aquarius Records), sa kog je hit singl "Ispod nekog drugog neba".

"Presretan sam što se vraćam u Beograd, jer je to grad kog jako volim i čija mi publika što se tiče emocija svaki put strahovito puno pruža. A emocija je ključna riječ za sve moje koncerte u Sava centru. Jednostavno, to je dvorana u kojoj se izuzetno dobro osjećam", kaže Masimo.


Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184

KONCERTI

Bajaga i Instruktori

11.12. Melburn, The Croxton
12.12. Sidnej, Enmore Theatre
25.12. Max klub, Velenje
26.12. Maribor
31.12. Hvar


 
 

Čikaške perverzije

12.12. Kulturni centar Zrenjanina
13.12. Pozorište mladih Novi Sad
21.12. Kulturni centar "Svetozar Marković" Jagodina
22.12. Narodno pozorište Niš
23.12. Pozorište mladih Novi Sad
24.12. Kongresno-muzička dvorana Millennium Vršac
25.12. Dom sindikata Kragujevac

Kolja i Grobovlasnici

29.10. Bitef Art Cafe, Beograd

Rundek Cargo Trio

27. 11. Dom društvenih, Kraljevo,
28. 11. Bioskop Kruševac,
29. 11. Pozorišni klub "Zeleno zvono" u Zrenjanin
2. i 3. 12. Bitef Art Cafe, Beograd,
4.12. Pozorište mladih, Novi Sad
5.12. Pozorište mladih, Novi Sad

Električni orgazam

26.12. Dom omladine Beograda, Amerikana

Massimo

14.2.2016. Sava centar Beograd

PRETRAGA

INFO

IZDVAJAMO