SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

Strana: «   | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |   »


Džiboni: Jednom voliš u životu, bogatu ili sirotu

28/10/2015

Pop kantautor Džiboni, kog očekuje koncert u petak 30. oktobra (20:00) u dvorani "Čair" u Nišu, govori o tome koju pesmu najviše voli da peva uživo, da li se bavi profesionalnim odrađivanjem koncerata, kako je pevati na svetioniku i da li je istinita tvrdnja da "jednom voliš u životu, bogatu ili sirotu".

Pred dolazak u Niš, DŽiboni u video intervjuu kao posebno dragu ističe pesmu "Posoljeni zrak i razlivena tinta", ali priznaje da nije svaki put raspoložen da je otpeva uživo. Kako Džiboni bira pesme koje će izvesti na koncertu?Muzičar iz Splita, poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, kao u pesmama "Oprosti", "Žedam", "Libar" i "Tempera", kaže da mu je stran pojam "profesionalno odrađenog koncerta"."Ako ti radiš baš to što jesi, i to vrhunski, ali te nisu prepoznali, bili se mjenjao sa nekim da radiš nešto što ne voliš?", pita se Džiboni, i odgovara:Koliko su veliki dvoranski koncerti danas realnost? Kako je pevati na svetioniku?Džiboni će 30. oktobra u hali "Čair" održati svoj prvi koncert u karijeri u Nišu, gde najavljuje "best of repertoar".

"Najveća zvijezda na mom koncertu je pjesma. A u Nišu će biti sve najbolje pjesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine. Moje pjesme su otvoreno pismo ljudima koji dolaze na moje koncerte, ljudima do kojih ja želim doći.Poziv mojoj sorti ljudi", kaže Zlatan Stipišić-DŽiboni.

Ulaznica za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali "Čair", koji organizuje pormoterska kuća Long Play, košta 900 dinara preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici i menjačnici "Pirana" u Nišu.

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/gibonni-nis-dvorana-cair-410271/event.html

Rundek Cargo Trio u Kraljevu, Kruševcu, Zrenjaninu, Beogradu, Novom Sadu

28/10/2015

Rundek Cargo Trio nastavlja koncertnu promociju CD-a "Mostovi" jesenjom turnejom koja će obuhvatiti 27. novembra Dom društvenih u Kraljevu, 28. novembra Bioskop Kruševac i 29. novembra Pozorišni klub "Zeleno zvono" u Zrenjaninu. Slede 2. i 3. decembra u Beogradu Bitef Art Cafe, kao i 4. decembra Pozorište mladih u Novom Sadu.

"Dobri ljudi, dragi ljudi, čini se da volite 'Mostove'. Hvala na tolikom interesu... I vidimo se tamo gdje treba", poručuju gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel Katala (Catala) i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić, koji će na tim koncertima "ispreplesti novi album sa starim stvarima, koje se nekako uklapaju u duh 'Mostova'".

Rundek Cargo Trio prvi put nastupa u Kraljevu i Kruševcu.

Pet godina od prvog albuma "Plavi avion", Rundek Cargo Trio otisnuo se na novo muzičko putovanje ovog puta preko albuma "Mostovi". Eklektičnu zbirku od 11 pesama za koje je stihove pisao Darko, a muziku Rundek Cargo Trio, objavila je na CD-u u Srbiji početkom juna 2015. godine promoterska kuća Long Play. S albuma "Mostovi" najavni singlovi su bili još u jesen 2013. godine "Midnight Calypso" i na proleće 2015. "Don Juan" (nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu Hrvatskoga narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve).

"'Don Juan' se bavi onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu", objašnjava Rundek.

Album otvara "Džaba" i uz "Ima ih" angažovano odslikava ključne probleme savremenog života ljudi, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije... Neophodan kontrast (a možda i rešenje) pruža životna a jednostavna "Mijenjamo mijesto", a možda i lično nostalgična "Vidova"? Dok "Clouds" setno plove, "Vitamini" duhovito govore o dražima starenja, dodatnu dozu egzotike donosi "Indijska". Naslovni "Mostovi" daju romantičnu boju albumu, koga na istu notu zatvara polagana "Ne zaboravi me"...

Ulaznice za koncert 27. novembra (20:30) u Poslovnom centru "Melos" (bivši Dom društvenih) mogu se naći u Poslovnom centru "Melos", biletarnici kraljevačkog pozorišta i kafeteriji "Flashback".

Ulaznice za koncert 28. novembra (20:30) u bioskopu Kruševac mogu se naći na biletarnici Bioskopa i u klub "KCK". Ulaznice za koncert 29. novembra (22:00) u Pozorišnom klubu "Zeleno zvono" u Zrenjaninu mogu se naći od četvrtka 29. oktobra u Pozorišnom klubu "Zeleno zvono".

Ulaznice za koncerte 2. i 3. decembra (21:00) u Bitef Art Cafeu mogu se uskoro naći na prodajnim mestima www.eventim.rs i www.ddtickets.rs.

Ulaznice za koncert 4. decembra (20:00) u Pozorištu mladih u Novom Sadu mogu se naći u knjižari u holu Pozorišta mladih i preko www.ddtickets.rs.

Beogradske Perverzije odložene za 13. novembar

26/10/2015

"Čikaške perverzije" najavljene za 27. oktobar zbog više nego opravdane sprečenosti glumca Igora Đorđevića odlažu se za 13. novembar u velikoj dvorani Domu omladine Beograda. Ulaznice kupljene za 27. oktobar važe za 13. novembar.

Povodom odlaganja predstave, Đorđević je uputio sledeću poruku posetiocima i fanovima predstave:

"Glumački pozdrav i podrška kolegi pred nastup glasi 'break a leg' ili polomi nogu. Ne shvatajući ovu metaforu (stvarno nikad je nisam shvatao) ja sam je, pogodićete, bukvalno i odradio. Na snimanju filma u Poljskoj, gde igram glavnu ulogu, tim mojim bukvalnim lomom noge sam zaustavio čitav projekat, i evo sad odlažem jednu kultnu predstavu.

I šta da kažem? Shit happens.

Uveren sam da mi naša verna publika neće ovo uzeti za zlo i reći da sam smotan. Ja to znam i sam. Sad stvarno obećavam da ću ovo odlaganje nadoknaditi još boljom igrom sa mojim dragim kolegama u svakoj sledećoj našoj predstavi. Hvala Vam na razumevanju! Deni Ćopavi ! Ili ti Igor Đorđević."

Bajaga i Instruktori svirali pred rasprodatim velikim Domom sportova u Zagrebu

25/10/2015

Bajaga i Instruktori nastupili su u subotu uveče pred 10.000 posetilaca u rasprodatoj velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Na koncertu nazvanom "Tulum" svirali su i mladi bendovi Detour i Silente.

Posle zagrebačkog trijumfa, bend Momčila Bajagića očekuju "Tulumi" 7. novembra u splitskoj "Spaladium areni" i 13. novembra u Dvorani mladosti u Rijeci. Dvočasovnu svirku u uzavreloj atmosferi ispunjene velike dvorane Doma sportova Bajaga i Instruktori počeli su simbolično pesmom "Sa druge strane jastuka", sa istoimenog albuma čija je 30. godišnjica obeležena nastupom u Zagrebu.

Beogradski bend je zato Zagrepčanima priredio set listu prošaranu hitovima sa "Jastuka", kao što su "Ti se ljubiš", "220", "Dobro jutro džezeri", "Zažmuri", "20. vek", "Nemoj da budeš nja nja" i "Francuska ljubavna revolucija". Nastup okončan sa dva bisa bio je upotpunjen sa hitovima kakvi su "Tišina", "Godine prolaze", "Plavi safir", "Od kada tebe volim", "Tamara", "Vesela pesma", "Ako treba da je kraj"...

"Mnogo vam hvala što ste bili ovako dobro raspoloženi. Mi smo dali sve od sebe. uživali smo, stvarno nam je bilo fantastično", poručio je Bajaga, najavivši za kraj "Moje drugove". Hrvatski mediji puni su hvalospeva za "Tulum", ističući dobar spoj Bajage i Instruktora sa domaćim mladim bendovima Detour i Silente. Ocenivši da su "od prepunog velikog Doma sportova napravili su najbolju koncertnu scenu ove jeseni u Zagrebu", www.tportal.hr smatra da su "Bajaga i Instruktori odsvirali puno koncerata u zagrebačkim dvoranama i klubovima, ali (da) sinoćnji spada među one najposebnije".

http://www.tportal.hr/magazin/glazba/401878/Bajaga-i-Instruktori-odrzali-sjajan-koncert.html

"Bajaga je dva sata pjevao zagrebačkoj publici i ona je pjevala Bajagi...", kaže u naslovu www.vecernji.hr, koji potom naglašava da je "Tulum" bio "koncert o kojem će se još dugo pričati".

http://www.vecernji.hr/clubbing/bajaga-je-dva-sata-pjevao-zagrebackoj-publici-i-ona-je-pjevala-bajagi-1032865

Novinar muzičkog portala www.muzika.hr Zoran Tučkar izveštava da je "u odnosu na prethodne zagrebačke koncerte Bajagina set-lista je značajno ispretumbana", a posebno ističe retko izvođenu "Nemoj da budeš nja-nja".

"Bajaga je publici radio što je htio: kad je bilo vrijeme bržih i vrckavih pjesama, publika je skakala od oduševljenja, a kad je bilo vrijeme sentiša, palili su se upaljači i mobiteli...U Bajaginim pjesmama uvijek je bilo topline oplahnute countryem ("Godine prolaze", "Tišina"), reggaeom ("Sa druge strane jastuka"), klasičnim rockom ili jazzom čineći amalgam u kojem je lako užvati i 30 godina nakon prvog izdavanja", ističe Tučkar.

http://www.muzika.hr/clanak/55589/izvjestaji/bajaga-detour-i-silente-napravili-tulum-bez-mamurluka.aspx

Da li se kaže Džiboni ili Điboni!?

23/10/2015

Pop kantautor Gibonni pred koncert 30. oktobra u dvorani "Čair" u Nišu odgovara na pitanje koje muči brojne njegove fanove: da li se pravilno izgovara Džiboni ili Điboni?

"Ja se još nisam odlučio je li Dž ili Đ. Mi Dalmatinci na pravimo baš neku razliku kod izgovora", kaže Zlatan Stipišić-Gibonni.

Zato ime glasi - kako ko izgovori. Stipišiću je prvobitni nadimak Džibuti dao kao klincu jedan komšija pomorac, koji je bio u afričkoj državi Džibuti, zbog njegovog preplanulog tena i kosookih crta lica, po dedi koji je kao pripadnik Bele garde došao sa Kavkaza iz Rusije nakon Oktobarske revolucije.

"Džibuti me je zvalo možda dvadesetak ljudi. Dominantan nadimak mi bio Muco jer sam mucao. Mi u Dalmaciji ljude ne zovemo po imenima nego po manama. Ako imaš naočale uvijek ćeš bit' Ćoro. Kad mi je narasla kosa bio sam Droga", priseća se Stipišić.

Kada je u jednom trenutku odlučio da ima svoj bend javila se ideja da se nazovu "Gibo i oni", pa otud sadašnje Gibonni, jer "dobro je zvučalo".

Gibonni će održati prvi koncert u karijeri u Nišu 30. oktobra (20:00) u hali "Čair", gde najavljuje "best of repertoar". Specijalni gost biće gitarista Vlatko Stefanovski.

https://www.facebook.com/events/104816763207209/

Ulaznica za Gibonnijev koncert 30. oktobra u hali "Čair", koji organizuje promoterska kuća Long Play, košta 900 dinara preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici i menjačnici "Pirana" u Nišu.

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/gibonni-nis-dvorana-cair-410271/event.html

SKANDAL NA BLAGAJNI DOMA OMLADINE!!! BEOGRAĐANIN TRAŽIO PERVERZIJE...

23/10/2015

...ALI JE UMESTO TOGA DOBIO ODGOVOR KOJI GA JE POTPUNO ŠOKIRAO!!!

Beograđanin V.Ž. doživeo je jedno od najneprijatnijih iznenađenja u svom životu kada je u utorak uveče došao na Eventimovu blagajnu u Domu omladine u ozbiljnoj nameri da kupi ulaznice za hit predstavu "Čikaške perverzije" najavljenu za 27. oktobar!

Došavši čak nedelju dana ranije (!) da kupi ulaznice, kako bi na vreme bio siguran da će uživati u majstorijama Dragana Gagija Jovanovića, Branke Pujić, Olge Odanović i Igora Ðordevića u DOB-u, zatečeni V.Ž. se i sam našao u, slobodno možemo reći, perverznoj situaciji!!!

UPOZORENJE! UZNEMIRUJUĆI VIDEO! https://www.youtube.com/watch?v=If8visw6JUI

Službenica Eventima odsečno je saopštila V.Ž.-u da su sve ulaznice za 27. oktobar deset dana unapred rasprodate! A onda je šokiranom V.Ž.-u, koji je ulaznicama za "Čikaške perverzije" nameravao da obraduje prijatelje i devojku, uputila pomalo nepristojnu ponudu! Naime, konsterniranom V.Ž.-u je rečeno, po principu uzmi ili ostavi (!), da mu jedino preostaje da kupi ulaznice za "Čikaške perverzije" koje su na programu 24. i 25. novembra (20:00) u velikoj dvorani Doma omladine Beograda! Cena je 1.200 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/cikaske-perverzije-beograd-dom-omladine-beograda-826415/performance.html

Nemajući nikakvog izbora, pogotovo što je došao u Beograd iz rodne Višnjičke Banje samo zbog kupovine ulaznica, a u želji da ne razočara rodbinu, V.Ž. je pomalo bahato izvadio novac i kreditne kartice. Ipak, nije ostao bez oštrih reči!

"Šta taj Gagi Jovanović umišlja!?", zaustio je V.Ž. Inače, "Čikaške perverzije" su 26. novembra ponovo na repertoaru Pozorišta mladih u Novom Sadu.

Orgazam koji traje 35 godina

19/10/2015

Električni orgazam obeležiće 35 godina postojanja koncertom 26. decembra (21:00) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, u okviru slavljeničke turneje koja će obuhvatiti još nekoliko gradova Srbije.

"Sviraćemo presek cele karijere, od prvog do poslednjeg albuma, znači oko dva sata najvećih hitova. Planiramo da izvedemo i jednu novu stvar kao najavu albuma kog planiramo da objavimo iduće godine, ali i neke pesme kao što su 'Locomotion' i 'Seks, droga, nasilje i strah' koje dosta dugo nismo svirali u Beogradu", najavljuje gitarista i pevač Srđan Gojković-Gile.

Tokom 35 godina postojanja Električni orgazam se pokazao kao jedan od najznačajnijih domaćih bendova, objavivši niz uticajnih i žanrovski izuzetno raznolikih albuma kao što su novotalasni debi "Električni orgazam", psihodelični "Lišće prekriva Lisabon", rokenrol "Distorzija" i živi "Braćo i sestre", eklektični "Zašto da ne" ili poslednji, gruvajuće fankoidni "To što vidiš to i jeste" (2010).

"Mnogo generacija smo odškolovali, tako da očekujem na koncertu 26. decembra u DOB-u one koji su nas slušali osamdesetih, devedesetih i dvehiljaditih, ali i izvestan broj ljudi kojima će to biti prvi Orgazam u životu", kaže Gojković povodom povratka benda pred beogradsku publiku posle dve godine pauze.

A Električni orgazam je bio osnovan sa idejom da odsvira samo jedan koncert! Naime, Gojković (tada bubnjar), klavijaturista Ljubomir Đukić i gitarista Ljubomir Jovanović-Jovec u beogradskoj kafani “Mornar” 11. januara 1980. godine osnovali su Električni orgazam, kao jednokratnu predgrupu za koncert njihovog matičnog benda Hipnotisano pile. Nakon te jedne svirke Gojković kaže da su "ukapirali da je obrnuto, da je Električni orgazam glavni bend, a da se Hipnotisano pile raspada".

"Nije ništa upućivalo da će Električni orgazam biti nešto važno, pogotovo što na početku nismo imali ništa osim imena. Meni je neverovatno da je bend zamišljen od danas do sutra napunio 35 godina. I to bend koji svira rokenrol u Beogradu i Srbiji. Naročito što Orgazam nije mejnstrim tip benda, već smo uvek išli manje-više uz neku andergraund priču", ističe Gojković.

Ulaznica za koncert Električnog orgazma košta 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Ulaznica će od 1. decembra do 25. decembra koštati 1.200 dinara, a na dan koncerta 1.500 dinara.

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/elektricni-orgazam-beograd-dom-omladine-beograda-412170/event.html

Ostali datumi i radovi slavljeničke turneje biće saopšteni uskoro.

https://www.facebook.com/events/758562130914525/

Istorija Orgazma

Prva postava Električnog orgazam, u kome su bili i basistkinja Marina Vulić i bubnjar Goran Čavajda-Čavke (1962-1997), ostala je diskografski upamćena kao deo velike trojke beogradskog novog talasa. Sa Šarlom Akrobatom i Idolima, Električni orgazam je ravnopravno podelio “Paket aranžman” (1981), koji danas slovi kao jedan od najznačajnijih albuma jugoslovenskog i srpskog rokenrola. Posle pank-novotalasnog prvenca “Električni orgazam" (1981) bend (iz kog odlazi Marina, a dolazi basista Ljubomir Jovanović-Grof) okreće se više ka psihodeličnom zvuku sa “Lišće prekriva Lisabon” (1982) i potom albumom obrada "Les Chansones Populaires" (1983). Međutim, odlazak suosnivača Đukića, kao i Grofa, nakon albuma "Kako bubanj kaže" (1984) označava kraj najranije faze Električnog orgazma.

"Meni je fascinantno da je bilo čak perioda gde smo možda bili na granici da raspustimo bend, ali kao da bend nije sam dozvoljavao takvu situaciju. Kada dođeš do najnižeg trenutka u karijeri i postojanja benda, kojih je bilo za ovih 35 godina u više navrata, onda se opet nešto desi pozitivno, što ti da snagu i volju da nastaviš dalje", objašnjava Gojković.

Sa novim gitaristom Branislavom Petrovićem-Bananom i basistom Zoranom Radomirovićem-Švabom, Gile i Čavke regrupišu Električni orgazam i izbacuju sjajan povratnički rok album “Distorzija” (1986) i podjednako upečatljiv živi “Braćo i sestre" (1987). Potom Orgazam potom postiže svoj najveći hit pesmom “Igra rokenrol cela Jugoslavija” sa izuzetno uspešnog albuma “Letim, sanjam, dišem” (1988).

"Počeli smo možda previše da sviramo i osetili smo užasno zasićenje. Bili smo klinci i nismo znali mnoge stvari, tako da je uspeh pretio da nas ubije. Bend je krajem '88. bio na granici raspada. Onda je Čavke rekao da ide na godinu dana u Australiju, što sam iskoristio da sve stavimo na stend baj. Radio sam muziku za decu sa Vladom Divljanom, svoj solo album, filmsku muziku... zapravo je bila neophodna pauza da bi posle Čavketovog povratka iz Australije uspeli da krenemo sa novim poletom", priseća se Gojković.

Bend se vraća na scenu ali u nevreme, turobnih i ratnih devedesetih, kad mnogi odustaju od muzike. Uprkos tome pojavljuju se albumi "Seks, droga,nasilje i strah/Balkan horor rok" (1992) i "Zašto da ne!" (1994). Bend pravi iskorak u novom pravcu koncertnim albumom "Živo i akustično" (1996), sa bubnjarem Milošem Velimirom, a sledi studijski "A um bum" (1999). “Harmonajzer” (2002) je prvi na kome je novi bubnjar Blagoje Nedeljković-Pače. Novo poglavlje u istoriji Električnog orgazma otvara povratak klavijaturiste Ljube 2004. godine. Bend se na sopstvenu prošlost osvrće albumima “Breskve u teškom sirupu Vol. 1” (2006), na kome su snimci probe iz SKC-a i nastupa na stadionu Tašmajdanu iz 1980. godine, kao i CD-om “New wave” koji beleži izvedbe starih klasika sa koncerta u Doma omladine Beograda iz 2007. godine. Poslednji studijski album bio je “To što vidiš to i jeste” (2010).

"Bend je posle 'Harmonajzera' došao, uslovno rečeno, do nekog kraja. Bilo je ili da se napravi neki drastični rez u okviru benda ili da se raziđemo. Srećom pojavio se Ljuba i meni se upalila lampica da bi to bio mogući novi put. Taj Električni orgazam iz koga je Ljuba otišao nije bio isti onaj u koji se vratio. A ovo sad je neki treći, sedmi ili već ko zna koji novi život benda, u okviru ovih 35 godina", zaključuje
Gojković.

https://www.facebook.com/el.orgazam

Amira Medunjanin prvi put u Kragujevcu i Zrenjaninu

16/10/2015

Amira Medunjanin održaće koncerte u dva naša stara pozorišta - "bosanska Billie Holiday" pevaće sevdalinke i druge tradicionalne sa naših prostora 7. novembra u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu i 8. novembra u pozorištu "Toša Jovanović" u Zrenjaninu.

"Zaista se radujem dolasku, tim više što će to biti moja prva posjeta Kragujevcu i Zrenjaninu. Bit će to lijepo druženje, a prostor dva prekrasna stara pozorišta će zasigurno doprinijeti da što ljepše ispričamo našu priču. Vidimo se uskoro!", poručuje Amira.

Na dosadašnjih nekoliko albuma, od kojih je poslednji "Silk & Stone" (2013), Amira je ponudila svoje nadahnuto videnje narodnih pesama iz BiH, Srbije ili Makedonije kao što su "Ah šta cemo ljubav kriti", "Kradem ti se u veceri", "Kaleš bre Ando", "Mito bekrijo", "Marijo Deli Bela Kumrijo", "Kafu mi draga ispeci", "Zajdi, zajdi" i "Jano mori", "Što te nema"...

Na koncertima u Kragujevcu (u najstarijem srpskom pozorištu), i Zrenjaninu (koje takođe spada među najstarija na prostoru bivše Jugoslavije), Amiru će pratiti "sjajni gitarista Ante Gelo, s kojim saradnja traje evo već dvije godine".

Za koncert 7. novembra u Kragujevcu ulaznice se prodaju na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra, Domu omladine Kragujevca i TIC (Turistički-informativnom centru). Za koncert 8. novembra u Zrenjaninu ulaznice se prodaju isključivo u pozorišnom klubu Zeleno zvono.

http://www.joakimvujic.com
https://www.facebook.com/zvono.zeleno

Uz to, Amira i Gelo će biti među učesnicima humanitarnog koncerta "Sa ženske strane jastuka" 9. novembra u beogradskom Zvezdara teatru, gde će brojne pevačice i muzičarke izvoditi pesme Momčila Bajagića-Bajage.

Amira je u martu ove godine danima unapred rasprodala beogradski Sava centar, a od brojnih priznanja kritičara u svetu treba izdvojiti mišljenje novinara londonskog Gardijana Garta Kartrajta (Garth Cartwright), koji je naziva "bosanskom Billie Holiday", ističući "način na koji se igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina".

Pevajte na koncertu Bajaginu pesmu!

15/10/2015

Festival BUNT poziva zainteresovane muzičarke da se najkasnije do 25. oktobra prijave za učešće na dobrotvornom koncertu "Sa ženske strane jastuka", na kome će 9. novembra u beogradskom Zvezdara teatru neke od najistaknutijih pevačica našeg prostora izvoditi pesme Momčila Bajagića-Bajage.

Ukoliko ste kao solistkinja ili deo ženske instrumentalne ili vokalne grupe iz Srbije i regiona, afirmisani ili ne, a imate svoju verziju neke od Bajaginih pesama – prijavite se slanjem prijava i snimaka najkasnije do 25. oktobra 2015. godine u 12:00 preko poruka na fejsbuk strani Bajage i Instruktora: https://www.facebook.com/bajaga.official.fan.page/timeline.

Alternativno preko mejla bajagainstruktori@gmail.com. Izvođač ili grupa mora poslati svoj demo snimak jedne Bajagine pesme koju bi izvela, kao i osnovne podatke o sebi, uz svoje jutjub, fejsbuk... linkove ako ih poseduje.

Poseban žiri BUNT festivala će poslušati sve ponude i izabraće "posebnu gošću", koja će se učestvovati 9. novembra na koncertu "Sa ženske strane jastuka" na kome nastupaju Katarina Jovanović, Divnu Ljubojević i Melodi, Bilja Krstić i Bistrik, Ana Sofrenović, Lena Kovačević, Amira Medunjanin i Ante Gelo, Iva Ikon, Jelena Žugić, grupa Luz Azul, tamburaški sastav La Banda, dečiji hor RTS-a, kvartet Intermeco...

Sva sredstva od prodatih karata za koncert ''Sa ženske strane jastuka'' biće iskorišćena za kupovinu pijanina studentu Beogradske akademije Ivanu Bašiću, dobitniku nekoliko međunarodnih nagrada koji nema svoj instument za vežbanje! Cena ulaznica je 1.200 dinara za sva sedista u sali. Radno vreme blagajne 9-15, subotom i nedeljom od 11-15 i dva sata pre svake predstave. www.zvezdarateatar.rs fb.me/zvezdarateatar.rs

"Velika mi je čast što su ove dame, kao značajna muzička imena, pristale da pevaju moje pesme. Naslov 'Sa ženske strane jastuka' je odlično smislio Peca Popović, jer se ove godine navršava tri decenije od izlaska albuma 'Sa druge strane jastuka'. To ne znači da će se koncertu pevati pesme samo sa tog albuma. Izbor pesama je na damama koje će ih pevati, kao i na ljudima iz BUNT-a. Jedva čekam da vidim kako će to izgledati u Zvezdari!", kaže Bajaga.

Dobrotvornim koncertom "Sa ženske strane jastuka" biće 9. novembra svečano završen treći BUNT festival, koji se održava od 1. do 9. novembra u Beogradu pod sloganom Klasika jeste za svakoga". Kompletan program festivala možete naći na http://bunt.rs/bt/.

Vlatko Stefanovski gost Džiboniju u Nišu

8/10/2015

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski biće specijalni gost Džiboniju (Gibonni) na njegovom koncertu 30. oktobra u hali "Čair" u Nišu.

"Vlatko je meni kao brat i strašno mi je drago što će biti gost na mom prvom koncert u karijeri u Nišu. Biće super, jer Vlatko ne svira da te zadivi intelektualno. On svira animalno, iskonski... kako treba", kaže Džiboni.Nekadašnji frontmen kultnog makedonskog benda Leb i sol Vlatko Stefanovski često sarađuje sa Džibonijem, kao na albumima "Judi, Zviri i Beštimje" (1999) i "Mirakul" (2001), kao i na brojnim koncertima. Uspešnu solo karijeru Stefanovski je nastavio prošlogodišnjim albumom "Seir".

"Kad radimo u studiju Stefanovski me pita o čemu je pjesma, pošto baš ne razumije sve riječi dalmatinskog slenga. Kod mu objasnim, on onda uzme neku drugu gitaru i da neki drugi zvuk. Vlatko sluša i zato može doći do čarolije. Moja gitara, koja nije gitara već veslo, za pet minuta u njegovim rukama zazvuči kao da je najskuplja na svijetu. Jer u Vlatku je muzika, nije u vratu na gitari", objašnjava Džiboni.

Ulaznica za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali "Čair", koji organizuje promoterska kuća Long Play, košta 900 dinara preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici i menjačnici "Pirana" u Nišu. Muzičar iz Splita, poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, kao u pesmama "Oprosti", "Žedam", "Libar" ili "Tempera", za niški koncert najavljuje "best of repertoar".

"Najveća zvijezda na mom koncertu je pjesma. A u Nišu će biti sve najbolje pjesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine. Moje pjesme su otvoreno pismo ljudima koji dolaze na moje koncerte, ljudima do kojih ja želim doći. Poziv mojoj sorti ljudi", kaže Zlatan Stipišić-DŽiboni.


https://www.facebook.com/events/104816763207209/

 Gibonni

Zlatan Stipišic Gibonni je hrvatski pevač, muzičar i kompozitor iz Splita. Potekavši u iz porodice sa snažnom muzickom tradicijom - njegov otac Ljubo Stipišić bio je poznati kompozitor - počeo je karijeru osamdesetih u heavi metal bendu Osmi putnik. Nakon raspada benda Stipišić seli u Zapadni Berlin i priključuje se nemačkoj grupi V2 za koju se pojavljuje kao autor pesama na albumu Out To Lunch. Kao studijski muzičar je sarađivao s legendarnom nemačkom hevi metal grupom Rage na albumu Invisible Horizons. Pod tim imenom počinje solo karijeru u devedesetima sa pesmama koje spajaju elemente roka i dalmatinske etno muzike, stekavši brzo veliko sledbeništvo, posebno medu mladima u Hrvatskoj. Gibonnijeva popularnost nastavila je da raste preko granica Hrvatske i trenutno je jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara bivše Jugoslavije. Gibonni je napisao pesmu "Cesarica" za Olivera Dragojevića, koja je postala ogroman hit i najemitovanija pesma u Hrvatskoj devedesetih. Zlatan Stipišić 2003. godine postaje UNICEF-ov ambasador dobre volje i uključen je u mnoge humanitarne koncerte i organizacije za borbu protiv gladi i siromaštva.
Diskografija
1991 Sa mnom ili bez mene, Croatia Records
1993 Noina arka, Croatia Records
1994 Kruna od perja, Croatia Records
1997 Ruža vjetrova, Croatia Records
1999 Judi, zviri i beštimje Dallas Records
2001 Mirakul, Dallas Records
2006 Unca fibre, Dallas Records
2010 Toleranca, Dallas Records
2013 20th Century Man, Dallas Records
http://gibonni.com/ https://www.facebook.com/pages/GIBONNI-Official-FanClub/131462252329?sk=wall

VLATKO STEFANOVSKI

Vlatko Stefanovski bio je jedan od osnivača, gitarista, pevač i autor izuzetno cenjenog skopskog džez-rok-etno sastava Leb i sol, koji je objavio 14 albuma. Od sredine devedesetih Stefanovski razvija uspešnu solo karijeru s albumima kao što su "Cowboys & Indians", "Sarajevo", "Vlatko Stefanovski trio", "Kula od karti", "Thunder from the blue sky" i drugi i suraduje s još jednim sjajnim gitaristom, Miroslavom Tadićem, s kojim snima albume "Krushevo", "Treta majka", "Live in Belgrade" i "Live in Zagreb". Poslednjih godina Stefanovski je svirao i snimao širom sveta s vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i drugi. U međuvremenu je stvarao muziku za film, teatar i balet. Takođe je nastupao s brojnim orkestrima i ansamblima kao što su London Simphony Orchestra, MDR Leipzig Simphony Orchestra, Monte Carlo Philcharmony Orchestra, Tonkunstler orchestra from Vienna, Simphonieta Orchestra from Sophia, Slovenian philharmony orchestra - Ljubljana, Student symphony orchestra from Skopje Macedonia, FoolCool Jazz big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV big band, RTV Srbija Big band...

www.vlatkostefanovski.com.mk


Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193

KONCERTI

Bajaga i Instruktori

23.6. Arsenal Fest, Kragujevac
2.7. Ok Fest, Tjentište
23.7. Drinska regata, Bajina Bašta
29.7. Šabački letnji festival
11.8. Lake Fest, Nikšić


 
 

Čikaške perverzije

29.6. Sava centar Beograd 20:00

Festival 5 do 100

4.7. Niška tvrđava - Galija, Van Gogh, Novembar 20:00

PRETRAGA

INFO

IZDVAJAMO