SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

Strana: «   | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |   »


Dubioza diplomirala Studenjak, razvalila Zidić

21/3/2014

Dubioza kolektiv pred veliki koncert 5. aprila u Kombank areni obradovala je fanove u Beogradu sa dve besplatne mini svirke - u četvrtak uveče preko 2.500 fanova prepunilo je prostor ispred Letnje pozornice Studentskog grada, dok je u petak oko podneva njih oko hiljadu zakrčilo plato ispred Dom omladine (DOB)!

Obe svirke momci iz benda otprašili su na akustičnim instrumentima pokazavši da energija ne dolazi samo iz struje, najavivši Beograđanima kakva ih tek ludnica očekuje kad iz sve snage grunu 5. aprila u Areni.Dubioza je u Studenjaku i "na Zidiću" ispred DOB-a pripremila za raspevane fanove poseban "anplagd" program koji je, pored hitova kao što su "Volio bih", "Tranzicija", "Kažu", "Vratiće se Valter"..., doneo i zanimljive mini obrade/prerade - "Zažmuri" Bajage i Instruktora je dobila izbornu konotaciju, a "Kreni prema meni" Partibrejkersa  je postala "Kreni ka areni".U Studenjaku je posebno bio fascinantan broj roditelja koji su došli da čuju Dubiozu sa podmlatkom, koji je varirao od klinaca u nižim razredima do beba u kolicima! Jedan dečačić je čak uspeo da se izgubi u gužvi, ali su članovi benda preko razglasa uspeli da mu pronađu roditelje.Oba dana razgrabljeno je nekoliko stotina plakata za koncert u Areni, koje su članovi benda strpljivo potpisivali usred stiske gomile fanova koji su ih opsedali nakon nastupa.

Društveno o(ne)svešteni bosanskohercegovački sastav Dubioza kolektiv održaće 5. aprila veliki beogradski koncert u Kombank areni, za koji su u prodaji nekoliko kategorija ulaznica prilagođenih, u ova krizna vremena, socijalnom statusu potencijalnih posetilaca.

"Vremena su kokuzna, ljudi zbog svjetske krize nemaju ni za rizle, pa čekaju nekog novog Waltera da ih izvadi iz ekonomskog belaja. Zbog toga smo željeli da cijene ulaznica budu recesijske, pa da bar malo olakšamo tranziciju iz kolektivne dubioze u kojoj se nalazimo", poručuje Dubioza kolektiv.

U tom duhu stanovništvo može kupiti ulaznice u sledećim kategorijama na blagajni Kombank arene, u prodavnici "Jugoton" (Nušićeva 27) i preko mreža Eventim, Ticketline i Gigstix:

Pojedinačna karta za parter "Recesija" - 1.000 dinara.

Grupna karta za parter "Kolektivna dubioza" - ako kupite odjednom pet ulaznica (po 1.000 dinara za svaku, ukupno 5.000 dinara) šesta vam sleduje besplatno! "Kolektivna dubioza" može se kupiti od 20. januara radnim danima od 12:00-15:00 isključivo u sedištu Long Play-a, Majke Jevrosime 42/19 u Beogradu.

Karta za tribine (Nivo 200) "Tranzicija" - 1.250 dinara.

Fan pit karta "Walter" - 1.500 dinara.

Karta za VIP ložu "Making Money" - 4.000 dinara!

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/dubioza-kolektiv-beograd-kombank-arena-629475/performance.html

http://ticketline.rs/shop_ticketline.asp?NewAction=1&HitID=638989034-0002&LangID=3&EditionID=3&KeyID={85036DAF-394E-47D8-9A40-7C85BBEE1631}&ActionID=0&StepID=0&EventcategoryID=1&ConcertID=8167

http://gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/457-dubioza-kolektiv-05042014

Gentleman, Stefanovski, Bjesovi... na Arsenal festu 4!!!!

19/3/2014

Rege muzičar Gentleman (Džentlmen), legendarni gitarista Vlatko Stefanovski i alternativni sastav Bjesovi prvi su poznati izvođači četvrtog Arsenal festa koji će biti održan 26, 27. i 28. juna u Kragujevcu.

Poznat po hitovima kao što su "Superior", "You Remember", "Live Your Life", "Heart of Rub-A-Dub" i "In My Arms", Gentleman kaže da se sa zadovoljstvom vraća pred srpsku publiku sa svojim pratećim bendom Evolution."Spisak pesama koje ćemo izvesti napraviću na licu mesta. Kad vidim ljude koji budu došli da nas čuju i osetim šta bi želeli da čuju. Nastup mora biti fleksibilan, raznolik i spontan. Tek kad vidim nasmejana lica u publici, znam da sam postigao cilj", poručuje Genleman.Prvi put na Arsenal festu biće i Vlatko Stefanovski, nekadašnji vođa benda Leb i sol koji uspešnu solo karijeru nastavlja novim CD albumom "Seir", sa koga su singl/spotovi "Superheroi", u kome gostuje glumac Rade Šerbedžija, i lagana akustičarska "Deca na sunceto" radena za istoimeni predstojeći film."Mislim da je seir turcizam, a to je jedna omiljena balkanska disciplina kad niste previše aktivni, kad ste promatrač, sa laganom ironijom i cinizmom posmatrate svet oko sebe. Mi u Makedoniji to često radimo, umesto da uzmemo motiku i kopamo, radimo, mi samo promatramo, gledamo i komentarišemo kako drugi rade", objašnjava Stefanovski.

"Komšije, vidimo se uskoro!!!", poručuje kratko Zoran Marinković, frontmen gornjomilanovačkih Bjesova, jednog od najznačajnijih alternativnih sastava Srbije, zahvaljujući antologijskim albumima "Bjesovi" (1994), sa koga su "Ime", "Vraćam se dole", "Vreme je"..., i "Sve što vidim i sve što znam" (1997).

Bend je poslednji studijski CD "Bolje ti" objavio 2009. godine, a trenutno imaju završen album obrada rok pesama sa srpsko-hrvatskog govornog područja. Objavili su već kao singlove obrade Braće Left "Aikido", Majki "Lutak iskrivljenog lica", "Svetla, svetlosti" Asima Sarvana...Imena ostalih izvođača i kompletnu satnicu festivala saopštićemo u narednim nedeljama.

U početnom promotivnom periodu može se od 20. marta kupiti samo komplet ulaznica za sve tri večeri za 1.500 dinara premo mreže Eventim, u Domu omladine Kragujevca i Plazi.

Arsenal fest već nekoliko godina unazad dovodi najznačajnije pop i rok izvođače i najzanimljivije mlade snage iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije u fantastičan prostoru na otvorenom nedaleko od centra Kragujevca - "Knežev arsenal" (Main Stage) i obližnju "Zastavinu baštu" (Garden Stage).

Na dosadašnjim izdanjim Arsenala svirali su Partibrejkers, Dubioza kolektiv, Bajaga i Instruktori, Rundek Cargo Trio, Goblini, Hladno pivo, Darkwood Dub, Rambo Amadeus, Babe, Ritam nereda, Block Out, Stereo MC's, Therapy?, Marko Nastić, Eva Braun, Kanda KOdža i Nebojša, Goribor, Eyesburn...
 
http://arsenalfest.rs/


GENTLEMAN


Nemac Tilman Oto, poznatiji danas kao Gentleman od svoje 17. godine posećuje Jamajku i otud njegova neobična ljubav, bolje rečeno strast ka regeu. Sa svojim prvim albumom "Trodin On" (1999) pokreće novi talas rege muzike u Nemačkoj, a drugi "Journey To Jah" (2002) omogućuje mu da se probije na šire svropsko tržište. Krupan korak napred je treći studijski album "Confidence" (2004) kojim postaje svetska rege senzacija, zahvaljujući hitu "Superior", a status jednog od najzanimljivijih svetskih rege muzičara održava albumima "Another Intensity" (2007), "Diversity" (2010) i poslednjim "New Day Dawn" (2013).

Album je poneo naziv po pesmi "New Day Dawn" u kojoj se getleman poigrava sa činjenicom da 21. decembra 2012. godine nije došlo do smak sveta, kako su neki predviđali. Album donosi i introspektivnu baladu "Memories", pokretačke pesme kao "Humanity’s Glory" i "The Journey", ali i smirujuće "Walk Away", "Where Is The Love", "Wings To Fly"...

"Svaka pesma na albumu 'New Daya Dawn' je jedinstvena i ima svoju posebnu temu, svoju posebnu dušu. Muzika je više od zabave, ona zalazi mnogo dublje. Poenta je u prevazilaženju granica, rušenju pretpostavljenih obrazaca i
sakupljanju novih iskustava. Za mene muzika uvek ima terapeutsko dejstvo", objašnjava Gentleman.

http://www.gentleman-music.com/VLATKO STEFANOVSKI

Vlatko Stefanovski bio je jedan od osnivača, gitarista, pevač i autor izuzetno cenjenog skopskog džez-rok-etno
sastava Leb i sol, koji je objavio 14 albuma. Od sredine devedesetih Stefanovski razvija uspešnu solo karijeru s
albumima kao što su "Cowboys & Indians", "Sarajevo", "Vlatko Stefanovski trio", "Kula od karti", "Thunder from the blue sky"  i drugi i suraduje s još jednim sjajnim gitaristom, Miroslavom Tadićem, s kojim snima albume "Krushevo", "Treta majka", "Live in Belgrade" i "Live in Zagreb".

Poslednjih godina Stefanovski je svirao i snimao širom sveta s vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i drugi. U međuvremenu je stvarao muziku za film, teatar i balet. Takođe je nastupao s brojnim orkestrima i ansamblima kao što su London Simphony Orchestra, MDR Leipzig Simphony Orchestra, Monte Carlo Philcharmony Orchestra, Tonkunstler orchestra from Vienna, Simphonieta Orchestra from Sophia, Slovenian philharmony orchestra - Ljubljana, Student symphony orchestra from Skopje Macedonia, FoolCool Jazz big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV big band, RTV Srbija Big band...

www.vlatkostefanovski.com.mk


BJESOVI

Bjesove su 1990. osnovali pevači i do 1997. autori većine pesama, Zoran Marinković i Goran Marić. Bjesovi su do
danas izdali šest albuma, a najveći uspeh grupa je postigla sa drugim poznatim kao "Bezimeni".Pola godine pred svoj "raspad" 27. septembra 1997. posle koncerta u njihovom matičnom gradu, u Gornjem Milanovcu, Bjesovi izdaju treći album "Sve što vidim i sve što znam" sa, uslovno rečeno, optimističnijim temama - utemeljenim na religioznoj tradiciji.

Bjesovi 2000. ponovo počinju sa radom, ali ovaj put sa samo jednim pevačem Marinkovićem, koji od tog trenutka pa na dalje vodi Bjesove, u kreativnom i idejnom smislu. Live albumom “Na živo” (2003) obnovio je gradivo sa prethodnih albuma, dodajući na "staru" priču još tri nove pesme. Bjesovi 2004. izdaju video samizdat sa koncerta u beogradskom klubu KST od 23.05.2003. godine. Ceo tiraž besplatno su podelili publici, prijateljima i kritici, želeci da na ovaj nacin iskažu sopstveno protivljenje, novouspostavljenom liberalno kapitalističkom sistemu u zemlji, gde je sve na prodaju, gde sve ima svoju cenu, i gde se čovek vrednuje isključivo u skladu s debljinom svog novčanika.

Konačno, 2009. Bjesovi izdaju zadnji, "dupli" album, “Bolje Ti”, sastavljen od CD-a sa devet pesama u audio formatu, i pratećeg DVD-a sa vizuelnim varijacijama istih muzičkih tema.

Trenutno Bjesovi važe za jedan od koncertno najatraktivnijih i najaktivnijih rok bendova u Srbiji. Za više od 20
godina svojeg postojanja Bjesovi stekli su zavidan kultni status kod publike, koja sa nestrpljenjem i zanimanjem
iščekuje svaki njihov naredni potez, jer je isti ovaj bend uvek išao korak ispred logičnih očekivanja, a to je
valjda i jedna od glavnih karakteristika prave umetnosti.

Bjesovi 2014:

Zoran Marinkovic - vokal
Marko Markovic - bas
Ivan Kovacevic - gitara
Dragan Arsic - gitara
Slobodan Vukovic - gitara
Ramon Hamel - bubanj
Miroslav Marjanovic - bubanj

www.bjesovi.rs
www.zoranmarinkovic.rs

Dubioza kolektiv: Akustične svirke u Beogradu

18/3/2014

Balkan-ska-pank-dab bend Dubioza kolektiv pre velikog koncerta u Kombank areni 5. aprila prirediće za Beograđane čak dve besplatne promo svirke na otvorenom!

Bosanskohercegovački bend će nastupiti sa malim akustičnim setom u četvrtak 20. marta (19:00) na Letnjoj pozornici u Studentskom gradu i u petak 21. marta "na Zidiću" ispred Doma omladine Beograda (13:00)! 


Obe besplatne svirke biće prilika za da se fotografišete sa članovima benda, i dobijete potpisan plakat za koncert u Kombank areni 5. aprila.
 
"Nadamo se da će izlaznost u Areni 5. aprila biti veća nego na nedavno završenim izborima u Srbiji, da ćemo osvojiti povjerenje i glasove publike te da neće biti preveliki postotak bijelih glasačkih listića i falsifikovanih ulaznica", poručuju momci iz benda.
 
Dubioza kolektiv upravo je objavio novi spot za "supermarket akustičnu" verziju pesme "Kupi", koji je snimljen simbolično u jednom supermarketu prilikom nedavnog boravka u Makedoniji, sasvim odgovarajućoj scenografiji za stihove:
 
"Jeftino smo kupljeni, demokratski rafinirani
Sada smo na rasprodaji, malo hipnotizirani
Zabavi me zabavi da mozak mi olabavi
Jer šoping je postao narodni doping"

 Društveno o(ne)svešteni bosanskohercegovački sastav Dubioza kolektiv održaće 5. aprila veliki beogradski koncert u Kombank areni, za koji su u prodaji nekoliko kategorija ulaznica prilagođenih, u ova krizna vremena, socijalnom statusu potencijalnih posetilaca.

"Vremena su kokuzna, ljudi zbog svjetske krize nemaju ni za rizle, pa čekaju nekog novog Waltera da ih izvadi iz ekonomskog belaja. Zbog toga smo željeli da cijene ulaznica budu recesijske, pa da bar malo olakšamo tranziciju iz kolektivne dubioze u kojoj se nalazimo", poručuje Dubioza kolektiv.

U tom duhu stanovništvo može kupiti ulaznice u sledećim kategorijama na blagajni Kombank arene, u prodavnici "Jugoton" (Nušićeva 27) i preko mreža Eventim, Ticketline i Gigstix:

Pojedinačna karta za parter "Recesija" - 1.000 dinara.

Grupna karta za parter "Kolektivna dubioza" - ako kupite odjednom pet ulaznica (po 1.000 dinara za svaku, ukupno 5.000 dinara) šesta vam sleduje besplatno! "Kolektivna dubioza" može se kupiti od 20. januara radnim danima od 12:00-15:00 isključivo u sedištu Long Play-a, Majke Jevrosime 42/19 u Beogradu.

Karta za tribine (Nivo 200) "Tranzicija" - 1.250 dinara.

Fan pit karta "Walter" - 1.500 dinara.

Karta za VIP ložu "Making Money" - 4.000 dinara!

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/dubioza-kolektiv-beograd-kombank-arena-629475/performance.html

http://ticketline.rs/shop_ticketline.asp?NewAction=1&HitID=638989034-0002&LangID=3&EditionID=3&KeyID={85036DAF-394E-47D8-9A40-7C85BBEE1631}&ActionID=0&StepID=0&EventcategoryID=1&ConcertID=8167

http://gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/457-dubioza-kolektiv-05042014

Dubioza kolektiv otkazuje koncerte!

11/3/2014

Bend Dubioza kolektiv saopštio je danas da je zbog trenutne situacije u Bosni i Hercegovini odlučio otkazati sve dogovorene komercijalne koncerte u toj zemlji u ovoj godini, uključujući onaj zakazan za 1. jun u SC Kantarevac u Mostaru.

"Ove godine najbitnije stvari za naše društvo dogoditi će se na ulici. Stoga smo odlučili da sviramo besplatno na ulici za raju i da se na taj način solidariziramo i podržimo sve građane koji se bore za bolji sistem", objašnjavaju članovi benda.

Odluka Dubioza kolektiva odnosi se samo na protestima zahvaćenu BiH, i ne odnosni se na zemlje u kojima protesta nema.

U Srbiji Dubioza kolektiv će u skladu sa ranijom najavom održati veliki beogradski koncert u Kombank areni 5. aprila.
Više o koncertu:
http://www.longplay.rs/koncerti_more.php?id=94
Bosansko-hercegovački bend Dubioza kolektiv, kog očekuje veliki beogradski koncert 5. aprila u Kombank areni, objavio je krajem februara novi spot "Tranzicija" sa aktuelnog albuma "Apsurdistan".

Iz Dubioza kolektiva navode da je budžet za snimanje spota za pesmu "Tranzicija" iznosio čitavih nula konvertibilnih maraka, ali da nije reč o nekom jeftinom radu snimljenom mobilnim telefonom. Pitate se kako je to moguće? Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan.

"Mi smo ponukani praksom naših vlastodržaca odlučili da spot jednostavno ukrademo. Klepili smo kratki film Zoke Ćatića koji nam se jako svidio i podmetnuli svoju muziku ispod. O tome gospodin Ćatić još uvijek ništa ne zna. Ako bude negodovao zbog zloupotrebe njegovog filma, nećemo mu se javljati na telefon i pravićemo se blesavi", saopštava Dubioza kolektiv.


Dakle, u spotu su zloupotrebljene scene iz filma "Fasunga". Scenarista i režiser je Zoka Ćatić, glumi Bogdan Milićević, kamerman je Mirza Ajnadžić, a montažer Damir Bašić.
 
Album "Apsurdistan" i dalje se može besplatno preuzeti sa zvanične strane benda: http://dubioza.org/

Trostruki trijumf Bajage u Zagrebu, slede Dubrovnik, London...

11/3/2014

Bajaga i Instruktori počeli su slavljeničku turneju povodom tri decenije postojanja sa tri rasprodata klupska koncerta 6, 7. i 8. marta u Tvornici, pred ukupno oko 5.000 Zagrepčana!

Nakon Zagreba, Bajaga i Instruktori posle više od dve decenije vraćaju se u Dubrovnik, gde sviraju 30. aprila u klubu "Revelin", a idu i do Londona za koncert 31. maja u čuvenom "100" klubu u Oxford Street-u! Na turneji povodom tri decenije od izlaska albuma "Pozitivna geografija" i osnivanja benda svira se u Inđiji 26. aprila, 6. juna u Ljubljani, 18. avgusta u Raškoj... 

)  

Na koncertima u Tvornici, posvećenim Draženu Vrdoljaku (1951-2008), rok posleniku zaslužnom za organizaciju njhovog prvog koncerta 12. aprila 1984. godine u klubu "Kulušić", Momčilo Bajagić i njegov bend ponudili su tri različite set liste, a specijalni gosti bili su nekadašnji Instruktor Dejan Cukić i stari saradnik gitarista Davbor Rodik.

)

Hrvatski mediji sa hvalospevima pišu o koncertima Bajage i Instruktora u Tvornici, pa tako Zlatko Gal (Gall) iz Slobodne Dalmacije kaže da je "s čak tri gitarista u prvom planu, Rodikom kao gostom, golemom energijom koju uvijek unose Žika (Milenković) i Dejan kad se nađu iznova na sceni, s odličnom uigranom ritam-sekcijom i pouzdanim (Sašom) Loknerom, Bajaga zvučao sjajno".

"Konačno, on nije samo rutiner s lijepom dozom šarma, zbog kojeg se i dalje vrišti u prvim redovima i 'pohodi' iza pozornice na 'fotkanje' nakon koncerta, već – prije i poslije svega – izvođač koji se, uz nesmanjenu podršku i mlađahne i vremešne publike, osjeća baš ugodno u vlastitoj koži, diskografiji i biografiji", ističe Gal. 

http://www.slobodnadalmacija.hr/Scena/Spektakli/tabid/79/articleType/ArticleView/articleId/238280/Default.aspx

Primetivši da je "Bajaga u ludo dobrom ritmu započeo trodnevni glazbeni tulum", portal www.tportal.hr izveštava da su prve večeri "u nešto više od dva sata Bajaga i Instruktori glazbeno prošetali svojom bogatom karijerom, opalivši blok novijih pjesama, ali ne zaboravivši ni na klasike poput 'Gore dole', 'Tišina', 'Limene trube', 'Tamara', 'Kad hodaš', 'Jahači magle', koju su otpjevali s Dejanom Cukićem, i za sam kraj - 'Zažmuri'". 

http://www.tportal.hr/showtime/glazba/319923/Bajaga-u-ludo-dobrom-ritmu-zapoceo-trodnevni-glazbeni-tulum.html

Novinarka muzičkog portala www.ravnododna.com Željka Novosel primećuje da se "Bajaga gotivno nosi, a bend ga prati pa je upravo veselje vidjeti ih u tako dobroj formi, i u pojavnom i u zvučnom smislu".

)


"Bajaga i Instruktori imaju dovoljno materijala u tri večeri održati sasvim različite koncerte, uz najbitniju stvar da kvaliteta nije upitna. Od 'Pozitivne Geografije' dug je put do ove razine pozitivne taštine i dosljednosti, uz to teško je biti pravi fan nekome i dozvoliti mu da se pokvari. Bajaga i Instruktori i dalje stare kao jako dobra berba, a baza njihovih fanova u Zagrebu i dalje je srčana i obnavlja se nekim novim dječacima i djevojkama", ocenjuje Novosel.

http://www.ravnododna.com/bajaga-u-tvornici-godine-prolaze-nizu-se-obljetnice/

U izveštaju sa poslednje večeri naslovljenom "Suvereni hat trick Bajage za 30 godina solo-karijere", Zoran Tučkar iz muzikog portala www.muzika.hr ističe da su "rakete od nota letjele u svim smjerovima na gušt publike i izvođača".

"Bajaga je također profitirao od klupskog konteksta, u kojem se 'sve vidi i čuje i nema prostora na vožnju na autopilotu'. Odjenut u majicu grupe The Ramones, Bajagić je bio spreman na vožnju do kraja, pa čak i po cijenu pucanja glasa, koji ga je vrlo solidno držao, pa čak i na čvršćim rock brojevima kao što je '220 u voltima'", kaže Tučkar.


http://www.muzika.hr/clanak/45662/izvjestaji/suvereni-hat-trick-bajage-za-30-godina-solo-karijere.aspx

Long Play

Goblini razneli Halu sportova!

9/3/2014

Pankeri Goblini u subotu uveče u punoj Hali sportova u Beogradu, pred oko 4.000 posetilaca održali su spektakularan, svoj najveći dosadašnji koncert u karijeri, obeleživši 22 godine postojanja, dve decenije od izlaska prvog albuma i promovisali novi CD “Roba s greškom”.

Goblini su potpomognuti sjajnim gostima - Partibrejkers Cane i Anton, Dr. Pop i Radule iz Atheist Rapa, duvačka sekcija - priredili nezaboravan, energijom nabijen dvoipočasovni nastup izvevši čak 33 pesme, uz prateći pank delirijum u publici!


Koncert je simbolično otvorio hit singl sa poslednjeg albuma “Deca iz komšiluka” Na velikoj pozornici svi iz benda osim frontmena Branka Golubovića-Goluba koji se pojavljuje koji sekund kasnije, pred prvu strofu, obučen po modi iz spota „Evropo“ – u kiltu, a prvi zvuci sa bine bili su dovoljan okidač za prvu šutku u parteru.

„Dobro veče, dobri ljudi. Rekli smo da ćemo da uradimo taj jebeni album, nismo vas razočarali“, poručio je Golub, da bi se odmah zatim desio prvi delirijum uz jednu od najstarijih njihovih tema, „LSD se vraća kući“, odnosno, popularne „Jagode“. Da je ovo i promocija novog albuma, brzo nas je podsetila „Jedan na jedan“, a na staro vratio „Dr. Hoffman“.


Pomenuo je Golub da je mnoštvo muzičkih događaja te osme martovske večeri u Beogradu, uz zahvalnost publici što je izabrala baš njihov koncert, i kao prigodnu pesmu najavio „Ona misli da zna“. Vojska Goblina već tad je bila spremna da uglas iznese „himnu“, kako Šapčani zovu „Ima nas“, a na nju je sjajno legla „Evropo“. Sve to je tek bilo zagrevanje da se sledeće tri („Luna“, „U magnovenju“, „Poguban po ostale“) otpraše u nizu, bez sekunda pauze, a uz prvu je stigla prikladna poruka – „Zajebite droge“.

Usledio je svečani trenutak. Goblini su, za sve ove godine postojanja, od mnogih medija dobijali razne nagrade. Ovom prilikom, oni su rešili da izdvoje jedan od njih, Radio Beograd 202, i „revanširaju“ se plaketom, a priznanje je, u ime kuće, primila Snežana Grujić.

Za to vreme, na scenu su izašli prvi gosti. Duvačka sekcija u sastavu Kojot (Eyesburn) – trombon, Bora (DLM) – truba i Dule (Plejboj, Eyesburn...) – saksofon u značajnoj meri obojila je zvuk na albumu „Re-Contra“, (1999.), koncertno sećanje je upriličeno uz „Nagradu“ i „Trag“. Usledio je još jedan preskok sa „ranih radova“ („Sam-phone-glas“) na aktuelne („Pozdrav suncu“, „Idemo“), pa čuvena himna iz doba posleponoćnih radosti sa TV Palme, „Bolje soko u ruci nego guska u krevetu“. „Bile su to zlatne devedesete, eto toliko smo u k...u“, otelo se Golubu. Još jedna „himna“ – „Punk’s’ Not Dead“ ponovo je, očas posla, sjedinila glasove i pocepala grla, a onda – osvrt na aktuelnu političku situaciju u Ukrajini.

Zapitao se Golub šta im je sve to trebalo, da prolaze kroz, kako je rekao, sranja kroz koja smo i mi prošli i, u to ime, najavio „miroljubivu rusku pesmu o seksu“, „Cipjonku“ uz koju je, očekivano, nastao pravi rusvaj u hali. Bez predaha je usledila „Kao da“, a onda su u pomoć pritekla  „braća Novosađani“ Dr Pop i Radule. Zajedno su otprašili „Pilote“ Ateista, a Radule je pojačao gitare i za „Daleki put“. Da Goblini imaju te večeri još mnogo toga da poruče, pokazao je nastavak – „Privatni rat“, pa „Dan posle“ za koju je Golub priznao da je ukradena, a o valjanosti čuvanja tradicije progovorila je još jedna aktuelna „Pečenja i rakije“. Poznata melodija iz osamdesetih najavila je novu ludačku šutku, sasvim očekivanu uz „Anja, volim te“. Izgleda da se tada i obezbeđenje na tren opustilo pa je jedan momak našao put do bine i Goluba.


Posle „Ne trebam nikome“ i „Kupi me“ vreme je bilo za – iznenađenje večeri. Sve je Golub otkrio pomenuvši da je, ranih osamdesetih, čuvši „1000 godina“ poželeo da i on to radi. Zoran Kostić Cane i Nebojša Anotnijević Anton, Partibrejkers! Nije, međutim, na repertoaru bio pomenuti hit koji je lansirao Brejkerse, već jedna pomalo zaboravljena i, interesantno, nikada uživo izvođena stvar.. „Ne znam gde su se setili ove stvari koju ćemo da vam sviramo, al’ ajde“, takav je uvod Cane napravio za  „Ja sam doktor“ - koji je lekovito protutnjao uzavrelom Halom sportova u izvođenju supergrupe Partibrejkers/Goblini.
„Splet okolnosti“, „Sedam“ i, tek tada, ona za koju se zna da završava zvaničan deo, „Voz“. Njegovo kloparanje je iznova napravilo haos da se tada, posle dva sata ljutog pank roka bez predaha, već postavljalo pitanje – odakle više energije, i bendu i publici.

Povlačenje sa scene te reda radi, a onda, po povratku na bis, ponovo uz Dr. Popa, podsećanje na lude KST-ovske dane i gitarsku obradu „Tamare“ Borisa Novkovića. Obezbeđenje je sada spremno dočekalo želju još jednog momka da se pridruži bendu na bini, ali se ni on nije dao. Situaciju je pacifistički (ne radi džabe u mirovnoj misiji u Pakistanu) Golub rešio zamolivši „sekjuriti“ da popusti, i molba je uslišena.

Poslednji nalet energije donele su himnične reprize „Ima nas“ i „Dece iz komšiluka“, i onda, „Za Lorenu“, za definitivan kraj, uz obećanje da slede novi susreti što, iz perspektive ovakvog koncertnog trijumfa, deluje sasvim smisleno i logično.

Atmosferu pred Gobline na pravi način je zagrejao bend sa kojim tesno sarađuju poslednjih godina, Grate. Novosađani su se u sedam pesama, pred već solidno popunjenom dvoranom predstavili energično i bez pardona prema aktuelnoj političkoj garnituri, i nesumjivo su regrutovali određeni broj novih poštovalaca pred narednu beogradsku svirku koja sleduje već u petak 14. marta u Božidarcu, u sklopu „Vračar Rocks“ festivala.

Long Play

Goblini 8. marta u Hali sportova, spremna iznenađenja!

7/3/2014

Pankeri Goblini održaće sutra, 8. marta (20:30) veliki beogradski koncert u Hali sportova, gde promovišu novi CD album "Roba s greškom", a frontmen Branko Golubović-Golub najavljuje "odličnu svirku i par istinskih iznenađenja!"

"Ispred nas svira odlični novosadski bend Grejt (Grate), a tokom našeg nastupa biće gostiju, smatramo izuzetno zanimljivih, ali ne bi da ih otkrivam i sve pokvarim. U svakom slučaju sviraćemo oko dva sata. Pored toga što je ovo promocija novog, navršava se 22 godine postojanja benda i 20 godina od prvog albuma tako da ćemo ljudima ponuditi presek naše karijere", najavljuje Golubović.

http://www.youtube.com/watch?v=NvFdk_QPifU

Za bend koji je krenuo u nevreme smutnih devedesetih, potom prekinuo rad u naponu snage 2001. godine usled Golubovog odlaska u inostranstvo, i konačno nenadano se vratio koncertno 2010. godine i jesenas diskografski albumom "Roba s greškom", koncert u Hali sportova biće najveći samostalni koncert u karijeri, koji će biti kako članovi Goblina smatraju "preloman trenutak u radu benda".

"Cilj nam je da dokažemo da možemo u Halu sportova. Da nam je ovo eko predložio pre četiri godine ne bih mu verovao, a pre 20 godina samo bih se nasmejao. Očekujemo sjajnu atmosferu i potrudićemo se da do nje i dođe, naravno uz žestoku svirku", kaže frontmen šabačkog benda poznatog po hitovima "Cipjonka", "U magnovenju", "Daleki put", "Luna", "Deca iz komšiluka...


Ulaznica za koncert košta 1.000 dinara (dok je fan pit već RASPRODAT!) a prodaja ide preko mreža Eventim, Gigstix i Ticketline i u Beogradu u "Jugotonu" (Nušićeva 27), kao i na blagajni Hale sportova.

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/goblini-beograd-hala-sportova-608040/performance.html

http://gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/431-goblini-08032014

http://ticketline.rs/shop_ticketline.asp?NewAction=1&HitID=638938740-0002&LangID=3&EditionID=3&KeyID={5D87317A-4620-4481-8F29-996C9D777E5F}&ActionID=0&StepID=0&EventcategoryID=1&ConcertID=7724

Goblini uprkos kiši napravili gužvu u Beogradu!

5/3/2014

Pankeri Goblini, pred koncert 8. marta u Hali sportova, danas su žestoko otprašili 15-minutnu svirki za gomilu fanova koji su uprkos laganoj kiši i lošem vremenu napunili plato ispred Doma omladine Beograda!

Kratak eksplozivni nastup, uz horsko pevanje i očekivanu šutku ("Pečenja i rakije", "Luna", "U magnovenju", "Evropo" i "Daleki put"), poslužio je Goblinima kao zagrevanje i najava za pank spektakl koji pripremaju u Hali sportova 8. marta (20:30)."Hvala ljudi vidimo se u subotu!", kratko je poručio frontmen Branko Golubović-Golub, a članovi benda su potom ostali još preko sat vremena u DOB-u kako bi samo za tu priliku potpisivali koncertne plakate za stotinjak fanova.Kultni pank rok sastav Goblini održaće 8. marta veliki beogradski koncert u Hali sportova, na kom će promovisati jesenas objavljeni 14 godina iščekivani povratnički CD album "Roba s greškom". Organizator koncerta i izdavač albuma je promoterska kuća Long Play.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10203105204896814&set=vb.70031025529&type=2&theater

Ulaznica za koncert košta 1.000 dinara (dok je fan pit već RASPRODAT!) a prodaja ide preko mreža Eventim, Gigstix i Ticketline i u Beogradu u "Jugotonu" (Nušićeva 27).

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/goblini-beograd-hala-sportova-608040/performance.html

http://gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/431-goblini-08032014

http://ticketline.rs/shop_ticketline.asp?NewAction=1&HitID=638938740-0002&LangID=3&EditionID=3&KeyID={5D87317A-4620-4481-8F29-996C9D777E5F}&ActionID=0&StepID=0&EventcategoryID=1&ConcertID=7724

Eldorado: Roknuo tajkuna, uzeo dva milijuna!

4/3/2014

Bend Eldorado objavio je novi singl/spot "Roman o džambo gitari" za koji frontmen Milutin Petrović kaže da ovih nedelja dobija značenje protestne pesme jer odslikava osećanja siromašnih ljudi širom sveta referenom u kome je glavni junak "roknuo tajkuna, uzeo mu dva milijuna i zapalio preko bare".

Spot "Roman o džambo gitari" sastoji se od snimaka sa nedavnog koncertu Eldorada u Domu omladine Beograda, kojima je montažerka Katarina Kolar dodala gomilu prelepih kadrova Menhetna, kao i snimke demonstracija u Bosni, Ukrajini, Egiptu, Francuskoj, Londonu, na Vol Stritu i u Devosu.

Spot sadrži i kadrove iz filma "Mlad i zdrav ko ruža" Joce Jovanovića u kojima, ističe Petrović, "on sve anticipira još početkom sedamdesetih...""Ovo je treći singl sa CD albuma 'Eldorado' i moja omiljena pesma na njemu, ali nismo je odmah puštali zato što ima četiri dugačke strofe i traje više od pet minuta. Kao one Dilanove pesme u kojima stalno ima još nešto novo da se otpeva...", objašnjava Petrović.

 
Eldorado se zahvaljuje Miodragu Medenici na GoPro snimcima, kao i Domu omladine Beograda i Višoj školi elektotehnike i računarstva na snimku koncerta.
 
O nastanku pesme "Roman o džambo gitari" autor, pevač i gitarista Eldorada (nekadašnji član kultnog sastava Heroji, poznat i kao režiser filmova "Zemlja istine, ljubavi i slobode, "Agi i Ema"...) Petrović kaže:

- Pre par godina je bila ideja za roman koji je trebao da se zove po mojoj omiljenoj gitari, Gibson modelu "J-200". Muž i žena žive u Grinidž vilidžu u Njujorku, on svira gitaru a ona piše roman. U romanu dvoje u Beogradu pljačka tajkuna i beži u Ameriku. U "stvarnosti" žive normalnim, ispunjenim i opuštenim životom, a u romanu se govori o siromaštvu i večitoj muci nas luzera u zemljama poput Bosne, Ukrajne, Srbije, Egipta, ali i svih zemalja gde milioni ljudi škrguću zubima od muke i besa... A onda kao u priči o leptiru koji sanja da je čovek shvatamo da oni u stvari žive u Beogradu a sanjaju da su roknuli tajkuna i zapalili preko bare gde će on svirati J-200 a ona pisati roman... Mrzelo me da pišem roman ili scenario pa sam to stavio u pesmu.

Beogradsku supergrupu Eldorado, uz Petrovića čine i basista Zdenko Kolar (Idoli, Vlada Divljan, Zona B), gitarista Dušan Duda Bezuha (Tilt, Zona B, Ðorđe Balašević) i bubnjar Dušan Ristić-Rista (Zona B). Debitantski CD album "Eldorado" krajem prošle godine objavila je promoterska kuća Long Play, a prethodni singlovi/spotovi bili su "Puž" i
"Fuksa muzika".

Long Play

Fan pit rasprodan, Goblini imaju poklon za fanove!

3/3/2014

Ulaznica za fan pit od danas više nema u prodaji za veliki beogradski koncert pank rok benda Goblini 8. marta u Hali sportova! Ipak, fan pit nije jedina prilika za susret lice-u-lice s Goblinima!

Kao deo priprema i zagrevanja za najveći samostalni koncert u karijeri, na kome će promovisati CD album "Roba s greškom", Goblini su odlučili da za fanove (ali i stanovnike Beograda) u sredu 5. marta u 13:00 otpraše kratku besplatnu svirku ispred Doma omladine Beograda!

Biće to sjajna najava ludnice kakva se očekuje 8. marta u Hali sportova! Uz to, fanovi će ispred DOB-a moći da se druže i fotografišu sa članovima Goblina, koji će samo tom prilikom potpisivati određen broj vizuelno upečatljivih poklon-plakata za beogradski koncert.


Ulaznica za koncert košta 1.000 dinara. Ulaznice se kupuju preko mreža Eventim, Gigstix i Ticketline (bez fan pita) i u Beogradu u "Jugotonu" (Nušićeva 27).


Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174

KONCERTI

Čikaške perverzije

RASPRODATO 13.3. Pozorište mladih, Novi Sad
RASPRODATO 14.3. Pozorište mladih, Novi Sad
27.3. Dom vojske Pančevo
RASPRODATO 28.3. Dom omladine Beograda
RASPRODATO 30.3. Dom omladine Beograda

Đurologija

5.3. Otava
6.3. Toronto
7.3. Kalgari

8.3. Vankuver

Bajaga i Instruktori

RASPRODATO 6.3. Geteborg (Švedska), Musiken hus
7.3. Malme (Švedska), Moriska paviljongen
14.3. Ljubljana (Slovenija), Cvetličarna

S.A.R.S.

7.3. 2015. Hala sportova Beograd

Amira Medunjanin

14.3. Sava centar Beograd

Kolja i Grobovlasnici

21.3. Dom sindikata, Beograd (20:30)

Wovenhand

25.4. Dom omladine Beograda, dvorana "Amerikana"

PRETRAGA

INFO

IZDVAJAMO