SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

Strana: «   | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |   »


Novak Đoković u Čikaškim perverzijama!!!

17/2/2015

Čuveni srpski teniser Novak Đoković na sveopšte iznenađenje i oduševljenje publike pojavio se kao specijalni gost predstave "Čikaške perverzije" tokom izvođenja u ponedeljak uveče u Domu omladine Beograda.
 
Novak je sa suprugom Jelenom Đoković u nedelju u publici pratio "Čikaške perverzije", a par je nakon predstave posetio glumačku ekipu koju čine Dragan Gagi Jovabnović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević.
 
Tokom druženja pala je ideja da se Novak neočekivano pojavi na "daskama koje život znače" u ponedeljak uveče, poslednje od četiri rasprodate izvedbe "Perverzija" tokom februara."Čikaške perverzije" vraćaju se pred publiku Doma omladine Beograda 28. i 30. marta, a 13. i 14. marta biće u Pozorištu mladih u Novom Sadu i 27. marta u Domu vojske u Pančevu! Sve martovske predstave počinju od 20:00.

Ulaznica za predstave u Beogradu je 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Informacije o prodaji ulaznica za Novi Sad i Panćevo mogu se naći u Pozorištu mladih i Domu vojske.

http://pozoristemladih.co.rs/

http://www.vudedinje.mod.gov.rs/klub-vojske-srbije-pancevo

"Čikaške perverzije", rađene po motivima drame Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", od premijere 1993. zaključno do 2005. godine uživale su kontinuirani status hita kog je videlo preko 200.000 pozorišnih posetilaca.

Gagi Jovanović je posle skoro deset godina pauze odlučio vratiti publici "Perverzije", jesenas izuzetno uspešnom severnoameričkom turnejom (u okviru koje se stiglo i do Čikaga!), kao i za rasprodata izvođenja 18, 26. i 28. decembra, a potom i 19. januara u DOB-u.

Perverzije se šire iz Beograda!!!

13/2/2015

Hit predstava "Čikaške perverzije" nakon rasprodata četiri izvođenja 13, 14, 15. i 16. februara vratiće se u Dom omladine Beograda ponovo 28. i 30. marta.

Pored toga, Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Ðordević konačno idu van Beograda - gostuju 13. i 14. marta u Pozorištu mladih u Novom Sadu i 27. marta u Domu vojske u Pančevu! Sve martovske predstave počinju od 20:00.

Ulaznica za predstave u Beogradu je 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Informacije o prodaji ulaznica za Novi Sad i Panćevo mogu se naći u Pozorištu mladih i Domu vojske.

http://pozoristemladih.co.rs/

http://www.vudedinje.mod.gov.rs/klub-vojske-srbije-pancevo

"Čikaške perverzije", rađene po motivima drame Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", od premijere 1993. zaključno do 2005. godine uživale su kontinuirani status hita kog je videlo preko 200.000 pozorišnih posetilaca.

Gagi Jovanović je posle skoro deset godina pauze odlučio vratiti publici "Perverzije", jesenas izuzetno uspešnom severnoameričkom turnejom (u okviru koje se stiglo i do Čikaga!), kao i za rasprodata izvođenja 18, 26. i 28. decembra, a potom i 19. januara u DOB-u.

"'Čikaške perverzije' su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima", kaže Gagi Jovanović.

Kolja i Grobovlasnici premijerno u Beogradu

12/2/2015

Kultni kantautor Nikola Pejaković-Kolja održaće prvi koncert u karijeri sa svojim bendom Grobovlasnici 21. marta u Domu sindikata u Beogradu.

"Sviraćemo dvadesetak pesama, i kraj. Želimo da damo sve u tih dva sata. Nema bisa, nema razvlačenja u nedogled. Želimo beskompromisnu svirku, emotivnu i razarajuću. I po nas i po publiku. To je naš prvi susret sa ljudima koji žele da nas čuju i dobiće ono što su čekali sve ove godine", najavljuje Pejaković.

Poznat kao glumac i režiser, ali pre svega scenarista filmova "Lepa sela lepo gore", "Rat uživo", "Ledina" i hit serije "Vratiće se rode", Pejaković je uporedo na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom "Mama, nemoj plakati" (2002), koji je snimio pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta.

Nakon "poročnih" hitova kao što su "Sjeo sam za švedski sto" i "B.J. Blues" sa prvenca, Pejaković je životna iskustva nastavio pretakati u pesme poput "Haljinice boje lila" i "Eto, udade se ti za konja" na podjednako provokativnom drugom albumu "Kolja" (2009). Sa romantično intoniranim i "pročišćujućim" trećim albumom "Grobovlasnici" (2013) iza sebe, Kolja i njegov bend se tek sada osećaju spremnim za prvi susret sa publikom uživo na koncertu."Nekako se sve složilo. Sazrelo. I muzika i bend. I, verujem, publika. Sada imaju tri albuma ispred sebe i mogu da stvore jasniju sliku na čiji koncert dolaze i šta mogu da očekuju. I nama je jasnije šta sviramo i koji nam je cilj. A cilj je da sviramo dok god ne postanemo pravi, katastarski i gruntovno, grobovlasnici. Poslije toga, vidjećemo...", kaže Pejaković.

Ulaznica za koncert Kolje i Grobovlasnika košta 1.200 dinara preko mreže Eventim.

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/kolja-i-grobovlasnici-beograd-dvorana-doma-sindikata-387585/event.html

Grobovlasnici su, objašnjava Pejaković, "sve ljudi koji su bili okosnica, stub muzike koju smo radili godinama i jedna respektabilna ekipa sa kojom je čast svirati i biti na sceni".

Gitarista Voja Aralica - "Voja je genijalno producirao i svirao na pločama. Nanjušio je da tu nešto ima, i te 1997. odveo me u studio".

Bubnjar Deki Momčilović - "Njegov bubanj je snažno obeležio zvuk na prvom albumu i učestvovao je na svim albumima do sada. Jedan redak svirački dar".

Klavijaturista Ivan Aleksijević-Pančevac - "Takođe, stalni saradnik i duša ovog novog zvuka Grobovlasnika. Svetski kvalitet, izuzetan talenat, srećan sam što sviram sa njim".

Basista Nikola Usanović i na akustičnoj gitari Dado Gajić - "Njih dvojica su postali nezamenljivi deo benda, prvo kao ljubitelji tog zvuka, a onda i kao izvanredni svirači, majstori svog zanata".

Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira sa Grobovlasnicima? "Kako god okreneš, to je bluz".

Đuro osvaja Ameriku

3/2/2015

Glumac Branko Đurić-Đuro na svojoj prvoj severnoameričkoj turneji sa autorskom hit predstavom "Đurologija" posetiće 26. februara Njujork, 27. februara Vašington, 28. februara Čikago, 1. marta Sent Luis, 5. marta Otavu, 6. marta Toronto, 7. marta Kalgari i 8. marta Vankuver.

"'Đurologija' je zbirka mojih razmišljanja, koja na zabavan način predstavljaju sve ono što me nasmijava i zabavlja, ali i nervira. To je moj svojevrsni anti-stand up show, koji ponajviše podsjeća na neposredan i iskren razgovor sa publikom", objašnjava Đurić.

Vanredno duhovita "Đurologija" je širom bivše Jugoslavije postigla fantastičan uspeh - Đurić je nedavno rasprodao sedam puta Dom sindikata u Beogradu, a isto je bilo i u dvoranama u Tuzli, Zenici, Sarajevu, Novom Sadu, Zagrebu, Osijeku, kao i u dalekoj Australiji.

"USA Canada Đurologija 2015 Tour" producira Showbiz Production Inc. i Pure Live Music.
Ulaznice se već mogu kupiti na prodajnim mestima izlistanim na www.bekstejdz.com.

Djurologija facebook page https://www.facebook.com/djurologija?ref=hl
info i karte: www.bekstejdz.com


• Thur, Feb-26, New York – Maintage Queens Theatre, 14 United Nations Avenue South, Corona, NY 11368, USA 8:00PM Show - Doors Open 7:30PM Show 8:00PM

• Fri, Feb-27, Washington D.C. – Sanctuary/Lecture & Concert Hall, 945 G St., N.W., Washington, DC, 20001, USA 8:00PM Show - Doors Open 7:30PM Show 8:00PM

• Sat, Feb-28, Chicago – Athenaeum Theatre, 2936 North Southport Avenue, Chicago, IL 60657, USA 8:00PM Show - Doors Open 7:30PM Show 8:00PM

• Sun, Mar-01, St. Louis – Grbic Hall, 4071 Keokuk Street, St. Louis, MO 63116, USA 7:30PM Show - Doors Open 6:30PM Show 7:30PM

• Thur, Mar-05, Ottawa - Studio Centrepoint Theatre, 101 Centrepointe Drive, Ottawa, ON K2G 5K7 8:00PM Show - Doors Open 7:30PM Show 8:00PM

• Fri, Mar-06, Toronto – Queen Elisabeth Theatre, 190 Princes’ Boulevard, Toronto, ON M6K 3C3 9:00PM Show - Doors Open 8:00PM Show 9:00PM

• Sat, Mar-07, Calgary - Engineered Air Theatre , 205 – 8th Avenue S.E., Calgary, AB T2G 0K9 8:00PM Show - Doors Open 7:30PM Show 8:00PM

• Sun, Mar-08, Vancouver – Stanley Theatre, 2750 Granville Street, Vancouver, BC V6H 3J3 8:00PM Show - Doors Open 7:30PM Show 8:00PM

Branko Đurić Đuro se proslavio već osamdesetih godina kao jedan od glumaca kultne emisije "Top lista nadrealista”, kao i ulogama u filmovima "Dom za vješanje" i "Kako je propao rokenrol". Poslednjih godina je briljirao u filmovima “Montevideo, vidimo se” i “Atomski zdesna”. Đuro iza sebe ima i niz izuzetno uspešnih projekata – spomenimo  samo filmske hitove “Ničija zemlja” i “Kajmak i marmelada”, kao i humorističku seriju "Naša mala klinika“ gde je bio scenarista, režiser i producent. Vođa je benda Bombaj štampa.

Izjava Vlade Divljana

30/1/2015

Povodom iznenadnog pisanja brojnih medija u Srbiji i regionu o njegovom zdravstvenom stanju Vlada Divljan oglasio se sledećim saopštenjem:

"Najpre želim da se zahvalim svim medijima koji se brinu za moje zdravstveno stanje. Trenutno sam na infektivnom odeljenju čuvene bečke bolnice AKH zbog problema izazvanih preležanim zapaljenjem trbušne maramice. Osećam se vrlo dobro i daleko sam od bilo kakve "životne ugroženosti" i "borbe za život", kako je to moj drug Maks Juričić pomalo preterano zabrinuto izjavio. Istina je da mi je pre dve godine dijagnostifikovan tumor na slepom crevu koji je početkom prošle godine uspešno operisan i postat u "mirovinu". Inače, uskoro mi izlazi novi singl "Neposlušna građanka" koji sam snimio sa grupom beogradskih muzičara, kao i album snimljen uživo sa zagrebačkim Ljetno Kino Big Bendom, da iskoristim prostor za besplatnu reklamu! :) Više o svom zdravstenom stanju objaviću uskoro, u vidu feljtona, pošto vidim da je interesovanje veliko!"

Bajaga i Instruktori idu preko grane

22/1/2015

Bajaga i Instruktori prve koncerte u 2015. godini održaće tokom zime u Švajcarskoj i Švedskoj, a danas se konačno album "Daljina, dim i prašina" pojavio na CD-u, prvi put samostalno bez do sada prateće zbirke poezije "Vodič kroz snove".

Bend Momčila Bajagića očekuje najpre koncert 27. februara u klubu "Elite" u švajcarskom Cirihu, a potom sviraju 6. marta u "Musiken husu" u Geteborgu i 7. marta u "Moriska paviljongen" u Malmeu. Beogradski bend svira i 14. marta u "Cvetličarni" u Ljubljani.

"Prošle godine smo jako puno svirali i uradili dosta toga u Srbiji i regionu, tako da smo odlučili da se ove godine više orijentišemo ka inostranstvu. U Švedskoj mislim da smo svirali pre 15 ako ne i više godina, tako da je sada odlična prilika za povratak u Geteborg i Malme", kaže Bajaga.

Upravo je jedno davnašnje gostovanje u Švedskoj bilo nadahnuće Bajagi da za album "Muzika na struju" (1993) napravi pesmu "Na grani", koja na ironičan nacin govori o sukobu mentaliteta i prolematičnom iskustvu sa švedskim carinicima početkom devedesetih.

"Sve što je u tekstu pesme 'Na grani' manje-više je bilo istina. To je bilo vreme sankcija, kada smo u inostranstvo išli sa dosta teškoća i svuda leteli preko Budimpešte. Pesma je odgovarala onom vremenu i odavno je nemamo u repertoaru", objašnjava Bajaga.

http://www.helse.ch/1287/koncert-bajaga-i-instruktori/

http://www.musikenshus.se/


http://www.moriskapaviljongen.se/index.php/eventpage/program-billjetter/19-happeningz/konsert/1887-bajaga-i-instruktori-bhevents/

http://www.cvetlicarna.info/si/440/536/BAJAGA_I_INSTRUKTORI.aspx


"Prošle godine smo jako puno svirali i uradili dosta toga u Srbiji i regionu, tako da smo odlučili da se ove godine više orijentišemo ka inostranstvu. U Švedskoj mislim da smo svirali pre 15 ako ne i više godina, tako da je sada odlična prilika za povratak u Geteborg i Malme", kaže Bajaga.

Upravo je jedno davnašnje gostovanje u Švedskoj bilo nadahnuće Bajagi da za album "Muzika na struju" (1993) napravi pesmu "Na grani", koja na ironičan nacin govori o sukobu mentaliteta i prolematičnom iskustvu sa švedskim carinicima početkom devedesetih.

"Sve što je u tekstu pesme 'Na grani' manje-više je bilo istina. To je bilo vreme sankcija, kada smo u inostranstvo išli sa dosta teškoća i svuda leteli preko Budimpešte. Pesma je odgovarala onom vremenu i odavno je nemamo u repertoaru", objašnjava Bajaga.

Album "Daljina, dim i prašina" pojavio se u junu 2012. godine zajedno sa Bajaginom prvom knjigom pesama "Vodič kroz snove", kao zajedničko izdanje promoterske kuće Long Play i Večernjih novosti. Long Play u januaru 2015. godine hvaljeni album Bajage i Instruktora, sa koga su bili hit singlovi "Ako treba da je kraj", "Daljina, dim i prašina" i "Vreme", objavljuje na CD-u u digipak pakovanju.

“’Daljina, dim i prašina’ je album rađen na retro način sa novom tehnologijom. Bila je svesna odluka u početku da radimo sve 'živo'. Da radimo živi bubanj, akustične i električne gitare, pojačala sa lampama, uz što manje procesora i digitalije. Mislim da je to bila ispravna odluka. Kada radiš 'na drva' ostavlja ti se mogućnost da ugradiš više emocija, nego kad radiš sve elektronski. Ovako ti je samo bitno da li imaš ton u prstu", kaže Bajaga.

"Daljina, dim i prašina" dočekana je brojnim hvalospevima kritičara u Srbiji i regionu, uz pretežne ocene da se radi o možda najzrelijem Bajaginom albumu u karijeri, odnosno najboljem još od “Muzike na struju”.

"Bajagina najbolja ploča. Malo remek delo. Posebna vrednost albuma 'Daljina, dim i prašina' su zaista fenomenalni tekstovi, u ravni onima na 'Sa druge strane jastuka' i 'Prodavnici  tajni'. Bajaga je jedan od retkih muzičara čija je poslednja ploča bolja od prve ili druge, koje su mu do sada bile najbolje!" - Bogica Mijatović, autor "NS rockopedije" i "Ilustrovane enciklopedije rok muzike u Vojvodini".

"Bez ustezanja mogu da kažem da je 'Daljina, dim i prašina' najbolji Bajagin album u dvehiljaditim (bar za sada), a svakako najzreliji album u dosadašnjoj... karijeri" - Nenad Kuzmić, muzički urednik radija Beograd 202.

"Album donosi gomilu pesama koje podjednako lako mogu biti hitovi, kao što su bile stvari benda iz osamdesetih i devedesetih. Naslovna pesma, ’Mala uska haljina', 'Ako treba da je kraj', 'Od sumraka do svitanja' i 'Još jednom' poseduju Bajagine zaštitne znakove - opuštenost, osećaj za duhovito i nestašno, uz dovoljnu količinu rok šepurenja i magije" - Rok Podgrajšek, www.therocktologist.com.

“Novi Bajagin album 'Daljina, dim i prašina' predstavlja zaista kvalitetno izdanje i značajan doprinos domaćoj mainstream sceni, što je danas, u poplavi neukusa i kiča, prava retkost” – Slobodan Vlaketić, www.dobrevibracije.org.

"Novi album ‘Daljina, dim i prašina’ odlično je glazbeno ostvarenje, na tragu najboljih Bajaginih uradaka… Stari zemunski šmeker i ovoga puta pokazao je mlađim generacijama kako se pravi pjesma" - Mario Iličić, www.slobodna-bosna.ba.

“Novi album dosta zna da podseti u nekim segmentima, ali to ne mora da bude toliko izražajno realizatorski već više psihološki, na jedan jako uspešni Bajagin album - 'Pozitivnu geografiju'” – Bane Lokner, urednik muzičkog portala www.timemachinemusic.org.

"Album s dušom... Ponekad minimalistički (što je jedan od rezultata zrelosti), povremeno sjetan, najčešće romantičan i potpuno vjerodostojan, deveti autentični studijski album Bajage i Instruktora je lijepa zbirka od devet pjesama koje su složene kao novo poglavlje u višegodišnjem dnevniku snova" - www.glas.ba.

“…Treba reći da je ’Daljina, dim i prašina’ verovatno najzreliji album koji je Bajaga snimio” – Miloš Pavlović, www.balkanrock.com.
                                             
“Lakoća kojom je Bajagić (uz neke izuzetne bisere Žike Milenkovića) stvarao pop muziku – začudujuća je. Bajaga je ostao dosledan svom začudnom mekartnijevskom eklektizmu i razuzdanosti i dočekao da snimi svoj najbolji album posle skoro dve decenije" – www.citymagazine.rs.

"Bajaga i njegovi instruktori snimili su svoj najbolji i najzreliji album u posljednjih 20 i kusur godina... Činjenica je da je ovo doista dobar album" - Mirsad Mujkanović-Hadžo, www.zlihadzo.com.

“Kad neko napravi ‘Daljinu, dim i prašinu’, on je, pre svega, mnogo veliki muzičar. Ovakve albume mogu da imaju samo najbolji među nama… ’Daljina, dim i prašina’, to ne može da se ukrade, to imaš ili nemaš u sebi. Ukus je prolazna stvar, samo pesme ostanu ili ne ostanu, pevaju se ili se ne pevaju. Ove će se pevati. Neke sad, neke posle, neke uvek” – publicista Dušan Vesić.

Masimov novi album izlazi u ponedeljak

20/1/2015

Pop pevač Masimo (Massimo) Savić, koga očekuje koncert 20. februara u beogradskom Sava centru, objaviće novi album "Jedan dan ljubavi" u ponedeljak 26. januara za zagrebački Aquarius Records.

Naslednik hit albuma "Dodirni me slučajno" (2011), CD "Jedan dan ljubav" donosi singl/spotove koji su već postali hitovi "Suze nam stale na put" i "Ispod nekog drugog neba" kao i još deset novih pesama. Za Masimov novi album pesme su pisali Predrag Martinjak, Eni Kondić, Amil Lojo, Zoran Predin, Arsen Dedić, Dalibor Prohaska i Dado Pastuović-Nevera.
"Jedan dan ljubavi" radila je proverena ekipa producenata Nikša Bratoš, Predrag Martinjak i Ivan Popeskić, dok je na nekoliko pesama svirao svetski priznati gitarista Dejvid Rouds (David Rhodes), čuven po višedecenijskoj saradnji sa Piterom Gebrijelom (Peter Gabriel).

Dizajn novog albuma poveren je Sanji Bahrah i Mariju Krištofiću, s kojima je Masimo sarađivao na prvom albumu sastava Dorijan Grej.

U Beograd Masimo dolazi 20. februara u okviru promotivne turneje "Jedan dan ljubavi", a ulaznice su u prodaji po cenama od po 1.700, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra i preko mreža Eventim, Ticketline, Gigstix i DDtickets.

"Presretan sam što se vraćam u Beograd, jer je to grad kog jako volim i čija mi publika što se tiče emocija svaki put strahovito puno pruža. A emocija je ključna riječ za sve moje koncerte u Sava centru. Jednostavno, to je dvorana u kojoj se izuzetno dobro osjećam", kaže Masimo.

http://massimo.hr/

Pogledajte novi Masimov spot

15/1/2015

Pop pevač Masimo (Massimo) Savić objavio je danas novi spot "Ispod nekog drugog neba" uoči izlaska novog albuma "Jedan dan ljubavi" i promotivnog koncerta 20. februara u beogradskom Sava centru.

"Ispod nekog drugog neba" režisera Andreja Korovljeva je "pomalo snen i bajkovit spot, estetski besprijekoran, koji koristi svu vizualnu raskoš konja". Masimo se čak bio zanosio mišlju da za potrebe spota zajaše jednu od tih plemenitih životinja, ali..."Gledajući ove riđane i vrance, kako predano slušaju svaku komandu svojih vlasnika, jasno da sam osjetio želju da i sam probam uzjahati. Ali kako smo svi svjedočili padu trenera s jedne nestašne arapske kobile ipak sam odlučio ne riskirati", priznaje Masimo.

Eventualna povreda stigla bi u najgorem mogućem trenutku - Masimo privodi kraju rad na novom albumu koji bi se trebao pojaviti 26. januara za Aquarius Records, a priprema i turneju "Jedan dan života" na kojoj peva 14. februara u zagrebačkom Domu sportova i 20. februara u Sava centru.

Uz Masima u spotu glumi deo njegovog pratećeg benda: Marko Matošević, Robert Vrbančić i Aleksandar Ismailovski, kao i autor pesme "Ispod nekog drugog neba" Predrag Martinjak. Snježana Beljan jašući na šampionskom konju Alando postala je neuhvatljiva dama, a kroz šumu Masima prati kobila Chanell.

"Posao nije bio lak, snimali smo po zaista hladnom vremenu s gomilom tehnike koju je sa svakom izmjenom prostora trebalo precizno pripremati. Masimo, Snježana Beljan i bend bili su fantastični suradnici, puni ideja i sugestija, entuzijastični i neumorni. Hvala im što su stoički podnijeli snimanje koje se proteglo u noć pod vrlo niskim temperaturama", ističe režiser Korovljev.

Za Masimov beogradski koncert 20. februara ulaznice koštaju 1.700, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra i preko mreža Eventim, Ticketline, Gigstix i DDtickets.

Novi album i nove cene karata za S.A.R.S.

14/1/2015

Bend S.A.R.S. objavio je prvi živi album u karijeri simbolično nazvan "Mir i ljubav" pred svoj do sada najveći samostalni koncert u Beogradu 7. marta u Hali sportova, za koji pretprodajna cena ulaznica od po 600 dinara važi samo do 1. februara!

Od 2. februara ulaznica za S.A.R.S. koštaće 800 dinara preko mreže Eventim, dok će na dan koncerta biti 1.000 dinara.

"Live" album "Mir i ljubav" donosi snimak sa trijumfalnog koncerta održanog 25. oktobra 2014. godine u ispunjenom Domu sportova u Zagrebu, koji su članovi S.A.R.S. doživeli kao "poprište dvoipočasovnog izliva međusobne ljubave između zagrebačke publike i benda".Album sadrži 15 pesama i predstavlja presek dosadašnje karijere i svojevrsnu "Best of" kompilaciju, obogaćenu nezaboravnim ambijentom i emotivnim nabojem koji prožima svih 73 minuta ove koncertne svetkovine. Album je izašao 1. januara za Lampshade Media, koja CD izdanje planira uskoro kao zajedničko izdanje sa Dallas Records-om.

Album je prvo objavljen u digitalnom formatu na Deezeru:
http://www.deezer.com/album/9387510

Koncertom u Hali sportova 7. marta, u organizaciji Long Play-a, S.A.R.S. samo nastavlja da potvrđuje status jednog od najvećih bendova na prostoru bivše Jugoslavije, što uostalom dokazuju Dom sportova i album "Mir i ljubav".

"Koncert u Zagrebu je bio jedan od najznačajnijih u našoj karijeri, jer nas je etablirao u jedan od velikih bendova u regionu. Naša očekivanja za beogradski koncert su velika. Halu sportova nikako ne možemo doživljavati kao samo 'još jedan' naš koncert, jer će to zapravo biti kruna svih lepih stvari koje nam se dešavaju u poslednje vreme. To je veliki poduhvat, ali mislimo da smo kao bend sazreli da se tako nešto desi", poručuje S.A.R.S.Bend koji je poslednjih godina ozbiljno prodrmao muzičku scenu u regionu sa nekoliko albuma i hitovima "Buđav lebac", "Perspektiva", "Lutka", "To rade"... najavljuje da će 7. marta u Hali sportova prirediti "veče za pamćenje".

Amira Medunjanin 14. marta u Sava centru

29/12/2014

Pevačica Amira Medunjanin vraća se u Beograd za koncert 14. marta 2015. godine u Sava centru gde će promovisati hvaljeni aktuelni CD album "Silk & Stone" (Svila i kamen).

"Moram napomenuti da je za mene nastup u Beogradu uvijek više od koncerta. I mislim da sam prošli put u Sava centru ostala dužna publici za neke pjesme koje smo izostavili, jer se nije uklapalo u tom trenutku. Tako da ćemo se družiti malo duže od predviđenog. Imamo puno toga za ispričati", najavljuje Amira. 

Svetski priznata pevačica na uspešnom prvom samostalnom koncertu zimus u Sava centru oduševila je publiku nadahnutim izvedbama tradicionala poput "Ah šta ćemo ljubav kriti", "Kradem ti se u večeri", "Kaleš bre Anđo", "Mito bekrijo", "Zajdi, zajdi", "Što te nema"...

Ovacije za Amiru na kraju prvog koncerta u Sava centru: "Dosta toga se dešavalo u posljednjih godinu dana. I red bi bio da napravimo neku rekapitulaciju i otvorimo godinu sa novom pričom. Voljela bih da 14. marta nastavimo gdje smo stali prošli put. Meni ona dva i pol sata u februaru nisu ni blizu bila dovoljna. Sada se već dobro znamo i šteta bi bilo da ne iskoristimo priliku za dobro druženje", poručuje Amira.

Ulaznice za beogradski koncert Amire Medunjanin 14. marta u prodaji su od 5. januara po cenama 900, 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.
 


Šta Amira poručuje Beograđanima pred novi susret u Sava centru 14. marta?

"Prije svega svima bih poželjela sve najbolje u Novoj Godini. Dobrog zdravlja, sreće i ljubavi. Da naredna bude bolja od prethodne, da nas sreća okrene jedne prema drugima i da se malo više družimo i volimo".

 

Silk & Stone

Na albumu "Silk & Stone" (april 2014 Aquarius Records), koji je producirao i aranžirao džez pijanista Bojan Zulfikarpašić, Amira je otpevala devet pesama među kojima su dragulji tradicionalne muzike balkanskih prostora "Ima dana", "Što te nema" i "Eleno kerko", zaradivši brojne pohvale kritike u regionu i svetu.

Hrvatsko izdanje uglednog muzičkog časopisa Rolling Stone uvrstio je "Silk & Stone" među deset najboljih regionalnih albuma u 2014. godini.

"Balkan je sjajan teren za razbacivanje epitetima i za prispodobe, no na svakih toliko promašaja bude i centralnih uboda. Prizivanje imena Billie Holiday u povlaci ove bosanske sevdah pjevačice. Pogotovo ako je fokus njen aktualni album regionalnih tradicionala" - Rolling Stone.

http://www.rollingstone.hr/vijesti/glazba/top-10-albuma-iz-regije-2014-godine


"...Sa svojim bolnim i nežno uverljivim glasom (Amira) ima emocionalnu snagu velike bluz pevačice" - Robin Denselow, Guardian 4/5.

http://www.theguardian.com/music/2014/dec/18/amira-medunjanin-silk-stone-review?CMP=share_btn_fb


"Amira... je postala jedan od najvažnijih glasova Balkana poslednjih godina" - Simon Broughton, Evening Standard 4/5.

http://www.standard.co.uk/goingout/music/albums-of-the-week-nov-28dec-4-9890827.html


"Kombinacijom pjesama iz krša Hercegovine i Crne Gore i tradicijskih, klasičnih ženskih pjesama nastalih u vremenu svile i kadife rodio se album 'Silk & Stone', jedinstveno glazbeno djelo koje će se dugo slušati" -  Mario Iličić, Slobodna Bosna.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14708/amirina_svila_i_kamen_ozbiljan_iskorak_kraljice_sevdaha.html


"Elegantan i karakteran, baš kao i njegova potpisnica...ovaj album balkansku muziku seli iz područja egzotične ljepote u svijet klasične prefinjenosti" - Vesna Andree Zaimović, Radio Sarajevo.

http://radiosarajevo.ba/novost/155068/amira-medunjanin-snaga-ljepota-i-lakoca-koju-nose-nase-pjesme-leze-u-nama-samima-

 

"'Silk & Stone' je u najmanju ruku briljantan. Amira jednostavno oduzima dah" - Marcus Agar, wild-rooster.com.

http://wild-rooster.com/silk-stone-amira-is-simply-breathtaking/


"Favoriti... su brojevi s orijentalnom putovnicom. U prvom redu sjajno aranžirana 'Kradem ti se u večeri' i fascinantna 'Telal viče', te makedonska 'Ajde da li znaeš, pametiš Milice' s prekrasnom instrumentalnom osmanlijskom arabeskom i onozemaljskim Amirinim vokalom. Čista petica!" - Zlako Gall, Slobodna Dalmacija

http://www.slobodnadalmacija.hr/Parangall/tabid/172/articleType/ArticleView/articleId/246610/Default.aspx


"Ljubav i bol su univerzalni, baš kao i ljepota glazbe, a to su i glavni sastojci Amirine 'škrinje'. Naravno, za to valja znati pjevati glasom nježnim poput svile i imati glazbenu pratnju kakvu ima Amira" - Aleksandar Dragaš, Jutarnji list.

http://www.jutarnji.hr/pise-aleksandar-dragas-amirinu-pjesmu-iz-podravine--quot-cula-jesam-da-se-dragi-zeni-quot--poslao-bih-nicku-caveu/1195424/


"Emocije kojima je protkan album ruše sve ono u vama, za što niste mislili da se može potaknuti na bilo koji način. Krik, bijes, snaga i tuga prisutna u svim pjesmama, obojane Amirinim vokalom koje se svojim snažnim emocijama provlače kroz slušatelja, nameću pitanje otkud Amiri snaga za emocije do granice boli" - terapija.net.

http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=19287


"Amirin CD 'Silk & Stone' u Zulfikarpašićevoj glazbenoj produkciji donosi deset regionalnih, korijenskih folk pjesama izabranih i izvedenih u očekivanom sevdah-blues-jazz tonu, bez naglašenijih skretanja sa smjera određenog „Amuletteom“. Kao i u koncertnoj izvedbi, teško je ili nemoguće istaknuti neki posebno uspješan broj ili trenutak, jer razina vrsnoće i izvrsnosti pa i ugođaja neprestano je vrlo visoka..." - Janko Heidl, www.ravnododna.com

http://www.ravnododna.com/amira-medunjanin-u-zkm-u-recenzija-albuma-silk-stone/
 


O Amiri Medunjanin

Rođena je u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, 23. aprila 1972. godine. Uspela je izgraditi vlastiti stil izvođenja dovodeći izvedbe do savršenstva. Nakon što je 2003. godine gostovala na albumu "A Secret Gate", Mostar Sevdah Reuniona, Amira Medunjanin 2005. godine snima svoj debitantski album "Rosa" u izdanju Snail Records. Album dobija sjajne kritike u Velikoj Britaniji i širom Evrope. U aprilu 2009. godine, Amira objavljuje album "Live", u izdanju Gramofona. Album sadrži snimke sa njenog koncerta u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo tokom Jazz Festa Sarajevo 2008. godine. Iste godine pravi još jedan korak napred, objavljivanjem već snimljenog studijskog album "Zumra", koji je pripremila u saradnji sa međunarodno priznatom harmonikašicom Merimom Ključo. Album predstavlja inovativni pristup muzičkoj tradiciji Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, spajajući primenjenu harmoniku sa aranžmanima tradicionalnih melodija, stihova i stila vokalne izvedbe. Album "Amulette", objavljuje Harmonia Mundi i urađen je u saradnji sa umetnicima kakvi su Bojan Zulfikarpašic, Bachar Khalife, Nenad Vasilić, Kim Burton, Walter Quintus i Vlatko Stefanovski.

Dobitnica je prestižne nagrade «La plue belle voix feminine 2012» (Najbolji ženski vokal 2012. godine) od strane Fondacije Orange (Francuska, Marseille, Babel Med Music).

Diskografija:

"A Secret Gate" (2003 Connecting Cultures)
"Rosa" (2005 Snail Records)
"Live" (2008 Gramofon) @ Jazz Fest Sarajevo
"Zumra" (2009 Harmonia Mundi/World Village)
"Amulette" (2010 Harmonia Mundi/World Village)
"Silk % Stone" (2014)

https://www.facebook.com/pages/Amira-Medunjanin/126437894033144


Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184

KONCERTI

Bajaga i Instruktori

11.12. Melburn, The Croxton
12.12. Sidnej, Enmore Theatre
25.12. Max klub, Velenje
26.12. Maribor
31.12. Hvar


 
 

Čikaške perverzije

12.12. Kulturni centar Zrenjanina
13.12. Pozorište mladih Novi Sad
21.12. Kulturni centar "Svetozar Marković" Jagodina
22.12. Narodno pozorište Niš
23.12. Pozorište mladih Novi Sad
24.12. Kongresno-muzička dvorana Millennium Vršac
25.12. Dom sindikata Kragujevac

Kolja i Grobovlasnici

29.10. Bitef Art Cafe, Beograd

Rundek Cargo Trio

27. 11. Dom društvenih, Kraljevo,
28. 11. Bioskop Kruševac,
29. 11. Pozorišni klub "Zeleno zvono" u Zrenjanin
2. i 3. 12. Bitef Art Cafe, Beograd,
4.12. Pozorište mladih, Novi Sad
5.12. Pozorište mladih, Novi Sad

Električni orgazam

26.12. Dom omladine Beograda, Amerikana

Massimo

14.2.2016. Sava centar Beograd

PRETRAGA

INFO

IZDVAJAMO