SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI

Strana: «   | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |   »


Džinks najavljuju zlodela u Domu omladine

11/12/2014

Pop bend Džinks održaće sutra (petak 12. decembra 21:00) u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda koncert ispunjen hitovima i biranim pesmama, koji najavljuju kao slavljeničku "retrospektivu 20 godina" karijere.

"Biće malo prošireni repertoar, ali ne treba očekivat' četiri sata koncerta. Sa svakog albuma ide toliko pjesama koliko nam se čini da zaslužuju. Biće više kao neka sabrana djela. Ili zlodjela", najavljuje gitarista i autor COCo Moskito (Mosquito - Goran Muratović).

Pevačica Jaja (Yaya - Jadranka Ivaniš), Moskito i ostali DŽinks, regionalno popularani po hitovima "Tamo gdje je sve po mom", "Na čemu si ti", "Čuvaj me ne daj me", "Da smo se voljeli manje"... koncertom u DOB-u obeležavaju dve decenije karijere, tokom koje su prema rečima Jaje imali "dosta dobra karmu".

"Mogu reći da sam apsolutno sretan i zadovoljan faktom da smo uspjeli u tome da nam hobi postane posao... Svakako nam je najveće postignuće to što smo eto izdržali jedni druge i sve ono što ovaj 'posao' nosi sa sobom i dočekali da slavimo 20 godišnjicu", kaže Coco.

Prvi album zagrebačkog benda na engleskom jeziku "Sextasy" (1995) ne privlači preteranu pažnju, ali se sve menja sa drugim "Second Hand" (1997) na maternjem jeziku, na kome je veliki hit "Smijem se". Od tada Džinks su se pokazali kao prvorazredna koncertna atrakcija, uz to ponudivši niz albuma i hitova ("Bye Bye Baby Bye", "Sanjam", "Šmiramo"...), uspevši da se na par godina raspadnu i ponovo okupe za album "Na zapadu" (2007). Poslednji album benda je "Diksilend" (2010).

Ulaznica za slavljenički koncert Džinksa košta 1.200 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.

Džinks: Mi smo androgeni bend

8/12/2014

Članovi pop benda Džinks (Jinx) ističu da su "uniseks" pesmama gradili karijeru, čijih 20 godina obeležavaju u petak 12. decembra koncertom u "Amerikani" Doma omladine Beograda.

"Mi smo ti malo androgeni bend. Imamo uniseks pjesme. Općenito smo malo maknuti od nekih dubljih emocija. Mislim da se i žensko i muško može naći u našim pjesmama, bez problema", objašnjava pevačica Jadranka Ivaniš-Jaja (Yaya).

Autor hitova Džinksa, kakvi su "Tamo gdje je sve po mom", "Čuvaj me ne daj me", "Da smo se voljeli manje"... gitarista Goran Muratović-Coco Moskito objašnjava da zbog Jajinog glasa sve pesme piše tako da jako pazi "da se ne zna da li je to muško ili žensko".

"Ne bih mogao pisati u ženskom rodu, zato se cijelo vrijeme sakrivam u uniseksu. Ili je to neki plural, kao 'mi nešto radimo'. Ili sam 'ja'. Recimo, kad sam pisao 'Na čemu si ti' to nije čak bila ni ljubavna pjesma. To jedan frend drugom frendu kaže: 'koji ti je... da prostiš", kaže Coco.

Džinks su u nastali početkom devedesetih godina u Zagrebu "kao slučajnost ili sudbina", pošto je Coco odustao od planirane kantautorske karijere, nakon susreta sa nesuđenim pratećim vokalom Jajom.

"Mislio sam da mi je priroden kantautorski moment. Ako si ko Dilan ili Štulić nisi neki pjevač, ali to nije ni bitno. Bitno je da pjevaš svoje pjesme. Međutim, susret s Jajom je potpuno promijenio moju koncepciju i potaknuo me da krenem u smjeru koji mi možda nije bio na pameti", seća se Coco.

Prvi album benda na engleskom jeziku "Sextasy" (1995) ne privlači preteranu pažnju, ali se sve menja sa drugim "Second Hand" (1997) na maternjem jeziku, na kome je veliki hit "Smijem se". Jaja ističe da je "najveći uspijeh kad te prihvate sa prvim hitom, onda si napravio skoro pola posla - kad ubodeš iz prve to je ko kad si ubo u pikadu u sridu".

Od tada Džinks su se pokazali kao prvorazredna koncertna atrakcija, uz to ponudivši niz albuma i hitova ("Bye Bye Baby Bye", "Sanjam", "Šmiramo"...), uspevši da se na par godina raspadnu i ponovo okupe za album "Na zapadu" (2007). Poslednji album benda bio je "Diksilend" (2010), kog je Coco svojevremeno opisivao kao "muziku za doba depresije" - stanje koje po Džinksima i dalje traje u Hrvatskoj i ostalima zemljama regiona.  

"To je meni čest izgovor što još nemam novi album. Pa druže ništa se nije promijenilo! Sve je isto. Izgleda kao da smo u neki vrtlog ušli, samo se vrtimo u mjestu. Nikakve perspektive. Gdje je svjetlo na kraju tunela? Mada, nekima odgovara taj kulturni nivo blata", kaže gitarista.

https://www.youtube.com/watch?v=fTREywKJEBU
Koncert 12. decembra u Doma omladine biće izuzetna prilika za rekapitulaciju karijere i to pred beogradskom publikom koja od početka verno prati Džinkse - "Amerikana" je bila krcata prvi put 2009. i potom 2012. godine, kao i Studentski kulturni centar 2011. godine.

Coco sada najavljuje: "Biće malo prošireni repertoar, ali ne treba očekivat' četiri sata koncerta. Biće retrospektiva 20 godina. Sa svakog albuma ide toliko pjesama koliko nam se čini da zaslužuju. Biće više kao neka sabrana djela. Ili zlodjela".

Ulaznica za slavljenički koncert Džinksa košta 1.200 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.

Džiboni: Pokušao sam biti bokser, slikar...

5/12/2014

Kantautor Džiboni povodom svojih "Gibonni Acustic" koncerata 21, 22. i 27. decembra u beogradskom Sava centru, gostovao je u četvrtak uveče u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" gde je otkrio da je pokušao biti bokser, slikar...

Kao 500. emisiju koju je uopšte uradio u tv karijeri, Ivanović je napravio specijal gde je samo ugostio Džibonija, a ovaj je izveo pred publikom uživo "Ljudi, zviri i beštimje", "Tajnu vještinu", "Temperu", "Činim pravu stvar" i "Mirakul".

http://www.prva.rs/web-tv/emisija/vece-sa-ivanom-ivanovicem/15595/-ivan-ivanovic-specijal---gost-dziboni/47779/1-deo.html

Govoreći o predstojećim akustičarskim koncertima u Sava centru, Zlatan Stipišić-Džiboni je rekao da za njih, kao i za svaki nastup inače, ne priprema unapred spisak pesama: "Ovo što radim malo je riskantno. Nikad nemam scenarija šta ću pjevat'. Volim kad sam euforičan, volim sebe dovest' u stanje da je sad ili nikad".

Ulaznice za koncerte "Gibonni Acoustic" su u prodaji po cenama 1.500, 1.900, 2.300, 2.600, 3.000 na blagajni Sava centra i preko mreža Eventim, Gigstix, Ticketline i DDTickets.

Pre nego što će se odlučiti za muzičku karijeru, Džiboni kaže da je u rodnom Splitu pokušao trenirati boks i da su mu uzori bili Mate Parlov i Marijan Beneš. U početku trenirao je sam kod kuće, a onda se na nagovor oca prijavio na audiciju za Bokserski klub Split.

"Bio sam u klubu na audiciji. Ja i još jedan žilav i dug, u puno boljoj formi od mene. Došao nekakav tip i kaže: 'Koji će prvi?' Stavi ovom (žilavom) rukavice i ubije čovjeka (od batina). Kažem: 'Idem ja na vece' i... (odoh) doma. Onda sam znao, nema dileme da sam muzičar", prisetio se DŽiboni.

U jednom trenutku početkom devedesetih kada finansijski nije dobro stajao, Džiboni se odlučio da prodaje vlastite slike, mada ističe : "Nisam baš bio dobar (slikar), ali poneki ljudi su se zaletjeli i uzeli". Kasnije je javno pozivao da bi otkupio te slike nazad ali, zanimljivo, "nisu se javljali".

Slikarsko iskustvo je ipak bilo korisno jer je tada "prvi put upotrebio ime Džiboni", jer mu je je zvučalo italijanski.

Nadimak Džiboni je dobio kao klinac od jednog komšije pomorca, koji je bio u afričkoj državi Džibuti, a inspiracija mu je bio Stipišićev preplanuli ten i kosooke crte lica, po dedi koji je kao pripadnik Bele garde došao sa Kavkaza iz Rusije nakon Oktobarske revolucije.

"Džibuti me je zvalo možda dvadesetak ljudi. Dominantan nadimak mi bio Muco jer sam mucao. Mi u Dalmaciji ljude ne zovemo po imenima nego po manama. Ako imaš naočale uvijek ćeš bit' Ćoro. Kad mi je narasla kosa bio sam Droga", prisetio se Džiboni.

Kada je u jednom trenutku odlučio da ima svoj bend javila se ideja da se nazovu Džibo i oni, pa otud sadašnje Džiboni, jer "dobro je zvučalo".

Gpstujući kod Ivanovića Džiboni se prisetio kako je osamdesetih godina sa svojim hard rok bendom Osmi putnik išao vozom 13 sati iz Splita do Beograda, gde su "totalno bez para" spavali ispod stolova u redakciji muzičkog časopisa Rok ili kod članova benda Piloti.

Džiboni je otkrio da je sprugu zaprosio uz pesmu koju je sam napisao, ali je nikad nije snimio i objavio i nema nameru da to ikada učini.

Iz svog repertoara je posebno izdvojio pesmu "žeđam": To je jako sretna pjesma. U molu je, ali tekst - to sam ja".

Perverzije se vraćaju u Beograd!

4/12/2014

Kultna hit predstava "Čikaške perverzije" posle skoro decenijske pauze vraća se pred beogradsku pozorišnu publiku izvođenjima 22. i 26. decembra u velikoj dvorani Doma omladine Beograda, kao i pretpremijerom 18. decembra.

Ulaznica za "Čikaške perverzije" od sutra košta 1.000 dinara na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim. Predstave počinju od 21:00.
 
"Čikaške perverzije su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima", kaže glumac Dragan Gagi Jovanović.

Radena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", predstava je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija.

"Čikaške perverzije" su narednu deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. I pored velikog i kontinuiranog uspeha, predstava je ipak poslednji put izvedena 2005. godine, a Jovanović je tek ove jeseni odlučio da ih ponovo vrati pred publiku i to, pre Beograda, simbolično 500. izvođenjem upravo u Čikagu, u okviru uspešne američke turneje.

"Zašto je trebalo ovoliko vremena da se vrate 'Čikaške perverzije' ne znam. Jednostavno nije više bilo u meni neke želje da to igram. Igrati 500 puta jednu istu predstavu, to je stvarno naporno i potrebno je neko vreme da je se čovek ponovo zaželi. Sada sam to ponovo zavoleo", objašnjava Jovanović.

Uz Jovanovića, u "Čikaškim perverzijama" su iz prvobitne glumačke postave Branka Pujić i Olga Odanović, a sad im se  pridružio Igor Đorđević, za koga Gagi kaže:  "Igor je izvaredan glumac. Pre svega se radi o njegovom talentu, a pri tom je moj dobar drugar. Tako se potrefilo".


Dragan Gagi Jovanović

Diplomirao glumu na FDU. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1991. godine. Uloge koje je ostvario u svom matičnom pozorištu: Adrast (Pozorišne iluzije), uloga u Dozivanju ptica, Krokson (Hajde da se igramo), Sveta (Bure baruta), Mića (Beogradska trilogija), Barni (Čikaške perverzije), Markiz D’Orsini – Jednooki (Mlijer – još jedan život), Komandant, Klemenso (Kandid ili Optimizam). A u drugim pozorišnim kućama: Hamlet, Hitler i Neandertalac (Smešna strana istorije, Večernja scena „Radović“), Mutavi (Smešna strana muzike, Zvezdara teatar), Aleksa (U plamenu strasti, Zvezdara teatar), Dragi (Dobrodošli u Srbiju, Zvezdara teatar), Don Kihot (u predstavi koju je režirao Don Kihot, Madlenianum). Brojne uloge ostvario je u TV serijama (Zaboravljeni, Srećni ljudi, Korak do sna, Lisice, Laku noć deco, Metla bez drške, Stižu dolari, Moj rođak sa sela…) i na filmu (Šta radiš večeras, Početni udarac, Lajanje na zvezde, Bure baruta, Kaži zašto me ostavi, Stršljen, Profesionalac…).


Branka Pujić
 
Rođena 1963. godine u Zemunu. Na Fakultetu dramskih umetnosti radi kao docent na predmetu Igre. Muzički i baletski obrazovana.

Uloge u pozorištu: Zvezdara teatar: “Tri sestre - sto godina posle”, “U plamenu strasti”, "Dobrodošli u Srbiju". Jugoslovensko dramsko pozorište: “Baal”, “Revolucija svetih devica”, “Na letovanju”, “Čikaške perverzije”, “Nižinski”, “Ne očajavajte nikad”, “Buba u uhu”. Večernja scena Radović: “Braća po oružju”, “Džet-set”. Večernja scena pozorišta Boško Buha: “Klasni neprijatelj”. SKC: “Don Žuan”, Pozorište na Terazijama: “Vrteška”, Festival Budva- grad teatar: “Kanjoš Macedonović”. Festival u Kotoru: “Merdevine od snova”, Beogradsko dramsko pozorište: “Kraljević Marko”. Bitef
teatar: “Tramvaj zvani želja”, Kult teatar: “Slatke usne mladosti”, Madlenianum: „Don Kihot“.

Filmovi: “Najbolji”, “Sveto mesto”, “Prokleta je Amerika”, “Braća po materi”, “Nije nego”, “Vanbračno putovanje”, “Bračna putovanja”, “NI na nebu ni na zemlji”, “Tango je tužna misao koja se pleše”, “Senke uspomena”, “Matilda”, “Mađarski sluga”, “Jutro će promeniti sve”.
TV drame i TV filmovi: “Sentimentalna priča”, “Velika mala matura”, “Brod plovi za Šangaj”, “Koju igru igraš”, “Beograd-Zagreb preko Sarajeva, “Dečji bič”, “Pod žrvnjem”, “Svadbeni marš”, “Breg čežnje”, TV serije: “Geografski podsetnik”, “Putopisi”, “Kosovski boj”, “Prljavi inspektor Sreta”, “Korak do sna”, “Policajac sa Petlovog brda”, “Šešir bez dna”, “Braća po materi”, “Neki novi klinci”, “Mala redakcija”, “Stižu dolari”.


Olga Odanović

Rođena 29. avgusta 1958. godine u Celju. Diplomirala glumu 1985. godine na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Milenka Maričića. U stalnom angažmanu Pozorišta "Boško Buha" provela 18 godina, a od 2006. godine zaposlena je u Narodnom pozorištu.

ULOGE U POZORIŠTU (izbor): Gospođa Kapulet ("Boško Buha"), Helena - "San letne noći" ("Boško Buha"), Limenko - "Čarobnjak iz Oza" ("Boško Buha"), Džona Veb - "Čikaške perverzije" (JDP), Baba Poleksija - "Carev zatočnik" ("Boško Buha"), Grube - "Skup" (JDP), Arsinoja - "Mizantrop" (JDP), Olivija - "Bogojavljenska noć" ("Boško Buha"), Anđelija - "Šargor" ("Boško Buha"), Angust - "Dom Bernarde Albe" (Atelje 212), Milica Gerasimović - "Govornica" (JDP) ...

ULOGE NA FILMU I TELEVIZIJI (izbor): Gospođa Rada - "Kad porastem biću kengur",Jecina majka - "Lift", Paraskeva - "Guča", Direktorka - "Klopka", Zlatana - "Selo gori, a baba se češlja"...


Igor Đorđević

Rođen 19. decembra 1978. godine u Topoli. Završio Pozorišnu akademiju u Novom Sadu u klasi Vide Ognjenović. Član Narodnog pozorišta od 2002. godine.

ZNAČAJNIJE POZORIŠNE ULOGE: Roman - Dugi život kralja Osvalda (NP Subotica), Sebastijan - Bogojavljanska noć (NP Sombor), Huso - Zmijin svlak (CZKD), Albert - "Mileva Einstein" (NP Beograd), Asker Huso - "Hasanaginica" (NP Beograd), Roman - "Kod večite slavine" ("Joakim Vujić" Kragujevac), Romeo, Makbet, Kasio, Ričard III - "Play Shakespeare" (NP Beograd), Iže - "Ribarske svađe" (NP Beograd), Klaudije - "Hamlet" (NP
Beograd), Feliks Stjasni - "Nevjesta od vjetra" (NP Beograd), Stevan Savski Keser - "Sabirni centar" (NP Beograd), Friđeš - "Tišina treznih" (NP Beograd), Prozorov Andrej Sergejevič - "Tri sestre" (NP Beograd), Don Žuan - Don Juan (BITEF), Konobar - "Muke sa slobodom" (NP Beograd), Bruno - "Don Krsto" (Jugoslovensko dramsko pozorište), Oktavijan - "Antonije i Kleopatra" (produkcija BELEF - a i Centra Sava), Janko - "Odumiranje" (Atelje 212)...

FILM: Viktor - "Đavolja varoš" (režija Vlada Paskaljević), Kum Petrašin - "Jesen stiže, Dunjo moja" (režija Ljubiša Samardžić), Hamlet - "Hamlet" (režija Aleksandar Rajković). TV SERIJE: Mješoviti brak, Što mi spremaš, Urota, Zaustavi vreme, Žene sa Dedinja.

Masimo u Sava centru promoviše novi album!

1/12/2014

Pevač jedinstvenog glasa Masimo (Massimo) Savić održaće koncert 20. februara 2015. godine u beogradskom Sava centru, gde će promovisati predstojeći novi CD album, kog je pre nekoliko dana najavio hit singl "Ispod nekog drugog neba".

Ulaznice za Masimov beogradski koncert od danas 1. decembra su u prodaji po cenama 1.700, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra i preko mreža Eventim, Ticketline, Gigstix i DDtickets.

Nekadašnji frontmen sastava Dorian Grey, koji se sredinom osamdesetih pročuo hitom "Sjaj u tami", a potom pevač izuzetno uspešne solo karijere sa pesmama poput "Stranac u noći", "Samo jedan dan", "Zar više nema nas", "Iz jednog pogleda"... planira do kraja januara 2015. godine objaviti novi album, za zagrebački Aquarius Records. 

Novi album je odličan povod da se Masimo posle dve godine pauze vrati u svoju omiljenu beogradsku dvoranu - Sava centar:

"Presretan sam što se vraćam u Beograd, jer je to grad kog jako volim i čija mi publika što se tiče emocija svaki put strahovito puno pruža. A emocija je ključna riječ za sve moje koncerte u Sava centru. Jednostavno, to je dvorana u kojoj se izuzetno dobro osjećam".

https://www.youtube.com/watch?v=ydCwTAk2Aek

Album je najavio krajem novembra singl "Ispod nekog drugog neba", autora Predraga Pegija (P'Eggyja) Martinjaka koji je vec potpisao Masimove hitove "Iz jednog pogleda", sa prethodnog CD albuma "Dodirni me slučajno" (2012), i "Suze su nam stale na put".

"Pegi ima glazbeni rukopis koji meni odlično leži. Uživam radeći s njim u studiju, jer se u radu međusobno nadopunjujemo i nadahnjujemo. Mislim da će se tu poveznicu osjetiti i publika i uvjeren sam da će pjesmu 'Ispod nekog drugog neba' često vrtiti i slušati", kaže Masimo.

http://massimo.hr/biografija/

Novi singl Masima Savića - Ispod nekog drugog neba!

25/11/2014

Pop pevač Masimo (Massimo) Savić objavio je danas novi singl "Ispod nekog drugog neba" i najavio povratak pred beogradsku publiku koncertom 20. februara 2015. godine u Sava centru!

Ulaznice za koncert u Sava centru, u koji se Masimo vraća posle nešto više od dve godine pauze, biće u prodaji od 1. decembra.

https://www.youtube.com/watch?v=ydCwTAk2Aek

Novi Masimov singl "Ispod nekog drugog neba", koji objavljuje zagrebački Aquarius Records, nastao je iz pera Predraga Pegija (P'Eggyja) Martinjaka, autora koji je potpisao Masimove hitove "Iz jednog pogleda" i "Suze nam stale na put".

"Pegi ima glazbeni rukopis koji meni odlično leži. Uživam radeći s njim u studiju, jer se u radu međusobno nadopunjujemo i nadahnjujemo. Mislim da će se tu poveznicu osjetiti i publika i uvjeren sam da će pjesmu 'Ispod nekog drugog neba' često vrtiti i slušati", kaže Masimo. 

Sinergija Masima i Pegija najbolje se osetila na prethodnom Masimovom studijskom albumu "Dodirni me slučajno" (2011), a saradnja među njima nastavlja se nesmanjenim žarom sa pesmom "Ispod nekog drugog neba", za koju P'Eggy kaže: "Čim se rodila u mojoj glavi, znao sa da je pjesma idealna za Massima!"

Masimo će pored Beograda 20. februara održati i veliki koncert 14. februara 2015. godine u zagrebačkom Domu sportova, a u pripremi je i koncert u Splitu, tako da se već može govoriti o turneji "Jedan dan ljubavi".

Vlatko, Dedić, Brkić...sviraju sa Džibonijem u Beogradu

24/11/2014

Pop kantautor Džiboni na svoje koncerte "Gibonni Acoustic" 21, 22. i 27. decembra u beogradskom Sava centru dovodi nekoliko izuzetnih muzičara kakvi su pijanista Matija Dedić, gitaristi Vlatko Stefanovski i Marijan Brkić...!

"Sretan sam što ću se prvi put predstaviti u akustičnom ruhu, okružen dragim ljudima i vrhunskim muzičarima... Ti ljudi neće praviti gužvu na bini, već će svako svirati ono što mu najviše leži i zvuči u najboljem trenutku za to... Biće tu još iznenađenja, ne mogu vam baš sve otkriti!", kaže Džiboni.

Nekadašnji frontmen kultnog makedonskog benda Leb i sol Vlatko Stefanovski često sarađuje sa Džibonijem, kao na albumima "Judi, Zviri i Beštimje" (1999) i "Mirakul" (2001), dok je Marijan Brkić, bivši gitarista Prljavog kazališta a sada Parnog valjka, svirao na "Gibonni Live Acoustic/Electric" (2007).

Džez pijanista i kompozitor Matija Dedić u svojoj diskografiji ima jedan izuzetno zanimljiv album - "Tempera" (2004) na kome je ponudio 12 džez varijacija Džibonijevih pesama kao što su "Sve ću preživit", "Mirakul", "Dobro jutro, tugo", "Svi moji punti kad se zbroje"...

"Koliko god oni dragi prijatelji i sjajni svirači bili, nikada neće znati šta ćemo tačno svirati te večeri. Ne želim da koncerti budu rutina, pa će svaki biti različit...", kaže Džiboni.

Na koncertima u Sava centru 21, 22. i 27. decembra Džiboni planira da svira "numere koje najbolje zvuče u akustičnim aranžmanima – ima tu i starih i novih stvari, od ’Mirakula’ do ’20th Century Man’".

"Realno, obuhvatit' ću diskografiju poslednjih 15 godina svoje karijere. Možda prearanžiram i neke starije hitove, vidjet’ ćemo... Svakako se radujem toj toploj, intimnoj atmosferi i prisnosti s publikom u Sava Centru... Svirat’ ću i pjevati onako kako osjećam i biće tu dragih, ličnih pjesama koje nisam pjevao prošli put", kaže Džiboni.

Ulaznice za koncerte "Gibonni Acoustic’’ su u prodaji po cenama 1.500, 1.900, 2.300, 2.600, 3.000 na blagajni Sava centra i preko mreža Eventim, Ticketline, Gigstix i DDtickets.

Zvonko Bogdan ponovo oduševio Sava centar

21/11/2014

Legenda tamburaške muzike Zvonko Bogdan u četvrtak uveče održao je svoj tradicionalni jesenji koncert u Sava centru, na kome je raspoložene Beograđane odveo na nesvakidašnje putovanje kroz vekove i prostranstva Panonske ravnice, ispunjeno pesmom, pjesmom i pismom.

Verni čuvar tradicije kad je tamburaški zvuk u pitanju, Zvonko Bogdan je početak koncerta nazvanog "Od Bana ta prema Sremu" prepustio svojim vernim tamburašima koji su se petnaestak minuta pošteno rasvirali.

A kada se konačno pojavio, Zvonko nije odmah zapevao, već je u gospodskom maniru prvo predstavio sve, kako on voli da kaže, "svirce" i poželeo svima dobrodošlicu i dobro veče "svim žiteljima države Srbije"."Da bi ovo imalo što bolji efekat, zamolio sam tamburaše koji me prate, neću da kažem koliko godina, da me i večeras otprate, jer bolje me prate neg' beogradska policija", našalio se Zvonko. 

Uz osmeh se, kao i obično, krenulo hronološki,od 19. veka. Nikola Vladimir Nikolić u ta davna vremena napisao stihove za neprolaznu starogradsku pesmu "Na te mislim kada zora sviće", a nastavilo se uz biser Jove Jovanovića Zmaja "Tiho noći", pa prepev poeme Hajnriha Hajnea koji je bio opčinjen Bosnom "Kraj tanana šadrvana"... Red pesme, red Zvonkove priče, da nas obogati saznanjima o stihovima i melodijama koje su kroz vekove, malo je reći, izdržale test vremena.

Ne bi koncert panonskog šansonjera ni pod razno mogao da prođe bez "U tom Somboru", "Kad sam bio mlađan lovac ja", "Kad se mesec sprema na spavanje"... Prolazilo se na romantičan način kroz časove muzičke istorije ovih prostora – pre Prvog svetskog rata, pa između dva rata... Bilo je tu i Radičevića i Jesenjina – za svačiju dušu i svaki senzibilitet.

Posebnu emociju glas mu dobije kada priča o periodu sedamdesetih, jer to je vreme kada je i on, već uveliko znan pevač, počeo da se i kao autor iskazuje. 

"Jedan zaljubljenik u bačku ravnicu napisao je ovu pesmu '71. godine", o sebi je progovorio Zvonko najavljujući "Ej, salaši na severu Bačke". Utom su se nanizale "Već odavno spremam svog mrkova", "Da zna zora", "Kada padne prvi sneg" za koju mnogi ne znaju da je muziku napisao legendarni Les Paul...

Raspevao se Zvonko, nekoliko puta je pravim bravurama pokazao da ga glas još služi besprekorno, a uz "Zaustavite Dunav" dobio je cvet od obožavateljke iz publike.

Završnica je, kako je red, bila rezervisana za pesme koje su obeležile poslednjih desetak godina njegove karijere. Tu su nezaobilazne "Danas nije moja nedelja" iz pera Vlade Kanića, "Ko te ima, taj te nema" Baneta Krstića, "Ova pisma refren nema", kao i obrada čiji stih je poslužio kao ovogodišnji naziv koncerta, Bajagina i Lošina "A ti se nećeš vratiti" koju je Bogdan krstio po imenu serije gde se pojavila – "Vratiće se rode".

Pobrinuo se Zvonko da ni ovoga puta pred kraj ne izostane čuveno "nadsviravanje vrsnih tamburaša. A na samom kraju – naklon publici, uz želju da se novi susret desi naredne godine u ovo vreme.

Zvonko Bogdan sutra u Sava centru

19/11/2014

Bard tamburaške muzike Zvonko Bogdan sutra (20. novembra) u Sava centru (20:30) povešće Beograđane na novo putovanje kroz muzičku istoriju panonske ravnice koncertom simbolično nazvanim "Od Banata prema Sremu".

"Svake jeseni u Beogradu dovodim sa sobom najbolje tamburaše, jer samo tako možemo na najbolji način dočarati pesme i priče iz vremena koje se vratiti neće. Za početak, koncert se zove 'Od Banata prema Sremu' ali putovaćemo pesmom, melodijom i muzikom od Visokih Tatri i Karpata do Balkana, pa dokle stignemo!", najavljuje Zvonko Bogdan.

Autor tamburaških klasika "Hej, salaši na severu Bačke", "Već odavno spremam svog mrkova", "Govori se da me varaš"... za naziv novog koncerta u Beogradu odabrao je početne stihove pesme "Vratiće se rode", koju su ranije snimili kao "A ti se nećeš vratiti" autor stihova Momčilo Bajagić-Bajaga i muzike Saša Lošić za hit seriju "Vratiće se rode".

"Sa dozvolom Bajage i Loše napravio sam jednu malu tamburašku priču. Čim pomenete ravnicu na jedan interesantan način 'od Banata prema Sremu, nisko oblaci', to već daje jednu sliku. Meni je bilo interesantno da to na tamburaški način obradim", objašnjava Zvonko Bogdan.

Ulaznica za koncert "Od Banata prema Sremu" Zvonka Bogdana ima još ponešto na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim, Gigstix, Ticketline i DDtickets po ceni od 1.300, 1.600, 1.900 ili 2.100 dinara.


Zvonko Bogdan

Zvonko Bogdan je rođen u Somboru 5. januara 1942. godine. Odrastao je na salašu svoga dide, gde je proveo vreme do polaska u školu i, kako se kasnije pokazalo, najlepši deo detinjstva i života. Uspomene na te dane i danas su živih i vedrih boja.

Zvonko Bogdan je mogao biti glumac, ali se opredelio za muziku. Pored toga što je poznat kao interpretator, on je i kompozitor, pesnik i jedan od najboljih trenera i vozača kasačkih konja u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji. Osim konja, njegova ljubav su i golubovi pismonoše.

Sve kompozicije Zvonka Bogdana vezane su za njemu značajne trenutke u vremenu, ljude i događaje.

1971. godine napisao je jednu od svojih prvih pesama - "Ej salaši na severu Bačke". Zatim slede: "Govori se da me varaš" (posvećena ujaku), "Već odavno spremam svog mrkova", "Ne mogu se tačno setit leta", "Jedan stari kontrabas", "Markova čežnja", "Otvori prozor ljubavi moja", "Tamburice moja", "Prošle su mnoge ljubavi" (posvećena ćerki Evelini), "Život teče u laganom ritmu"...

Zvonko Bogdan je snimio 11 LP ploča, 5 singl ploča i mnoštvo kaseta i CD-a u raznim izdanjima. Najviše snimaka ima sa tamburaškim orkestrom Radio Televizije Vojvodine (nekada Tamburaški orkestar Radio Novog Sada, pod upravom Janike Balaža).

Sarađivao je i sa orkestrima "Veseli Vojvođani" pod upravom Lučijana Petrovića i cimbalistom Mirče Ardeljanuom iz Rumunije, Orkestrom Radio Beograda pod upravom Ljubiše Pavkovića, Orkestrom Branka Belobrka...

Kruna muzičkog stvaralaštva Zvonka Bogdana je LP ploča snimljena 1974. godine sa najboljim primašem Mađarske, Šandorom Lakatošem.

Poslednjih nekoliko decenija Zvonko Bogdan najviše nastupa sa tamburašima Radio Novog Sada. Imao je sporadičnih nastupa sa "Zagrebačkim tamburašima" iz Hrvatske, kao i sa tamburašima iz Subotice "Hajo" i "Ravnica".

Učesnik je nekoliko stotina dobrotvornih koncerata.

Zvonko Bogdan je dobio nebrojeno mnogo nagrada i priznanja:   
1976. Zlatna značka Turističkog saveza Grada Beograda za najboljeg zabavljača, 
2007. Nagrada "Pro urbe" Subotica;
2007. Srebrno priznanje za album "Ko te ima, taj te nema";
2009. Specijalno priznanje Evropskog Saveza tamburaške muzike (Kumanovo);
2011. Subotički Oskar popularnosti dodelio je Zvonku Bogdanu specijalnu plaketu i medalju kao najpopularnijem"sinu Panonske ravnice" i "zemaljskoj legendi".

http://www.vinarijazvonkobogdan.com/

I treći Gibonni Acoustic koncert u Sava centru!

14/11/2014

Pop kantautor Džiboni zbog izuzetnog interesovanja publike održaće u subotu 27. decembra u beogradskom Sava centru i treći u nizu "Gibonni Acoustic" koncert, pored dva ranije najavljena za 20. i 21. decembar, u organizaciji promoterske kuće Long Play!

Kao i za prva dva koncerta, ulaznice za treći "Gibonni Acoustic"  koštaju 1.500, 1.900, 2.300, 2.600 i 3.000 dinara i od ponedeljka 17. novembra se mogu naći na blagajni Sava centra, kao i preko mreža Eventim, Gigstix, Ticketline i DDTickets.

"Unaprijed se zahvaljujem svima koji će doći u Sava centar! Iskreno, ja nikoga ne mogu nagovoriti da dođe na moj koncert. Ima ljudi koji radije želi biti kod kuće i gledati tv. Očekujem da će te tri večeri doći ljudi koji znaju da će im biti super, a ja ću se potruditi da to tako i bude", kaže Džiboni.Splićanin poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, poznat po regionalnim hitovima poput "Oprosti", "Žedam", "Libar", "Tempera"... predstaviće se prvi put beogradskoj publici intimnijom akustičarskom svirkom u prestižnom Sava centru!

"Kad sviraš ovakve intimne koncerte sve počiva na emociji, na tome koliko si izabrao pravu pjesmu i koliko se možeš u nju unijeti. Volim pjevati onako kako se osjećam. U velikoj dvorani atmosfera je uvijek euforična i užarena, pa sama po sebi nameće pjesme bržeg tempa, tako da mi je nastup u Sava centru odlična prilika za neke balade ili jako intimne pjesme", kaže Džiboni.

http://gibonni.com/

http://www.longplay.rs/koncerti_more.php?id=106


Long Play


Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182

KONCERTI

Bajaga i Instruktori

24.10. Zagreb, "Tulum" Dom sportova
7.11. Split, "Tulum"
Spaladium arena
13.11. Rijeka, "Tulum" Dom mladosti
11.12. Melburn, The Croxton
12.12. Sidnej, Enmore Theatre
26.12. Maribor


 
 

Čikaške perverzije

27.10. Dom omladine Beograda 20:00
30. oktobra Pozorište mladih, Novi Sad 20:00 RASPRODATO
31. oktobra Pozorište mladih, Novi Sad 20:00

Gibonni

30.10. Niš, Čair 20:00

Sa ženske strane jastuka

9.11. koncert Sa ženske strane jastuka, Zvezdara teatar, Beograd

PRETRAGA

INFO

IZDVAJAMO